REUTERS/Chris Radburn
PIŠU ENGLEZI

IZNENAĐUJUĆE VIJESTI IZ MANCHESTERA DAN UOČI VELIKOG OKRŠAJA PROTIV DINAMA Guardiolin potencijalni nasljednik već je na platnoj listi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2019. 15:20

Uoči okršaja 2. kola Lige prvaka između Manchester Cityja i Dinama na Etihadu engleski mediji lansirali su zanimljivu vijest, u redovima engleskog prvaka se pripremaju na život bez Pepa Guardiole.

The Mirror navodi kako je Nizozemac Giovanni van Bronckhorst prošli mjesec proveo radeći u pozadini na Etihadu nakon što su ga čelnici kluba uvjerili da odustane od jednogodišnjeg planiranog odmora nakon što je na kraju prošle sezone napustio trenersku klupu Feyenoorda.

U redovima premierligaškog prvaka tvrde da je bivši igrač Barcelone, Arsenala i Rangersa stigao u klub kako bi učio i razvijao se kao trener, ali The Mirror tvrdi kako u Cityju već 'pripremaju teren za Guardiolin odlazak' i da se Van Bronckhorst nalazi na platnoj listi 'Građana'.

Guardiola je menadžersku klupu Cityja preuzeo 2016. godine i aktualnim je ugovorom vezan do ljeta 2021. godine. Činjenica je da su svi klubovi gdje je 48-godišnji Španjolac trenirao redom nizali uspjehe. Statistika kazuje da je prosjek njegovih osvojenih bodova po utakmici u Barceloni iznosio 2.36, u Bayernu 2.41, a u Manchester Cityju 2.38. A isto tako statistika kaže da Guardiola prosječno u klubu ostaje 2.81 godiu. Dakle, njegovo vrijeme na Etihadu, barem gledajući statistiku, bliži se kraju.

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 21:  Giovanni Van Bronckhorst, Manager of Feyenoord and Josep Guardiola, Manager of Manchester City greet each other during the UEFA Champions League group F match between Manchester City and Feyenoord at Etihad Stadium on November 21, 2017 in Manchester, United Kingdom.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images
Giovanni Van Bronckhorst

The Mirror navodi kako nipošto nije sigurno da će Van Bronckhorst naslijediti Guardiolu, kojem je cilj sa Cityjem pokoriti Ligu prvaka, što mu dosad nikako nije uspjavalo. Kao preostali kandidati spominju se Mikel Arteta (37), prvi Guardiolin pomoćnik, kao i bivši kapetan Vincent Kompany i Patrick Vieira.

Od preuzimanja Manchester Cityja Guardiola je osvojio sedam trofeja, među kojima su dva uzastopna npremierligaška trofeja, dok je Van Bronckhorst dosad trenirao samo u Feyenoordu s kojim je osvojio pet trofeja, među kojima i naslov nizozemskog prvaka u sezoni 2016/17.

Linker
10. svibanj 2024 15:57