FRANCK FIFE Afp
BARCA NIJE USPJELA

Messi od junaka do tragičara! Zabio strašnu ‘bombu‘ pa mu Navas obranio penal, PSG potvrdio prolazak

Parižani su obranili njihovu golemu prednost s Parka prinčeva, Katalonci nisu mogli više od remija.
Piše: Jurica Radić/Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2021. 20:14

PSG - BARCELONA 1:1 (Mbappe 30' / Messi 37')

PSG: Navas - Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Gueye, Paredes, Verratti - Draxler, Mbappe - Icardi

BARCELONA: Ter Stegen - Dest, Mingueza, Lenglet, Alba - De Jong, Busquets, Pedri - Messi, Griezmann, Dembele

U Parizu se nije ponovio Dan žena iz 2017. sa Camp Noua kada je Barcelona eliminirala PSG poslije 4:0 iz prvog susreta. Kapital od 4:1 iz prvog susreta u Barceloni bio je sasvim dovoljan za Pochettinovu momčad. Mbappe i društvo izdržali su veliki pritisak u prvih 45 minuta, a presudni trenutak dvoboja je neiskorišteni jedanaesterac Messija u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Barcelona je odigrala sjajno poluvrijeme, ali junak dvoboja, vratar Keylor Navas, obranio je kazneni udarac Messiju za 1:1 nakon prvog poluvremena koje je s pravom ponijelo epitet "spektakularno". Dva pogotka, greda, neiskorišteni jedanaesterac, greda, pregršt šansi. Uživalo se u nogometu...

Dominantna, iznimno razigrana Barcelona, krenula je ambiciozno, stvorila mnoštvo prigoda, imala izraženi posjed (68-32), ali nije imala raspoložene realizatore. Ousmane Dembele je imao čak tri prilike u početnih 18 minuta, međutim nije uspjevao naći put do mreže sjajnog Navasa. Odlični Sergino Dest pogodio je gredu u 23. minuti, a i tu je loptu dotaknuo Navas. Barcelona je napadala, a PSG se odlučio čekati u niskom defanzivnom gardu i taktika se isplatila nakon pola sata igre. Neoprezni Clement Lenglet je nagazio Icardija u svom šesnaestercu, provjerio je sudac Taylor i preko VAR ekrana, sam se uvjerio da je prekršaj vrijedan kaznenog udarca.

image
FRANCK FIFE Afp

Mbappe je neumoljiv s bijele točke za 1:0, poslije pola sata činilo se da je priča o putniku za četvrtfinale došla svome kraju. Ali, onda se ukazao Čarobnjak. Leo Messi sa više od 20 metara potegao je ljevicom i zakucao loptu u mrežu samo šest minuta nakon vodstva PSG-a za 1:1. Može Messi sa distance, ali ne može iz jedanaesterca, zato mu je Navas uzeo titulu junaka prvog poluvremena. Zasluženo, jer zabilježio je vratar PSG-a tri odlične obrane i "skinuti" jedanaestarac. Kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi skrivio je Kurzawa startom na Griezmannu, loptu je uzeo Messi, s bijele točke šutirao u vratarevu desnu stranu, ali ispriječio se Navas. Uspio je odbiti loptu koja je potom od grede otišla izvan dohvata Messija i suigrača.

PSG je na poluvremenu imao rezultat koji je sugerirao jedno mirno poluvrijeme na putu ka ulasku u četvrfinale, a upravo je tako i proteklo drugo poluvrijeme. Obrana Navasa usmjerila je utakmicu, jer u drugi dio Barcelona je ušla u "nižoj brzini". Nije igra Koemanove momčadi više imala intenzitet i kreaciju, nije bilo ideje i energije iz prvog poluvremena. Messi se u prigodi našao u 60. minuti, ali previše je čekao na vrhu peterca, uklizao je Marquinhos i otklonio opasnost. Kada je Navas u 69. minuti obranio i udarac glavom Busquetsa, bilo je jasno da je PSG putnik za četvrfinale, a Barcelona se oprašta od ovogodišnje Lige prvaka. Do kraja tek puko odrađivanje posla i slavlje Parižana u eliminaciji Barce.

image
FRANCK FIFE Afp

IZVJŠTAJ UTAKMICE LIVERPOOL - LEIPZIG PROČITAJTE OVDJE!


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je i u Parizu! Završilo je 1:1, a tko zna kako bi i što bi bilo da je Messi u sudačkoj nadoknadi prvog dijela zabio iz kaznenog udarca...

90' Već je gotovo u Budimpešti, a ovdje se igraju još tri minute sudačke nadoknade.

89' Kakvu priliku je sada, za kraj propustio Kylian Mbappe. Trebalo je zakucati, a Francuz je s nekoliko metara loptu poslao preko gola.

86' Zgodno... Ili možda ne toliko za navijače Liverpoola?

