ADRIAN DENNIS Afp
LIGA PRVAKA

Nastavlja se kriza Chelseaja! Barišić skrivio penal, preokreti Cityja i PSG-a, novi posrtaj Juventusa...

Nakon dvije utakmice Chelsea je zadnji u Dinamovoj skupini sa samo jednim jedinim bodom...
Piše: Hina/SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 23:29

SKUPINA E

CHELSEA - RB SLAZBURG 1:0 - Sterliing (48), 1:1 - Okafor (75)

LONDON Stadion Stamford Bridge. Sudac: Ivan Kružliak (Slovačka).

CHELSEA (4-2-3-1): Kepa - James, Azpilicueta (od 82. Ziyech), Silva, Cucurella - Kovačić (od 91. Gallagher), Jorginho - Mount, Havertz (od 66. Loftus-Cheek), Sterling (od 84. Pulišić) - Aubameyang (od 66. Broja)

RB SALZBURG (4-3-1-2): Kohn - Dedić, Bernardo. Pavlović, Ulmer - Capaldo, Seiwald, Kjaergaard (od 46. Gourna-Douath) - Sučić (od 70. Kameri) - Šeško (od 70. Adamu), Okafor (od 85. Koita)



Nakon poraza u Zagrebu, nogometaši Chelsea su u susretu 2. kola E skupine na Stamford Bridgeu odigrali 1-1 protiv RB Salzburga. Aktualni europski prvak Real Madrid je sa 2-0 porazio RB Leipzig, dok je Manchester City preokretom stigao do slavlja protiv Borussije Dortmund.

Nakon neočekivanog poraza na stadionu Maksimir, londonski "Bluesi" su kiksali i na svom travnjaku odigravši 1-1 protiv RB Salzburga.

Domaćin je dominirao veći dio utakmice, imao je vodstvo i daleko više prilika, no austrijski prvak je izvukao bod.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Chelsea je poveo u u 48. minuti golom Raheema Sterlinga na asistenciju Masona Mounta, no austrijski prvak je uspio izjednačiti u 75. minuti golom Noaha Okafora koji je zabio i Milanu u prvom kolu. Pogodak Salzburga ide na dušu Thiaga Silve koji je loše reagirao dozvolivši Junioru Adamu da mu odnese loptu, a potom asistira za pogodak.

Za Chelsea je Mateo Kovačić igrao do 81. minute, Luka Sučić je za goste igrao do 70. minut, dok Roko Šimić nije ulazio u igru.

U prvom susretu iz ove skupine Milan je na San Siru pobijedio Dinamo sa 3-1. Strijelci za Milan bili su Olivier Giroud (45-11m), Alexis Saelemaekers (47) i Tommaso Pobega (77), dok je pogodak za "Modre" postigao Mislav Oršić (56).

Na ljestvici vodi Milan sa četiri boda, Dinamo ima tri, Salzburg dva, a Chelsea jedan bod.

image
MATIJA DJANJESIC Cropix



SKUPINA F

REAL MADRID - RB LEIPZIG 2:0 (1:0 - Valverde (80), 2:0 - Asensio (90+1)

MADRID Stadion Santiago Bernabeu. Sudac: Maurizio Mariani (Italija).

REAL MADRID (4-3-3): Curtois - Caravajal, Rudiger, Nacho, Alaba - Modrić, Tchouameni, Camavinga (od 64. Asensio) - Valverde, Rodrygo (od 85. Diaz), Vinicius (od 85. Ceballos)

RB LEIPZIG (4-2-3-1): Gulasci - Simakan (od 75. Henrichs), Orba, Diallo, Raum - Haidara (od 75. Kampl), Schlager - Szoboszlai, Forsberg (od 82. Poulsen), Nkunku - Werner (od 82. Silva)


Aktualni europski prvak Real Madrid pobijedio je u susretu F skupine RB Leipzig sa 2-0.

Gosti su se dobro držali 80 minuta, no potom su primili dva gola. Za 1-0 je postigao Federico Valverde (80) na asistenciju Viniciusa Juniora, a pobjedu Kraljevskog kluba je potvrdio Marco Asensio u sudačkoj nadoknadi.

