REUTERS
IEKSKLUZIVNO ZA SN

SJAJNI VATRENI VELIKI JE OPTIMIST UOČI JEDNE OD NAJVEĆIH UTAKMICA U KARIJERI Džeko je u strašnoj formi, ali nadamo se finalu! U gradu će biti ludnica

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. travanj 2018. 10:16

Redsi čekaju Romu spremni za veliki okršaj koji im može donijeti veliko finale Lige prvaka. Današnji utorak prvi je dan na tom putu prema slavi, u njemu Liverpool želi pokazati da će na Olimpicu, na uzvratu, biti taj koji će trčati pobjednički krug.

- Naravno da smo spremni, najbitnije je da su svi igrači zdravi, naravno osim onih koji su imali teže ozljede prije. Trener je neke i odmarao na utakmici protiv West Bromwicha - priča nam hrvatski reprezentativac Dejan Lovren u predvečerje ogleda s Romom.

- Svi u klubu su i sad zadovoljni onime što smo napravili, što smo stigli među četiri najbolje momčadi najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu. Međutim, Liverpool je klub koji se nikad ne zadovoljava postignutim, mi želimo u finale. Očekivanja su velika, ali imaju temelj. Igramo jako dobro, ljudi očekuju da igramo finale. Jest, to je neka vrst presinga na momčad, ali mi se time ne zamaramo. Igramo svoju igru, ako budemo pravi u obje utakmice, možemo dogurati do tog željenog finala.

Bit će ludnica

Sad su tu gdje jesu, pred vratima raja. Ali jesu li prije početka Lige prvaka očekivali da će dogurati tako daleko?

- Osobno jesam, ne samo ja, nego i svi igrači Liverpoola! Teško smo radili kroz pripreme, odricali smo se svega.... Bile su to jedne od najtežih priprema koje sam odradio u cjelokupnoj karijeri. Bilo je, recimo, igrača koji su povraćali nakon treninga. A osim toga, zaista imamo kvalitetnu momčad, pa sam zato očekivao da ćemo daleko dogurati. Eto, gotovo svi su nas otpisali u četvrtfinalu protiv Cityja. Vidjeli ste, rijetko tko nam je davao neke velike šanse. No skupili smo se, kazali jedni drugima ‘idemo sad pokazati svima da su pogriješili’. To smo i napravili.

Zanimalo nas je kakva atmosfera vlada u gradu Liverpoolu?

- Danas će svakako biti - ludnica! Uvijek je tako prije ovako velikih utakmica. Navijači nas dočekuju ispred stadiona, to se treba doživjeti. Sad, recimo, kad idemo u šetnju, navijači nas prate na svakom koraku. Jest, vlada euforija, navijači žele da dođemo do finala. Već smo prije dvije godine to prošli kad smo igrali u finalu Europske lige protiv Seville. Bilo je slično...

Tada su Redsi izgubili finale, ali već je to bila naznaka da se na Anfieldu stvara momčad koja će imati što kazati u Europi. Ova sezona sve je to potvrdila. Nego, pitamo Lovrena kako on vidi momčad Rome?

- Roma jest iznenađenje Lige prvaka, ali u polufinalu je s razlogom i treba ih respektirati. Neću kazati ništa novoga ako ustvrdim da je nogomet čudna igra. Eto, već sam vam kazao da nam protiv Guardioline momčadi nisu davali mnogo šansi, Romi protiv Barcelone također. Međutim, Roma je svakako zaslužila polufinale, tako da nas čekaju dvije jako zahtjevne utakmice. Roma također ima fanatične navijače, na Olimpicu će zaista biti teško. Pa vidjeli ste kako su ‘okrenuli’ Barcelonu. No, mi smo naviknuli na pune tribine, na buku, na sve. Ha, bolji će pobijediti i bolji će proći, ja se nadam da će to biti Liverpool.

Soccer Football - Premier League - Liverpool vs West Ham United - Anfield, Liverpool, Britain - February 24, 2018   Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring their second goal                     REUTERS/Peter Powell    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Peter Powell

U Romi igra sjajni Edin Džeko. Čovjek je bio ključni igrač Rome u rušenju Barcelone. Kako se boriti s njim, hoće li ga biti teško zadržati, kako ga zaustaviti?

- Edin Džeko u strašnoj je formi! Kroz Ligu prvaka i u Serie A pokazao je o kakvom se vrhunskom napadaču radi. U svakom trenutku spreman je postići pogodak. Nije ga lako zaustaviti. Edina poznajem dosta dobro, igrali smo jedan protiv drugoga u Premiershipu, kad je on bio u Manchester Cityju, a ja u Southamptonu. Znam što me čeka, znam da će to biti teška borba. Nije individualac kao Messi, ali ga se treba paziti. Međutim, kad je Roma u pitanju, treba se paziti i ostalih, poput Nainggolana, Perottija... Roma zaista ima odličnih igrača, prava su momčad, zato stalno ponavljam da ih jako respektiramo.

Imat ćemo prostora

Kakav bi rezultat zadovoljio Liverpool na današnjoj utakmici? Makar u sudarima ovakvih velikih momčadi ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi kad su uzvrati u pitanju. Najbolje je to potvrdila upravo Roma, koja je na Camp Nouu izgubila sa 4:1, a na Olimpicu pobijedila sa 3:0. I Juve je bio blizu senzacije na Santiago Bernabeuu, uspio je nadoknaditi domaći poraz 0:3, a ispao je tek nakon onog jedanaesterca o kojem se još priča.

- Nije lako biti prognozer u ovakvim utakmicama. Bilo bi savršeno da napravimo posao kao protiv Manchester Cityja u prvoj utakmici, da završi 3:0. Međutim, City i Roma nisu iste momčadi. Da, Roma jest momčad koja voli igrati napadački nogomet, što je plus za nas, jer ćemo imati više prostora za igrati, pa preskakanje prve i druge linije. Ključ svega je naša dobra defenziva kompletne momčadi! Važno je ne primiti pogodak. Mi ćemo uvijek stvoriti šansu. Salah igra u briljantnoj formi, ali i svi ostali mogu zabiti. Čak smo iz prekida sada dosta opasni. Naravno, optimist sam. Mi svi vjerujemo da možemo do finala. Sjećamo se onih prvih dana, onih ogleda s Hoffenheimom, kad je sve krenulo. Put nam je bio sjajan, nezaboravan. Znamo za što smo se borili, idemo sad stići do njegova kraja, do finala - zaključio je Lovren.

Linker
05. svibanj 2024 01:00