83' Pokušaj Icardija, nije to pogodio Argentinac. Mnogo izjednačenije drugo poluvrijeme, situacija koja itekako paše Parižanima koji su sada stvarno jako blizu prolasku.

81' Iako Liverpoolu ove sezone, naročito u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje, Liga prvaka je njihova "misija" za uspjeh.

79' Posljednje karte u napad baca Koeman. Ulaze Braithwaite, Pjanić i Moriba. Van idu Dembele, Busquets i Pedri.

77' Dagba mijenja Florenzija sada kod PSG-a. Dodajmo ovome da je Dani Olmo izašao u Budimpešti, i to još u 72. minuti toga dvoboja.

75' Utakmica u Parizu počela je nešto kasnije, odnosno njen nastavak, od onog u Budimpešti pa ćemo koju minutu dulje ostati uz PSG i Barcu. Sada je Messi izveo jedan slobodni udarac, Trincao je na povratnoj lopti pucao jako, ali i u blok.

74' GOOOOL! Još jednom Liverpool, ovoga puta Sadio Mane za 2:0, ukupnih 4:0. Otvorilo se Redsima u Budimpešti.

71' GOOOOL! Liverpool je poveo u Budimpešti! Sjajna kombinacija, Mane - Jota - Salah, tako je to išlo za ukupnih 3:0 Redsa.

68' Radovati bi se mogao Mbappe, koji je danas pogotkom još jednom napisao sitni dio nogometne povijesti.

66' Trincao ulazi umjesto Desta kod Barcelone.

64' Greda u Budimpešti! Sorloth, igrač Leipziga koji je ušao na poluvremenu pogodio ju je i umalo opet iznenadio Liverpool. Upamecano je pokrenuo akciju, Hwang je nabacio, ali Sorloth nije zatresao mrežu Alissona.

62' Propuštena prilika Messija koji je "zapeo" u prometu nakon lijepo izrađene akcije gostiju.

60' DI Maria će ući umjesto Draxlera, a Danilo će se na terenu pojaviti umjesto Gueyea. Zanimljivo, zasad niti jedna prilika u drugom dijelu između Liverpoola i Leipziga.

58' Trenutak koji je, barem zasad, prelomio utakmicu u Parizu.

56' Nije više Barcelona onako goropadna kao u prvom dijelu. Morat će jurnuti u posljednjih pola sata...

53' Velika, ogromna prilika za Liverpool. Nije zabio Diogo Jota. Ali, i da jest, bilo bi zaleđe. U svakom slučaju, promašuju Redsi.

50' Žuti za Gueyea u PSG-u. Onda je javnu opomenu dobio i Paredes. Jako "skupa" minuta za PSG, jer Paredesa neće biti u prvoj utakmici četvrtfinala ako PSG prođe. Gledamo naravno, jednim okom i na Budimpeštu...

48' Prekršaj sada na Verratiju, PSG će nastojati smiriti igru u minutama koje slijede. Da je Messi zabio jedanaesterac za Barcelonu, pola bi posla za Katalonce bilo odrađeno. Ovako, domaći imaju lakši zadatak.

46' Počela su druga poluvremena u Parizu i Budimpešti. Pochettino je napravio zamjenu, Diallo je zamijenio indisponiranog Kurzawu.

Lionel Messi ne promašuje često jedanaesterce...

POLUVRIJEME: Konačno - kraj prvog dijela u Parizu. Nevjerojatno sadržajno prvo poluvrijeme završeno je s 1:1. Navasovu obranu jedanaesterca pogledajte OVDJE.

45+4' VAR je gledao i ovo, Navas je stajao na crti. Korner, Florenzi je očistio s gol-crte nakon udarca glavom s prve stative.

45+3' NEMA GOLA! Navas brani Messiju, lopta se od njega odbija u gredu! Nevjerojatno!

45+1' Čeka se VAR-odluka oko toga je li bilo kontakta za kazneni udarac. Jedanaesterac ostaje!

45' Jedanesterac za Barcelonu! Griezmann je pao u kaznenom prostoru, Kurzawa je išao prema lopti i srušio ga.

41' Još je jednom u Budimpešti probao Diogo Jota, još jednu fantastičnu obranu upisao Gulacsi. Tuče i Busquets u Parizu, brani Navas.

39' Dodajmo da su iz Barcelone odmah potom tražili i jedanaesterac nakon što je u sljedećoj akciji došlo do kontakta, no od svega je samo Frenkie De Jong dobio žuti karton.

Fantastičan pogodak Messija pogledajte OVDJE.

37' GOOOOOL! Kakva bomba, kakva golčina Lionela Messija. Rašlje, ništa niti jedan vratar na svijetu ne bi mogao napraviti. Izjednačenje u Parizu... Nevjerojatan udarac.

35' Ne samo da je Dembele sada još jednom promašio, ovoga puta možda i najbolju svoju priliku, već je Ronald Koeman morao povući i prvu izmjenu. Mingueza ide van, ušao je Junior Firpo.

