ALBERTO PIZZOLI Afp
ALARM U MÜNCHENU

Legenda Bayerna nakon novog udarca: ‘Možete pričati što god želite, ali ne morate očekivati da ćemo se raspasti‘

‘Naša momčad ima kvalitetu i želju proći dalje. Želimo pobijediti pred 75.000 navijača‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 15. veljača 2024. 10:00

Koliko još kredita ima trener Bayerna Thomas Tuchel nakon što je njegova momčad upisala dva uzastopna poraza unutar pet dana? Pitanje je to koje još nema odgovor, ali i laicima je jasno da je njemačkom stručnjaku upaljen crveni alarm te da bi mu svaki sljedeći posrtaj mogao biti presudan.

Tuchel je u srijedu na gostovanju kod Lazija u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka doživio jubilarni 10. poraz u 43. nastupu na klupi Bavaraca. Njegov prethodnik Julian Nagelsmann 10. je poraz upisao u 84. utakmici koju je vodio kao Bayernov trener.

Talijanska momčad slavila je s minimalnih 1:0 nakon što je Dayot Upamecano skrivio kazneni udarac prekršajem na Gustavu Isaksenu i zaradio crveni karton, a Ciro Immobile hladnokrvno realizirao najstrožu kaznu.

- Ovo smo zamišljali drugačije, nema se tu što skrivati. Moramo sve preokrenuti u uzvratu. Naša momčad ima kvalitetu i želju proći dalje. Želimo pobijediti pred 75.000 navijača na našem stadionu i izboriti četvrtfinale – izjavio je glavni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Na njegovom tragu je i sportski direktor Christoph Freund.

- Uvjeren sam da ćemo u uzvratu kreirati preokret – poručio je.

Novinari su ga na Olimpicu pitali zašto je Tuchel i dalje pravo trenersko rješenje za Bayern.

- Gledam ga svakog dana, kako trenira i kako postupa s momčadi. Ali sada nije lako. Momčad se muči kako bi stvari s treninga prenijela na teren – glasio je Freundov odgovor.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Zanimljiv je, a za Tuchela svakako zabrinjavajući podatak, da je Bayern drugu utakmicu zaredom izgubio bez postignutog pogotka. Nakon poraza u bundesligaškom derbiju s Bayerom u Leverkusenu (3:0), sad je Bavarcima mjeru uzeo i Lazio (1:0). Bayernu se to nije dogodilo od svibnja 2015. godine, kad je nanizao poraze protiv Bayera (0:2), Barcelone (0:3) i Augsburga (0:1).

Nije Tuchelovoj momčadi pomogao ni Harry Kane, klasni centarfor pristigao iz Tottenhama. U Rimu je ostao praktički nevidljiv i bezopasan

- Imamo posla. Prvo poluvrijeme je bilo OK, imali smo sedam udaraca prema golu, ali niti jedan u okvir. Htjeli smo biti još hrabriji u nastavku, ali smo potpuno izgubili nit – komentirao je Tuchel nakon posrtaja na Olimpicu.

O svom statusu nije želio govoriti. Kad su ga novinari pitali boji li se za svoj posao, kratko je odgovorio:

- Ne!

Mislite li da ste i dalje pravi trener za Bayern, uslijedilo je novo pitanje.

- Volio bih razgovarati o utakmici.

Novinar Bilda nije odustajao, pitao je Tuchela zašto misli da je pravi trener za Bavarce, no Bayernov glasnogovornik prekinuo je njihov dijalog i prešao na sljedeće novinarsko pitanje.

Je li Tuchel pravi trener za njemačkog prvaka bilo je pitanje koje je sletjelo i dokapetanu Thomasu Mülleru.

- Vi slobodno raspravljate o trenerima, ali mi igrači nismo prave osobe koje bi o tome trebale govoriti – rekao je Müller.

Poslao je i poruku koja bi trebala značiti da momčad stoji iza svog trenera.

- Sportska situacija u ovom trenutku nije onakva kakvu Bayern želi. Svakoga dana radimo kako bismo to preokrenuli, mi igrači i trener. Možete analizirati, ali ne morate očekivati da ćemo se raspasti. Stojimo zajedno i radimo pripremajući se za sljedeću utakmicu.

U sličnom tonu govorio je i kapetan Manuel Neuer.

- Moramo se držati zajedno, pomoći jedni drugima. Sve je u napornom radu – poručio je Bayernov vratar.

U nedjelju Bavarci gostuju u Bochumu. Slijedi li povratak u normalu ili će se kriza produbiti?

Linker
27. srpanj 2024 02:37