REUTERS
USUSRET SPEKTAKLU

ROMA SPREMILA TAKTIKU ZA MOŽDA I NAJOPASNIJEG NAPADAČA SVIJETA U OVOM TRENUTKU 'Velika prednost je što ga svi u svlačionici dobro poznaju'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 24. travanj 2018. 17:14

Eusebio di Francesco logično je promiješao karte u Ferrari, jer SPAL nije dorastao Rominoj kvaliteti (0:3). Poštedu za Anfield dobili su De Rossi, Džeko, Florenzi i Kolarov, dok je Perotti igrao samo 15 minuta, a Strootman i Nainggolan izašli su u drugom poluvremenu.

- Nisam radio sa Salahom jer sam došao u Rim taman kad je transfer bio gotov, no neću pitati igrače za savjete. Svi znaju koje su njegove kvalitete, a znam i ja jer sam trenirao Sassuolo dok je on igrao za Fiorentinu i Romu. Mislim da nam je prednost što ga svi u našoj svlačionici dobro poznaju - poručio je Romin trener.

Jedan od onih koji znaju što može Mo Salah svakako je Kevin Strootman.

- Nisam iznenađen s načinom njegove igre, već s brojem pogodaka. Kod nas je često promašivao izgledne prilike, očito se popravio u tom segmentu. Imamo spremnu taktiku za njega, ali je neću otkriti... Znate da su Talijani majstori obrane.

Roma svoje jedino finale izgubila od Redsa u Rimu

Prvo i zasad posljednje finale Kupa prvaka/Lige prvaka Roma je igrala 1984. godine baš protiv Liverpoola, i to na svom Olimpicu koji je gorio, pa - izgorio. Redse su predvodili Graeme Souness kao kapetan te Kenny Dalglish i Ian Rush, no kao junak te utakmice ostao je upamćen Bruce Grobbelaar.

Regularni dio završen je sa 1:1, a onda je na scenu stupio vratar iz Zimbabvea, koji se nakon pogotka Di Bartolomeija šeretski smiješio kamerama iza gola usput grizući mrežu kao da jede - špagete. Prestrašilo je to Contija te je 11-erac otišao preko gola, a istu sudbinu doživio je udarac Grazianija u četvrtoj seriji, dok su za Redse bili precizni Neal, Souness, Rush i Kennedy.

Linker
18. svibanj 2024 14:15