PAUL ELLIS Afp
NEMILOSRDNI NAPADAČ

Pala su dva rekorda, srušen i onaj Kyliana Mbappea! Čudesni Haaland ispisao povijest Lige prvaka

Prvi pogodak u LP zabio je u dresu Salzburga, zatim je brojke natukao u Dortmundu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. ožujak 2023. 22:16

Erling Haaland već u prvom poluvremenu praktički je presudio Jošku Gvardiolu i njegovom Red Bull Leipzigu. Hat-trick u prvih 45 minuta vrijedan je ukupnog vodstva Manchester Cityja od 4:1, ali na individualnoj razini, znači dva nova rekorda Lige prvaka.

image

Haaland i Gvardiol

PAUL ELLIS Afp

Norvežanin je nakon prvih 45 minuta osmine finala na Etihadu brojao 31 pogodak u elitnom klupskom natjecanju, čime je postao najmlađi igrač ikada koji je postigao 30 golova u Ligi prvaka. Dosad je to mjesto držao Kylian Mbappe, a nogometna javnost Haalandov spektakl shvatila je kao sjajan nastavak velikog rivalstva, jer Cityjev centarfor i pariška zvijezda preuzeli su scenu.

Nije to jedino veliko postignuće asa Pepa Guardiole. Naime, Haalandu je 33 pogodaka postigao u 25 nastupa u Ligi prvaka, a nijednom nogometašu u povijesti igre nije trebalo manje vremena za takav pothvat.

Haaland je prvi pogodak u LP zabio pod grbom Red Bull Salzburga. U njemačkom klubu postigao je osam golova na velikoj sceni, u dresu Borussije Dortmund još 15, a u Cityju broji osam do prvog poluvremena osmine finala. Ove sezone u pet navrata postigao je hat-trick, a ukupno je zatresao mrežu 37 puta u 36 nastupa ove sezone.

Haaland je u drugom poluvremenu zabio još dva pogotka (ukupno 33 u LP), a njegove golove s utakmice pogledajte OVDJE.

image

Grafika: SofaScore za SN

SofaScore

Dodajmo da je Haaland sada jedini igrač uz Lionela Messija koji je postigao pet pogodaka u jednoj utakmici nokaut faze. K tomu, nijedan igrač u povijesti ovog natjecanja nije uputio osam udaraca prema golu, a da je svaki završio unutar okvira. Da ga Guardiola nije izvadio iz igre u 63. minuti, tko zna o kakvim bismo sve rekordima pričali... A kako stvari stoje, pitanje je samo vremena kada ćemo opet Haalanda i rekorde staviti u istu rečenicu.

Linker
20. travanj 2024 05:47