FOTOSTAND/WASSMUTH/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
‘OVO JE VELIKI IZAZOV‘

Novi Šimić stiže na San Siro i u svom rodnom gradu pokušat će zagorčati život talijanskom velikanu

Mladi hrvatski napadač danas sa svojim RB Salzburgom gostuje na kultnom stadionu kod velikana Intera
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 24. listopad 2023. 07:43

Prošlo je više od 15 godina otkako je Dario Šimić odigrao posljednju utakmicu na San Siru. Negdašnji hrvatski reprezentativac ostavio je dubok trag u Milanu kao član oba tamošnja velikana. Tri sezone je, naime, nakon transfera iz zagrebačkog Dinama nastupao u dresu Intera (1999-2002.), a zatim šest sezona u redovima AC Milana (2002-2008.). Posljednju utakmicu na kultnom milanskom stadionu Dario Šimić je odigrao 20. travnja 2008. godine u Milanovoj domaćoj 5:1 pobjedi nad Regginom, u kojoj je ubilježio 14 minuta na terenu.

Često na stadionu

Danas bi, pak, terenom San Sira trebao ponovno trčati Šimić, ali ‘sljedeća generacija’ - Darijev sin Roko. Naime, ždrijeb skupine D Lige prvaka u trećem je kolu spojio trenutačno drugoplasirani Inter (4 boda) i trećeplasirani RB Salzburg (3 boda). S golom i asistencijom Roko Šimić trenutačno je najučinkovitiji igrač u austrijskom sastavu u ovom natjecanju, a osim zbog oca Darija, te važnosti ove utakmice za rasplet skupine, Roko će imati još jedan poseban motiv u utakmici protiv Intera. Jer, vraća se u grad u kojemu je rođen 10. rujna 2003. godine.

- Često sam išao na stadion San Siro. Još uvijek imam mnogo lijepih sjećanja na to razdoblje i na Milan - rekao je Roko Šimić u najavi dvoboja protiv Intera.

image
AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Nerazzurri u ovaj susret ulaze kao favoriti i zbog domaćeg terena, a iza njih je i uspješan prvenstveni vikend u kojemu su na gostovanju s 3:0 svladali Torino Ivana Jurića. S druge strane, RB Salzburg je pretrpio domaći poraz od LASK-a iz Linza (1:0) u austrijskoj ligi, što za njih nije baš najbolja najava dvoboja s talijanskim velikanom, ali momčad trenera Gerharda Strubera vjeruje da ipak nešto može napraviti u Milanu.

Veliki izazov

- Svakako će utakmica protiv Intera biti veliki izazov za nas. Znamo da moramo dati sve od sebe ako želimo ostvariti dobar rezultat - nastavio je Šimić, koji ove sezone uživa u vrlo dobroj formi, te je najavljen u početnom sastavu protiv Nerazzurra.
Nakon što je drugu polovicu prošle sezone proveo na posudbi u švicarskom Zürichu, mladi hrvatski napadač je ove sezone postao udarna napadačka igla RB Salzburga. Strpljivo je čekao priliku, a ljetni transferi dosadašnjih prvih ‘pickova’ u napadu, Noaha Okafora i Benjamina Šeška u Milan, odnosno RB Leipzig, gurnuli su ga u prvi plan u austrijskom sastavu. I to je iskoristio na najbolji mogući način. Uz ranije spomenuti učinak u Ligi prvaka, Šimić na svom kontu ima još četiri pogotka u deset prvenstvenih nastupa.

image
RICARDO LARREINA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA

Osim Roka Šimića, prigodu na San Siru čeka još jedan Hrvat. Veznjak Luka Sučić (21) prije nešto više od mjesec dana vratio se nakon operacije koljena i trener Struber ga lagano ponovno stavlja u prvi plan.

Sučić također čeka priliku

U dosadašnja dva susreta Lige prvaka, protiv Benfice odnosno Real Sociedada, skupio je ukupno 33 minute (oba puta ušao s klupe), ali za mlade Vatrene je u listopadskim kvalifikacijama za Euro i protiv Grčke i protiv Bjelorusije skupio maksimalnu minutažu. U drugom dvoboju ove skupine Petar Musa će s Benficom tražiti prve bodove, a u goste im dolazi aktualni lider na tablici Real Sociedad.

U skupini C Josip Juranović zbog ozljede neće konkurirati za ogled protiv Napolija, dok ostaje otvoreno pitanje koliko će u Bragi minuta dobiti Luka Modrić. Pobjedom protiv Union Berlina u prošlom kolu portugalska momčad pokazala je da ima izglede za plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a sada je na njoj pokazati se u dvobojima protiv najjačeg mogućeg suparnika.
Od ostalih današnjih utakmica, u skupini B snage će odmjeriti Sevilla i Arsenal. Aktualni osvajač Europske lige nije izgubio, ali niti pobijedio u svoje prve dvije utakmice u ovom izdanju LP, za razliku od Topnika, koji su grupnu fazu otvorili pobjedom nad PSV-om (4:0), a nastavili porazom (2:1) kod Lensa. Remi s madridskim Realom u La Ligi ostvaren prošlog vikenda također budi optimizam Sevillinih navijača. Uz doprinos Ivana Rakitića, koji i dalje sakuplja dobru minutažu na sredini terena, te veterana Sergija Ramosa i kapetana Jesusa Navasa, Andalužani zaista mogu reći kako im iskustva i znanja definitivno ne nedostaje.

Linker
25. travanj 2024 18:32