Igrači Atletica nisu se mirili sa porazom pa su izazvali kaos

 OSCAR DEL POZO Afp
REAKCIJE NA KAOS U MADRIDU

‘Igrače Atletica treba biti sram zbog gluposti koje su radili, a Savić je izgledao kao budala!‘

Ne prestaju stizati osude na nedolično ponašanje igrača Atletico Madrida na utakmici Lige prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2022. 08:28

Manchester City je s ukupnih 1:0 iz dvije utakmice preskočio Atletico Madrid i plasirao se u polufinale Lige prvaka, a nakon utakmice je nogomet pao u drugi plan zbog eskcesa koje su izazvali igrači madridskog sastava.

Osim što se pred kraj odvila prava drama u režiji Stefana Savića koji je pokrenuo gužvu na terenu i pravo je čudo da nije dobio crveni (to možete vidjeti OVDJE), u tunelu su se ponovno zakačili igrači, a u svemu su prednjačili Savić i Šime Vrsaljko (što možete vidjeti OVDJE). Osim ovih ružnih scena, na terenu je bilo i nekoliko jako ružnih startova u režiji, naravno, igrača Atletica.

"Igrači Atletica su se ponašali neukusno. Trebalo bi ih biti sram zbog gluposti koje su radili!", oštar je bio bivši engleski reprezentativac, a danas stručni komentator Rio Ferdinand koji je dodao i da je s nogometne strane madridski sastav zaslužio čestitke:

"Kada pričamo o nogometu, onda Atleticu moram čestitati jer su natjerali City da igra onako kako ih dugo nismo vijdeli. Izbacili su ih iz ritma. No, neke stvari pred kraj utakmice nisu ono što želimo vidjeti."

image

Stefan Savić bio je posebno raspoložen za svađu

Nigel Keene/prosports/Shutterstock Editorial/Profimedia

Nakon utakmice je došlo i do naguravanja u tunelu u čemu je opet prednjačio Savić koji je izazvao i nered tijekom susreta. U tunelu je morala intervenirati i policija.

"Savić se ponašao kao budala. To Atletico radi. Da je obrnuta situacija, ponašali bi se potpuno jednako. Odlično je što City nije reagirao na te gluposti. Misliš da nitko neće vidjeti što se događa u tunelu? City je pokazao hrabrost i odlučnost. Oni su obavili posao. Imaju iskusne igrače koji su sada zreliji i mogu kontrolirati emocije. Vidjeli ste da je reakcija bila kolektivna, ali nitko nije prešao granicu", ističe Ferdinand.

Osude za ponašanje igrača Atletica stižu sa svih strana.

"Zadnjih 10 minuta se ne može tolerirati", kratak i jasan je bio bivši igrač Manchester Cityja Joleon Lescott, a slično razmišlja i Owen Hargreaves:

"City je bio smiren i pokazao klasu, a Atletico se na kraju osramotio. Igrajte lijep nogomet! Svaka čast Cityju. Bila je to sjajna izvedba i jako, jako teška utakmica."

Linker
16. travanj 2024 03:13