RONALD GORSIC Cropix
BORBA ZA PROLJEĆE

Što sada čeka Dinamo? Modri i dalje sve drže u svojim rukama, ali pred njima je izrazito teška misija

Puno je kombinacija, a jesu li to samo teorije pokazat će Modri rezultatom s Milanom
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. listopad 2022. 23:57

Dinamo i dalje formalno sve ima u svojim rukama, s dvije pobjede prošao bi u osminu finala Lige prvaka, ali to će nakon četiri boda u četiri kola biti jako teška misija. Modri su ovog časa četvrti i morat će napraviti pothvat da se pomaknu s te pozicije, međutim postoje kombinacije, koje nisu nerealne da Modri odu dalje, barem kao treći, samo pobjedom nad Milanom, a čak i porazom s Crveno-crnima još ne bi sve propalo. Ostat će u igri do zadnjeg kola...

Stanje mogu promijeniti za dva tjedna na Maksimiru svladaju li Milan, u tom slučaju imali bi više opcija kako mogu biti treći, ali i bolji. Bilo kakva pobjeda za Dinamo bi bila fantastična jer uoči zadnjeg kola imao bi tri boda više od Milana, s kojim je sada poravnat, a ako bi Chelsea svladao RB Salzburg Modri bi već u petom kolu prošli dalje.

Naime, Chelsea bi imao uoči posljednjeg kola deset bodova, Dinamo sedam, RB šest, a Milan četiri. I u slučaju poraza na Stamford Bridgeu u završnoj rundi znali bi da je Chelsea prvi, no ogled Milana i RB-a bi sve odlučivao. Remijem bi Dinamo bio treći jer je RB bolji u međusobnom omjeru, također i pobjedom RB-a, no ako bi slavio Milan tada bi mogao biti i drugi ako bi dobio Crveno-crne s većom razlikom nego što je poražen na San Siru kad je bilo 3:1 za Talijane. Treće mjesto mu bi bilo zajamčeno.

Kad bi RB uzeo nešto doma s Chelseajem priča bi se zakomplicirala. Najgore za Dinamo bilo bi da se napravi krug od tri ekipe sa sedam bodova u kojem bi bili RB, Milan i on. U toj priči RB bi imao u međusobnim susretima pet bodova, Milan sedam, a Dinamo tek četiri, te bi Modri ispali.

Puno je kombinacija, a jesu li to samo teorije pokazat će Modri rezultatom s Milanom.

U slučaju remija s Milanom Dinamo bi ostao četvrti uoči zadnjeg kola i mogao bi dalje na dva načina - da dobije Chelsea vani, tada bi čak imao šanse i za osminu finala Lige prvaka, ovisno o rezultatu Milana i RB-a. U slučaju poraza Modri bi ostali mogli proći dalje kao treći ako RB ili Chelsea izgube obje utakmice, a oni dobiju u Londonu.

Linker
08. rujan 2024 01:54