Josip Juranović i Luka Modrić

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
GOLIJADE U LIGI PRVAKA

Pogledajte direktni okršaj Vatrenih! Real prvi, Modrić zabio, Juranović zapucao penal, Olmo dokrajčio Šahtar

Real i Leipzig vrlo su rano otklonili sva pitanja oko pobjednika i raspodjele mjesta u skupini F.
Piše: Marko Crnjak, Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2022. 20:33

REAL MADRID - CELTIC 5:1 (Modrić 6‘-11m, Rodrygo 21‘-11m, Asensio 51‘, Vinicius 61‘, Valverde 71‘/Jota 84‘)

MADRID Stadion Santiago Bernabeu. Sutkinja: Stephanie Frappart (Francuska).

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal (od 64. Vasquez), Militao (od 73. Vallejo), Alaba (od 66. Nacho), Mendy - Valverde, Kroos, Modrić (od 66. Ceballos) - Asensio, Rodrygo, Vinicus (od 64. Benzema). TRENER: Carlo Ancelotti

CELTIC (4-2-3-1): Hart - Juranović, Starfelt, Jenz, Taylor - Mooy (od 63. Turnbull), O‘Riley - Abada (od 63. Jota), Hatate (od 84. Jota), Maeda (od 63. Hakšabanović) - Furuhashi (od 62. Giakoumakis). TRENER: Ange Postecoglou


ŠAHTAR - RB LEIPZIG 0:4 (Nkunku 10‘, Silva 50‘, Szoboszlai 63‘, Olmo 68‘)

VARŠAVA Stadion Municipal. Gledatelja 31.800. Sudac: Michael Oliver (Engleska).

ŠAHTAR (4-2-3-1): Trubin - Konoplia (od 59. Taylor), Bondar, Matvijenko, Mihaljčenko - Sudakov (od 59. Đurasek), Stepanenko - Mudrik (od 75. Totovitski), Bondarenko (od 81. Kriskiv), Petriak - Traore (od 59. Sikan). TRENER: Igor Jovićević

LEIPZIG (4-4-2): Blaswich - Simakan (od 67. Henrichs), Orban, Gvardiol, Raum (od 67. Halstenberg) - Szoboszlai (od 67. Olmo), Schlager (od 74. Diallo), Kampl, Werner (od 19. Forsberg) - Nkunku, Silva. TRENER: Marco Rose


Vjerovao je Igor Jovićević da nemoguće može učiniti mogućim, ali njegov Šahtar ipak se oprostio od Lige prvaka. Ukrajinski sastav nije se adekvatno suprotstavio RB Leipzigu, stoga i doživio težak 0:4 poraz u Varšavi. Prvi na tom stadionu i zadnji u LP, jer za nešto više od već osigurane Europske lige trebala je pobjeda.

Što je hrvatskom stručnjaku pošlo po krivu? Dan prije utakmice ispravno je predvidio da će Leipzig igrati na klasični ‘gegenpressing‘ i, koliko god da je u skladu s tim gradio taktiku, Šahtar se nije uspio snaći. Da li zbog neiskustva momčadi, izostanka bitnih napadača Šveda i Zubkova, nedovoljno žustrog pristupa, osjetne razlike u kvaliteti naspram Nijemaca… Ili jednostavno, zbog svega toga pomalo. Dakle, visoki presing Leipziga urodio je plodom već u početku susreta, kada je Nkunku realizirao poklonjenu šansu. Sudakov je izgubio loptu na svojoj polovici, a njegovi suigrači nisu se stigli snaći u naletu Wernera i Nkunkua.

Šahtar nije zapucao u okvir cijelo prvo poluvrijeme, da bi u drugom doživio teški nokaut. Još tri gola izbrojali su do kraja ogleda – Silvin za 2:0 više sretan nego spretan, a Szoboszlai i Dani Olmo rasporili su mrežu. Bivši dinamovac to je učinio nepunu minutu nakon ulaska u igru. Tako su se Joško Gvardiol i društvo osvetili Ukrajincima za četiri primljena gola u prvom kolu skupine F.