33' Za vrijeme dok smo gledali situaciju u Parizu, prijetili su i Liverpool i Leipzig i Budimpešti. Maločas Forsberg puca pored vrata Alissona, prethodno je probao i Kampl za goste, a Redsi su imali šansu preko Alexandera-Arnolda.

30' GOOOOL! Zabio je Kylian Mbappe i potvrdio prolazak PSG-a u četvrtfinale!

29' Penal za PSG! Lenglet je nagazio Icardija, a VAR je potvrdio da će to biti najstroža kazna.

28' Evo konačno Parižana. Kurzawa je tražio Icardija u sredini, a onda će biti i VAR-provjere da se vidi je li prekršaj Barceloninog stopera na Icardiju dovoljan za jedanaesterac.

26' Žuti karton u Parizu dobio je Barcelonin Mingueza. Zasad Mauricio Pochettino, trener PSG-a sjedi mirno... A onda Mingueza ruši Mbappea u istoj minuti, ali Taylor mu neće dati drugi žuti.

24' A kakva prilika za Liverpool! Alcantara fenomenalnom loptom u prostor baca Salaha koji ide sam prema Gulacsiju. Mađarski vratar brani, lopta se odbija izravno na glavu Manea koji je promašuje i ne uspjeva zabiti čisti zicer za Liverpool.

image
ATTILA KISBENEDEK Afp

Pravo je čudo kako je na oba terena još uvijek 0:0.

23' Greda u Parizu! Dest je zatresao okvir gola nakon sjajnog prodora po desnoj strani. Nema promjena u rezultatskom smislu, ali ima nesreće za Španjolce.

20' Sjajna prilika i za Liverpool u Budimpešti. Diogo Jota je nakon kornera pucao, a Gulacsi to krajnjim naporima obranio.

18' Nova sjajna prilika za BarcelonU! Mingueza gađa glavom, a lopta od Gueyea odlazi samo u korner. U nastavku akcije nova sjajna, ali fantastična obrana Navasa. Messi daje Dembeleu, a ovaj se oslobađa čuvara i puca nisko, no Navas brani. Drugi udarac Barce u okvir večeras.

16' Pruža se pomoć Liverpoolovom Phillipsu. Ne bi bilo za Jurgena Kloppa dobro da mu se u ovakvim trenucima ozljedi još jedan igrač. U Parizu Barca i dalje napada, ali golova nema.

13' Veliki promašaj Dembelea! Nudili su mu se Griezmann i Messi, ali Dembele je sam s lijeve strane probao, ušao i s poludistance gađao.. Lopta je prešla preko noge i otišla iznad grede.

11' Prva velika prilika za RB Leipzig u Budimpešti. Olmo je umalo matirao Alissona nakon jedne kontre i dodavanja Poulsena. No, Brazilac na golu Liverpoola ipak je to obranio.

9' Messi preko gola. Navas je bio na toj lopti, pokrio bi to, ali nije bilo potrebno.

8' Prekršaj Kurzawe nad Dembeleom, dobra će to biti pozicija za slobdni udarac, ima Kurzawa od sada i žuti karton.

6' Prijeti Barca, odnosno Dest po desnoj strani. Obišlo je to sve, stiglo skroz do Albe, a onda i završilo u domaćem bloku. Korner, nakon kojega Busquets nije precizan glavom. PSG za početak - dosta povučeno.

4' Baš je u Budimpešti sada Thiago Alcantara već mogao i pucati prema golu Gulacsija... Bila bi to prva prilika za Liverpool, no nedostajao je samo trenutak prisebnosti za realizaciju.

2' Puno će toga Barcelona večeras morati napraviti misli li zabiti četiri pogotka koliko joj je (minimalno) potrebno za prolazak. Već je jednom sitno pogriješio Lenglet, ali nisu to kaznili Parižani.

U Parizu smo, ali jednim okom pratimo i događanja u dvoboju Liverpoola i Leipziga koji se igra na neutralnom terenu u Budimpešti.

21.00 Večerašnji dvoboji upravo su počeli.

20.45 Jedan statistički podatak uoči početka dvoboja...

20.35 Manje od pola sata preostalo je do početka večerašnjih susreta. PSG ima prednost od 4:1, a Liverpool onu od 2:0 iz prvih utakmica.

20.20 Mogu li ovi dresovi večeras donijeti sreću Barceloni? Znamo da će im trebati dosta sreće...

20.10 Nema danas na terenu hrvatskih igrača, ali jedan igra, a on nam je svima ostao u sjajnom sjećanju. Dani Olmo predvodi Bikove iz Leipziga. Mogu li do iznenađenja na Anfieldu protiv ultra-ranjivog Liverpoola?

20.00 Stižu sastavi za današnje dvoboje. Evo kako večeras izgledaju PSG i Liverpool, momčadi koje imaju velike prednosti nakon prvih dvoboja.

Linker
27. travanj 2024 03:00