Edin Terzić

 INA FASSBENDER Afp
KLJUČAN TRENUTAK

Fantastičan trijumf mogao bi biti prekretnica za hrvatskog trenera: ‘Pala je odluka, ne može dobiti otkaz‘

‘Čak i ako Dortmund propusti izravne kvalifikacije za Ligu prvaka, Terzić ne može dobiti otkaz‘
Piše: SNObjavljeno: 17. travanj 2024. 17:03

Veliku pobjedu ostvarila je Borussia Dortmund u uzvratnoj utakmici četvrtfinala protiv Atletico Madrida. Njemački sastav pred susret u Dortmundu stigao je s 1:2 zaostatkom iz Madrida, pa je tako 4:2 pobjedom momčad Edina Terzića režirala potpuni preokret i izborila polufinale Lige prvaka prvi put nakon sezone 2012./2013. kada su stigli do finala.

Ovakav rezultat glasno je odjeknuo u njemačkim medijima, a prema novinaru Bilda, Michaelu Makusu, hrvatski strateg možda je ovim rezultatom osigurao mir na klupi Dortmunda.

"Činjenica je: da je BVB uvijek igrao tako odlučno, samouvjereno i spremno da se žrtvuje na nacionalnoj razini kao što je to činio u Ligi prvaka, čelnici kluba trenutno bi bili manje zabrinuti", piše u tekstu.

"Unatoč svoj euroeuforiji, ne treba zaboraviti krah u ligi koji sada zaostaje 23 boda za Leverkusenom koji je razvlastio Bayern! Nakon šampionskog sna iz 2023., BVB je osvojio skupinu F smrti (Newcastle, Milan, PSG), ali je teturao kroz prvu polovicu Bundeslige. Posljedica: Zimus je trener Edin Terzić bio nadomak otkaza", upozorava Makus, ali isto tako ističe:

"Prolaskom u polufinale u BVB-u već pala prva kadrovska odluka: Čak i ako Dortmund propusti izravne kvalifikacije za Ligu prvaka, Edin Terzić ne može dobiti otkaz na ljeto", zaključuje se.

Linker
17. travanj 2024 17:04