Za to vrijeme, Real Madrid predvođen kapetanom Lukom Modrićem s 5:1 demolirao je Celtic. Carlo Ancelotti nije želio riskirati, na teren je poslao udarni sastav. Modrić je započeo golijadu golom iz kaznenog udarca, da bi se Rodrygo, Asensio, Vinicius i Valverde iskalili na društvu Josipa Juranovića, kojemu je Courtois obranio udarac s bijele točke u 35. minuti. Kraljevi su tako ostali na tronu skupine s bodom ispred Leipziga, dok Šahtar i posljednji Celtic čine donji dom.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotove su utakmice koje su započele u popodnevnom terminu. Golove pogledajte u nastavku teksta.

84‘ Počasni pogodak večeras na Bernabeuu zabio je Celtic. Jota je strijelac za 5:1

>>> POGLEDAJTE POGODAK JOTE <<<

82‘ Sve se zna, Real je prvi, RB Leipzig drugi u skupini, dok će Šahtar nastaviti sezonu u Europskoj ligi. Čeka se samo da sve završi.

77‘ Dobar pokušaj Nkunkua iz slobodnjaka u Varšavi, no lopta odlazi pokraj vrata.

71‘ GOOOL! Još jedna lopta u mreži Celtica! Zabio je Valverde, a Real nastavio ritam zabijanja svakih 10 minuta.

>>> POGODAK VALVERDEA POGLEDAJTE OVDJE <<<

68‘ GOOOOL! Zabija sada i Dani Olmo, tek što je ušao u igru pronašao je suprotan kut s lijeve strane i od stative pogodio za 0:4.

>>> POGODAK OLMA POGLEDAJTE OVDJE <<<

66‘ Izlazi sada Luka Modrić na Bernabeuu, mijenja ga Dani Ceballos. Ušao je i Dani Olmo u Varšavi.

63‘ GOOOOL! Ne jedan, već dva! Na oba terena padaju golovi, opet u iste mreže. Szoboszlai zabija za 0:3 u Varšavi, Vinicus daje i četvrti pogodak Celticu.

>>> POGODAK SZOBOSZLAIJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

>>> POGODAK VINICIUSA POGLEDAJTE OVDJE <<<

61‘ Poigrava se Real sada sa Celticom, pola sata prije kraja Škoti izgledaju zrelo za još koji pogodak.

59‘ Radi Igor Jovićević sada prve izmjene, trostruka promjena u redovima Šahtara, ući će i Neven Đurasek.

55‘ Traže sada igrači Šahtara penal za njih, Kampl je za ruku držao Traorea, ali suđeno je zaleđe ranije.

51‘ GOOOOL! U razmaku od minute zabio je i Marco Asensio u Madridu. Real je na 3:0, čini se da su stvari u ovoj skupini riješene.

>>> POGODAK ASENSIJA POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

50‘ GOOOOL! Leipzig ima 0:2. Bizaran pogodak zabio je Andre SIlva. Dugo je ta lopta putovala, Simakan je nekako glavom to uputio prema vratima. a onda je Silva produžio u gol. Zbunjena je bila obrana Šahtara.

>>> POGODAK ANDREA SILVE POGLEDAJTE OVDJE <<<

48‘ Stigli su sastavi za dvoboj Chelseaja i Dinama. Susret počinje u 21 sat, a više pročitajte OVDJE.

46‘ Počela su druga poluvremena na večernjim dvobojima.

POLUVRIJEME: Tri penala vidjeli smo u Madridu. Jednog je zabio Luka Modrić, jednog Rodrygo, a jednog je promašio Josip Juranović. U Varšavi, Leipzig ima vodstvo i na taj način drži drugo mjesto u skupini.

41‘ Mudrik je probao zaprijetiti Leipzigu, iskazao se sada Joško Gvardiol koji ga je zaustavio na pravi način.

37‘ Dva Hrvata mogla su zabiti iz penala večeras na stadionu Reala, sad je Celtic imao novu priliku, ali još jednom je obranio belgijski vratar.