Luka Modrić je igrao do 81. minute za Real, dok Joško Gvardiol nije nastupio u njemačkim redovima.

image
THOMAS COEX Afp

U drugom dvoboju iz ove skupine ukrajinski Šahtar i škotski Celtic su remizirali u Varšavi odigravši 1-1.

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu za Celtic, a počeo je i akciju za prvi pogodak na susretu. Dalekometno je ispucao loptu na domaću polovicu te je u akciji koja je slijedila Celtic poveo. Autogol je tada, u 10. minuti, dao Bondarenko. Šahtar je do boda došao golom Mudrika u 29. minuti.

Za Šahtar, sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Jovićević, od 74. minute je zaigrao Neven Đurasek.

Na ljestvici vodi Real sa šest bodova, Šahtar ima četiri, Celtic bod, a Leipzig je upisao i drugi poraz.



MANCHESTER CITY - BORUSSIA DORTMUND 2:1 (0:1 - Bellingham (56), 1:1 - Stones (80), 2:1 - Haaland (84))

MANCHESTER Stadion Etihad. Sudac: Daniele Orsato (Italija).

MAN. CITY (4-3-3): Ederson - Stones, Akanji, Ake (od 58. Wilson-Esbrand), Cancelo - De Bruyne, Rodri, Gundogan (od 58. Silva) - Mahrez (od 58. Alvarez), Haaland (od 90. Phillips), Grealish (od 58. Foden)

BORUSSIA DORTMUND (4-3-3): Meyer - Sule, Hummels, Guerreiro - Bellingham, Emre Can, Ozcan (od 88. Adeyemi) - Reyna (od 62. Malen), Modeste (od 78. Schlotterbeck), Reus (od 88. Moukoko)

U skupini G Manchester City je preokretom stigao do pobjede protiv Borussije Dortmund sa 2-1.

Gosti su poveli u 56. minuti golom Judea Bellinghama, no "Građani" su u završnici susreta okrenuli rezultat. Izjednačio je John Stones u 80. minuti, a pobjedu Cityju donio je Erling Haaland u 84. minuti pogodivši u mrežu svog bivšeg kluba. Bio je to njegov treći gol u prva dva kola, te već 13. ove sezone nakon što je 10 zabio u prvenstvu.

image
LINDSEY PARNABY Afp

FC Kopenhagen i Sevilla su odigrali bez golova, a Ivan Rakitić je za goste igrao do 67. minute.

Na ljestvici vodi City sa šest bodova, Borussija ima tri, a Kopenhagen i Sevilla po bod.



MACCABI HAIFA - PSG 1:3 ( 1:0 - Chery (24), 1:1 - Messi (37), 1:2 Mbappé (69), 1:3 - Neymar (88)

HAIFA Stadion Sammy Ofer. Sudac: Daniel Siebert (Njemačka).

MACCABI HAIFA (4-3-3): Cohen - Sundgren (od 55. Seck), Batubinsika, Goldberg, Cornud (od 90. Tchibota) - Chery, Lavi, Abu Fani - Atzili (od 76. David), Pierrot (od 90. Rukavytsya), Haziza

PARIS SG (4-3-2-1): Donnarumma - Ramos, Marquinhos, Pereira - Mukiele (od 83. Hakimi), Veratti, Vitinha (od 74. Ruiz), Mendes - Messi, Neymar (od 90. Soler) - Mbappé



U skupini H PSG je na gostovanju pobijedio Maccabi Haifu sa 3-1, dok je Benfica u Torinu porazila Juventus sa 2-1.

Izraelski prvak je poveo u 24. minuti golom Tjaronna Cheryja, a izjednačio je Lionel Messi u 37. minuti. Domaćin se držao od 69. minute kada je Messi asistirao Kylianu Mbappeu za 2-1, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika PSG je razriješio u 88. minuti golom Neymara.

image
JACK GUEZ Afp

Gostujuću pobjedu ostvarila je i Benfica koja je u Torinu slavila sa 2-1.

