PIX, sn ilustracija
MOGLO BI BITI LAKŠE OD OČEKIVANOG

ISPADANJE POLJSKOG VELIKANA PROBUDILO OPTIMIZAM NA MAKSIMIRU Dinamu se otvara put prema grupnoj fazi Lige prvaka! Evo što se točno mora dogoditi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2018. 14:58

S 2:2 u Izraelu, odnosno s ukupnih 7:2, zagrebački Dinamo je svladao izraelski Hapoel Beer Shevu i tako izborio plasman u 3. kolo kvalifikacija Lige prvaka. Dinamo će svog idućeg europskog suparnika doznati večeras kada uzvratni dvoboj igraju Astana i danski Midtjylland. Bit će to susret u kojem će prvak Kazahstana u Herningu braniti prednost 2-1 iz prve utakmice.

Ono što je za hrvatskog prvaka bitno u jučerašnjim rezultatima je ispadanje varšavske Legije koja ni s pobjedom na gostovanju u Trnavi (0:1) nije uspjela nadoknaditi zaostatak iz prvog dvoboja (0:2). Poljaci se tako sada sele u 3. kolo kvalifikacija Europske lige što bi Dinamu moglo omogućiti lakši ždrijeb i samim time put do grupne faze lige prvaka.

Zagreb, 160518.
Prostorije GNK Dinamo, Maksimirska 128.
Predstavljanje Nenada Bjelice, novog trenera GNK Dinamo.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto; Ronald Gorsic / CROPIX
Foto; Ronald Gorsic / CROPIX

Da bi se momčadi Nenada Bjelice 'otvorio' put do elitne faze morat će se poklopiti dvije stvari. Jedna od njih dolazi iz spomenute utakmice između Astane i Midtjyllanda. Tu bi Modrima odgovarao prolaz kazahstanske ekipe koja ima koeficijent 21,75 te je blizu poziciji nositelja u play-offu Lige prvaka. Znači da bi Dinamo u slučaju prolaska Astane preuzeo njen status.

Drugi preduvjet za rasplet kakav priželjkuju u Maksimiru je taj da s puta prema grupama Lige prvaka ispadnu Celtic ili Ludogorec. Bugari danas gostuju u Mađarskoj kod Videotona (prva utakmica 0:0), dok Škoti idu Rosenborgu protiv kojeg će braniti prednost s domaćeg terena od 3:1.

Ako se sve poklopi prema planovima, u Dinamu bi, posebno s onakvom igrom iz prvog susreta s Izraelcima, trebali s razlogom gledati optimistično prema nastavku natjecanja.

Ždrijeb play-offa održava se idućeg ponedjeljka.

Linker
30. travanj 2024 12:59