35‘ Courtois brani! Nema pogotka za Celtic, vratar Reala obranio je udarac Juranovića!

>>> COURTOISOVU OBRANU PENALA JURANOVIĆU POGLEDAJTE OVDJE <<<

34‘ Kazneni udarac za Celtic! Mendy je u kaznenom prostoru srušio Abadu, sutkinja Frappart odmah je pokazala na bijelu točku, treći puta večeras.

32‘ Traje prava opsada gola Celtica, mogli bismo napomenuti da je tek pitanje vremena, možda minuta kada će Real zabiti i treći pogodak. Teško živi gostujući sastav u ovim trenucima.

28‘ Dobru priliku imao je sada Celtic, no udarac Furuhashija obranio je Courtois. Znaju i gosti zaprijetiti, makar im ova utakmica i ne znači puno u rezultatskom smislu budući da ne mogu više od konačne četvrte pozicije u skupini.

25‘ Bolje igra Leipzig u Varšavi, to je jasno, a sada je i žuti karton dobio Mihaljčenko. Šahtar sada ima jako težak zadatak.

image

Petriak i Gvardiol

JANEK SKARZYNSKI Afp

23‘ Veliku priliku sada je imao i Vinicius, sve mu je bilo pripremljeno, no s par metara poslao je loptu preko gola.

21‘ GOOOOL! Nije pucao Modrić, već Rodrygo, ali pogodak je pao, Real ima 2:0 protiv Celtica.

>>> POGODAK RODRYGA S BIJELE TOČKE POGLEDAJTE OVDJE <<<

20‘ Još jedan kazneni udarac za Real! Hoće li Modrić pucati ponovno? Žuti karton dobio je O‘Riley.

18‘ Stižu slike Modrićevog pogotka... U Varšavi, Werner neće moći pa ga mijenja Forsberg.

image

Luka Modrić zabio je s bijele točke

THOMAS COEX/AFP/PROFIMEDIA Thomas Coex/afp/profimedia

15‘ Zgodno opažanje novinara UEFA-e koji prati utakmicu na Bernabeuu. Modrić igra klasičnu desetku u formaciji 4-2-3-1 kada je Real u napadu, Kroos i Valverde su iza njega...

Za to vrijeme u Varšavi ozlijedio se Timo Werner kojem se sada pruža liječnička pomoć.

13‘ Početak iz noćne more za Celtic na Bernabeuu. Vratar Hart morao je bolje reagirati, ispucati loptu, ne bi se tada dogodilo kasnije igranje rukom... A Modrićev udarc? Ma, fantastično. Nikakve šanse nije imao iskusni čuvar mreže Škota.

10‘ GOOOOL! Vodi i Leipzig u Varšavi protiv Šahtara! Zabio je Nkunku za 0:1. Dva pogotka smo vidjeli na dvije utakmice u svega četiri minute.

>>> POGODAK NKUNKUA POGLEDAJTE OVDJE <<<

6‘ GOOOOL! Luka Modrić doveo Real u vodstvo! Nepogrešiv je bio kapetan Reala i Vatrenih s bijele točke.

>>> POGODAK MODRIĆA POGLEDAJTE OVDJE <<<

5‘ Penal za Real Madrid! Igranje rukom u kaznenom prostoru vidjela je sutkinja Frappart. Rukom je igrao Jenz nakon udarca Valverdea, odmah je sutkinja pokazala da će to biti kazneni udarac.

3‘ Rezervirani start u Varšavi, a onda je Nkunku stigao u kazneni prostor, Bondar ga je dobro zatvorio tako da nije bilo prijetnji za Ukrajince.

18.45 Počinju večerašnji dvoboji u skupini F.

>>> Stigli su sastavi za dvoboje u skupini F. Luka Modrić s kapetanskom će vrpcom predvoditi svoj Real protiv Celtica za kojeg od prve minute igra Josip Juranović. Na dvoboju Šahtara i Leipziga nekadašnjem treneru Dinama, Igoru Jovićeviću oponirat će Joško Gvardiol.

Linker
23. travanj 2024 11:46