Manchester City
 Reuters/Jason Cairnduff
KRALJEVI MANCHESTERA

OVO JE PRAVI DOKAZ DA JE PEP STVORIO 'MONSTRUMA' U posljednjih godinu i pol dana samo je jedna momčad uspjela ostvariti 'nemoguće'

MANCHESTER CITY Otkako je 2016. Katalonac došao na klupu Građana, kod kuće postižu skoro tri gola u prosjeku
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. listopad 2019. 12:47

Utakmica s Dinamom u utorak bit će 84. u kojoj će Pep Guardiola voditi Manchester City na stadionu Etihad. Dosad je katalonski trener bio vrlo uspješan, ostvario je 65 pobjeda, 12 remija i tek šest poraza u svim natjecanjima, čak 78% utakmica Guardiolini su Građani dobili u svom domu.

Tottenhamu jedini bod

Teško je zaustaviti njihov napad, pogotovo na utakmicama koje se igraju na stadionu u Manchesteru. Samo na četiri utakmice prije Guardiolina dolaska na klupu Cityja na početku sezone 2016./17. njegova momčad nije uspjela ondje zabiti. Dvaput je to bilo u premijernoj Katalončevoj sezoni, u ožujku i travnju 2017. na Etihadu su 0:0 u Premier ligi odigrali Stoke i Manchester United. Golova nije bilo ni 24. listopada 2017. u 4. rundi Liga kupa, kad je City ugostio Wolverhampton. Građani su ipak slavili, bili su nakon 120 minuta ‘nule’ bolji u izvođenju jedanaesteraca.

Najmoćniji napad današnjice vođen Guardiolom posljednji je u njihovom domu uspio neutralizirati Huddersfield. Bilo je 0:0 u Premier ligi 6. svibnja 2018. i nije se City proslavio, imao je posjed od 79 posto, ali tek je dvaput tukao u okvir vrata. Nijednom se u Guardiolinoj eri nije dogodilo da njegova momčad kod kuće u europskoj utakmici barem jednom ne pogodi mrežu suparnika...

Tottenham je ove sezone u kolovozu uspio odigrati 2:2 na Etihadu u Premier ligi i jedina je to utakmica koju Građani u ovoj kalendarskoj godini nisu dobili na svojem stadionu u svim natjecanjima! Prije toga su bez pobjede posljednji put ostali još 22. prosinca 2018. godine, kad ih je u prvenstvu pobjedom od 3:2 šokirao Crystal Palace.

Osim od Palacea, Guardiola je kod kuće izgubio još od Chelseaja (prosinac 2016.) i Manchester Uniteda (travanj 2018.) u Premier ligi te Basela (ožujak 2018.), Liverpoola (travanj 2018.) i Lyona u Ligi prvaka (rujan 2018.). Ukupno je City u 2019. godini u svom domu ostvario 16 pobjeda i jedan remi, s ukupnom gol-razlikom 68:8.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Tottenham Hotspur - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 20, 2019  Manchester City's Phil Foden celebrates scoring their first goal with team mates     REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble
Manchester City

Agüero prvi topnik

Postigao je City u Guardiolinoj eri kod kuće 244 pogodaka, što je prosjek od skoro tri gola po utakmici, točnije 2,94 u prosjeku. Sergio Agüero apsolutno je najopasniji Cityjev napadač s čak 53 domaća pogotka u toj eri, dok je Kevin de Bruyne vodeći dodavač s 33 asistencije za golove suigračima. No u ukupnom zbiru golova i asistencija, ističe se treće ime. Raheem Sterling zabio je 38 pogodaka na Etihadu, a upisao je i 31 asistenciju. Isto koliko i Leroy Sane, koji je postigao i 19 golova u Cityjevom dresu na domaćim utakmicama. Nije uopće loše za Dinamo što mladog Nijemca u utorak neće biti na suprotnoj strani zbog ozljede. Iako, da se nije teško ozlijedio, možda bi u ovom trenutku bio član Bayerna, jer je bio velika ovoljetna želja Nike Kovača.

Linker
27. travanj 2024 21:59