Sjajno je počelo za Juve, Arkadiusz Milik je u četvrtoj minuti doveo u vodstvo torinsku "Staru damu", no u samoj završnici poluvremena izjednačio je Joao Mario iz kaznenog udarca. Gosti su okrenuli rezultat u 55. minuti preko Davida Neresa. Petar Musa je za Benficu igrao od 82. minute.

PSG i Benfica imaju po šest bodova, a Juve i Maccabi su bez bodova.

U susretu iz A skupine Napoli je u Glasgowu pobijedio Rangers sa 3-0. Strijelci za talijanski sastav bili su Matteo Politano u 68. minuti iz jedanaesterca, Giacomo Raspadori u 85. i Tanguy Ndombele u sudačkoj nadoknadi.

image
ANDY BUCHANAN Afp

Borna Barišić je igrao cijeli susret za Rangers, dok je Antonio Čolak ušao u igru u 72. minuti. Dodajmo kako je domaćin od 55. igrao bez isključenog Jamesa Sandsa.

U jučerašnjem dvoboju Liverpool je pobijedio Ajax sa 2-1, a pobjednički poogdak zabio je Joel Matip glavom u 89. minuti.

Mohamed Salah je doveo domaće u vodstvo u 17. minuti, ali je vodstvo trajalo samo 10 minuta prije nego što je Ajax izjednačio fantastičnim udarcem Mohammeda Kudusa.

Napoli vodi sa šest bodova, Liverpool i Ajax imaju po tri, a Rangers je bez bodova.


Rezultati:

Milan - Dinamo 3:1 (Giroud 45‘ p., Saelemaekers 47‘, Pobega 77‘/Oršić 56‘)

Šahtar - Celtic 1:1 (Mudryk 29‘/Bondarenko 10‘ ag.)


Chelsea - Salzburg 1:1 (Sterling 48‘/Okafor 75‘)

Real Madrid - RB Leipzig 2:0 (Valverde 80‘, Asensio 90‘+1‘)

Kopenhagen - Sevilla 0:0

Juventus - Benfica 1:2 (Milik 4‘/ Joao Mario 43‘ p., Neres 55‘)

Maccabi Haifa - PSG 1:3 (Chery 24‘/Messi 37‘, Mbappe 69‘, Neymar 88‘)

Manchester City - Borussia Dortmund 2:1 (Stones 80‘, Haaland 84‘/Bellingham 56‘)

Glasgow Rangers - Napoli 0:3 (Politano 68‘ p., Raspadori 85‘, Ndombele 90‘+1‘)


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ SVIH UTAKMICA!

90‘+1 - GOOOL! Tanguy Ndombele zabio je zadnji čavao u lijes Rangersa, 3:0 u gostima na Ibroxu - vrijedna pobjeda Napolija.

90‘+1‘ - GOOOL! Sjajan gol postigao je Asensio na dodavanje Tonija Kroosa (koji je ušao u 81. minuti umjesto Modrića) iz kornera. 2:0 za Real na Bernabeuu.

88‘ - GOOOL! Verratti je majstorskim dodavanjem gurnuo Neymara u prostor koji bježi obrani Maccabija i pogađa za 3:1.

85‘ - GOOOL! Raspadori stavlja točku na ‘i‘ današnjeg slavlja na Ibroxu protiv Rangersa.

84‘ - GOOOL! Kakav je pogodak postigao Erling Haaland bivšem klubu, i to za preokret Cityja... Cancelo je ‘modrićevskim‘ dodavanjem pronašao norveškog napadača koji kung-fu udarcem iz blizine pogađa mrežu za 2:1!

image
LINDSEY PARNABY Afp

80‘ - GOOOL! Stones je fantastičnim eurogolom s ruba šesnaesterca probio vratara Borussije za izjednačenje na Etihadu!

80‘ - GOOOL! Real Madrid poveo je sjajnim pogotkom Federica Valverdea s ruba šesnaesterca, a valja spomenuti i da je golemi dio posla napravio Vinicius Junior kojemu se piše asistencija.

