SERGIO PEREZ REUTERS
KOVA U TOP FORMI

MATEU KOVAČIĆU JE GOL KRUNA SJAJNE SEZONE Hrvatski veznjak se oglasio nakon prekida posta dugog 1033 dana: Već sam odustao od golova!

Mateo Kovačić odlično igra ove sezone u dresu Chelseaja i gol je samo ono što mu je nedostajalo. A to se dogodilo sinoć u Ligi prvaka protiv Valencije (2-2)...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2019. 09:53

Samo 108 sekundi nakon što je volej Carlosa Solera gurnuo Valenciju u prednost, ukazao se konačno Mateo Kovačić i svojim sjajnim golom s ruba šesnaesterca konačno probio jednu dugu seriju.

Ono što analitičari, komentatori i fanovi podvlače nakon 2-2 na Mestalli je da je upravo gol nedostajao hrvatskom veznjaku u sjajnoj sezoni u kojoj je potvrdio svoje mjesto u momčadi. Bio mu je to prvi gol na 1033 dana posta.

"Bila je to teška utakmica, kao i svaka na ovom stadionu. A imao sam ih u dresu Reala. Morali smo naporno raditi svih 90 minuta. Sretan sam što sam zabio", rekao je Kovačić poslije utakmice.

"Pri kraju utakmice malo smo pali, postajali sve umorniji, ali tako je to u nogometu. Primili smo glupi gol, ali što možeš. Na kraju krajeva, ovaj bod i nije tako loš", dodao je hrvatski veznjak na klupsku stranicu.

Preciznost od čak 95 posto u dodavanjima (a bilo ih je 58) definitivno ga je izdvojilo u prvo ime susreta, a treba izdvojiti i pet uspješnih driblinga. Prvi gol od 2017. godine, dugo je čekao, sad bi čini se moglo biti sve lakše za Kovu...

"Trebamo nastaviti raditi, imamo mi još dosta mjesta za popravljanje nekih stvari. Neće biti lako niti protiv Lillea u posljednjem kolu kod kuće, jer u Ligi prvaka nema lakih utakmica. Ali sve je u našim rukama i vjerujem u pobjedu", zaključio je Kovačić, a poslije i oduševio na Twitteru:

"Već sam odustao od golova"

Linker
02. svibanj 2024 01:19