Pedri
 JOSEP LAGO
IGRAČ UTAKMICE

‘Pa kako su ga pustili za samo 5 milijuna eura?‘ Svijet se divi novom 17-godišnjem čudu iz Barcelone

Pedri je utakmicu protiv Juventusa odigrao na razini svjetske zvijezde, piše Marca.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2020. 08:03

Pedro Gonzalez Lopez. Za neupućene, mogao bi biti neki španjolski, meksički glumac iz kakve poznate telenovele. I zaista, do pred par tjedana, možda mjeseci, nismo ni čuli za tog 17-godišnjeg mladića. No, znala je Barcelona još lani u rujnu kog dovodi. Tad je mali Pedri, tako mu piše na dresu, imao tek 16, a igrao je za Las Palmas.

image
Paulo Dybala i Pedri
MARCO BERTORELLO

Platili su ga, dakle kao 16-godišnjeg klinca, pet milijuna eura. To je jako puno, a potpisali s njime opet, samo dvogodišnji ugovor. Lako će ga produžiti, rekli su, ako se dečko pokaže dobrim... A pokazao se, i to već večeras, na najvećoj sceni u Ligi prvaka, na stadionu u Torinu kod devetostrukog uzastopnog talijanskog prvaka. Odigrao je zaista dobro. Toliko da ga je katalonski radio RAC1 proglasio igračem utakmice.

Španjolska Marca ga nakon utakmice s razlogom već stavlja na pijedestal gdje su već odavno Barcine zvijezde. I oni se čude, naši španjolski kolege, kako to da je ovog mladića rođenog krajem studenog 2002. godine Las Palmas pustio za samo pet milijuna.

image
Pedri i Ansu Fati - nove mlade zvijezde Barcelone
LLUIS GENE

- Pedri je jedan od pet najboljih igrača današnje Barcelone. "Kanarinac" uvijek zna što će s loptom, kada je ona u njegovim nogama, igra Barcelone postaje bolja. Sa 17 je protiv Juventusa odigrao na razini svjetske zvijezde. Kada su dvojica igrača suparničke momčadi na njemu, on pokazuje da nema problema sa živcima.

Hvali Marca i Miralema Pjanića riječima kako u njihovu sredinu donosi ono što je Barceloni nedostajalo u posljednjim utakmicama.

Linker
24. travanj 2024 03:41