75‘ - GOOOL! Potpuno je izigrana obrana Chelseaja, Adamu je pronašao Okafora koji uspijeva provući loptu ispod Kepe Arrizabalage za izjednačenje na Stamford Bridgeu!

image
ADRIAN DENNIS Afp

69‘ - GOOOL! Messi je uzvratio asistenciju, strijelac je sada Kylian Mbappe.

68‘ - GOOOL! Barišić je u dresu Rangersa skrivio penal, bolje rečeno Kvaratskhelia ga je s metar-dva napucao u ruku i sudac je svirao jedanaesterac. Pritom je Borna dobio i žuti karton. Siguran realizator bio je Matteo Politano.

56‘ - GOOOL! Bellingham je pogotkom glavom šokirao City na Etihadu!

55‘ - GOOOL! Benfica je okrenula u gostima protiv Juventusa, strijelac je David Neres.

image
ADRIAN DENNIS Afp

48‘ - GOOOL! Sterling zabija u debiju trenera Grahama Pottera na klupi Chelseaja... James i Mount probili su desni bok, ubačaj je kroz šumu nogu došao do Sterlinga koji gađa i pogađa suprotan kut za 1:0!

image

Graham Potter

ADRIAN DENNIS Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

43‘ - GOOOL! Vraća se Benfica! Joao Mario poentirao je s bijele točke...

37‘ - GOOOL! Messi vraća Parižane u život, a većinu posla za taj pogodak napravio je sjajni Kylian Mbappe. Lionel Messi je postao prvi nogometaš koji je u Ligi prvaka tresao mrežu 39 različitih momčadi (Cristiano Ronaldo zabijao je protiv 38 klubova).

24‘ - GOOOL! Šokiran je PSG na stadionu Sammy Ofer u Haifi. Maccabi vodi 1:0 pogotkom surinamskog napadača Tjarrona Cheryja na fantastičnu asistenciju Doleva Hazize.

4‘ - GOOOL! Već u četvrtoj minuti poveo je Juventus nakon što je Arkadiusz Milik na Paredesov ubačaj iz slobodnjaka glavom matirao vratara Benfice.

21.00: - Počele su ostale utakmice Lige prvaka. Navijači i simpatizeri Dinama sa zanimanjem će posebno pratiti susret skupine E između Chelseaja i RB Salzburga. Od prve minute na terenu Stamford Bridgeu su hrvatski nogometaši Mateo Kovačić (kod Bluesa) i Luka Sučić (kod Bikova), dok na klupi austrijskoga kluba sjedi 19-godišnji Roko Šimić.

image
RONALD GORSIC Cropix

VIŠE O UTAKMICI ŠAHTARA I CELTICA PROČITAJTE OVDJE.

POREDAK

Skupina A:

1.Napoli 2 2 0 0 7-1 6
2.Liverpool 2 1 0 1 3-5 3
3.Ajax 2 1 0 1 5-2 3
4.Rangers 2 0 0 2 0-7 0

Skupina E:

1.Milan 2 1 1 0 4-2 4
2.Dinamo 2 1 0 1 2-3 3
3.RB Salzburg 2 0 2 0 2-2 2
4.Chelsea 2 0 1 1 1-2 1

Skupina F:

1.Real Madrid 2 2 0 0 5-0 6
2.Šahtar 2 1 1 0 5-2 4
3.Celtic 2 0 1 1 1-4 1
4.Leipzig 2 0 0 2 1-6 0

Skupina G:

1.Manchester City 2 2 0 0 6-1 6
2.Borussia (D) 2 1 0 1 4-2 3
3.FC Kopenhagen 2 0 1 1 0-3 1
4.Sevilla 2 0 1 1 0-4 1

Skupina H:

1.PSG 2 2 0 0 5-2 6
2.Benfica 2 2 0 0 4-1 6
3.Juventus 2 0 0 2 2-4 0
4.Maccabi Haifa 2 0 0 2 1-5 0

Linker
17. travanj 2024 00:59