TIZIANA FABI
GAZZETA OKREĆE SITUACIJU

Talijani iznose nove informacije nakon Marcine pogreške: Ronaldo bi mogao zaigrati već za vikend!

Nema UEFA-inog protokola po kojem igrač mora biti negativan tjedan dana prije utakmice.
Piše: SNObjavljeno: 22. listopad 2020. 16:35

Rijetko se kada dogodi da neki eminentni španjolski medij, ovoga puta je to bila Marca, grubo pogriješi. Pogriješili su glede postavljanja dijagnoze u slučaju Cristiana Ronalda. Istina počinje i prestaje s rečenicom da je Portugalac, poslovično ponajbolji nogometaš svijeta i dalje pozitivan na koronu. Za daljnji tijek istinitih tvrdnji zaduženi su Talijani.

Lijepo je sve objasnila Gazzetta Dello Sport. Danas je, devetoga dana njegove samoizolacije, CR7 testiran na koronu. Bio bi to ionako prvi od dva testa koja su morala pokazati negativan ishod, da bi se igrač vratio treninzima i normalnim životnim aktivnostima. Tako da će Ronaldo opet na testiranje u petak, a ako taj test bude negativan, mogao bi zaigrati već za vikend protiv Verone.

Netočna je informacija da prema UEFA-inom protokolu igrač mora biti negativan tjedan dana prije svake europske utakmice da bi mogao igrati. UEFA upravo stoga provodi COVID-testiranja na dan prije svake utakmice, a tek tada bi, ukoliko bude pozitivan, Ronaldo sasvim sigurno propustio ogled protiv Barcelone u Ligi prvaka.

U petak će osim Ronalda, na test i ostatak momčadi Juventusa, uključujući i Westona McKennieja zbog čije su zaraze svi igrači i završili u "balonu" iz kojeg će moći izaći samo ako testovi u petak budu negativni.

Podsjetimo, CR7 je završio u samoizolaciji nakon pozitivnog testa 13. listopada, a on se dogodio za vrijeme reprezentativnog okupljanja. S obzirom da Juve s Veronom igra tek u nedjelju od 20.45, nije isključeno da će svi na testiranje i u subotu, 24 sata prije utakmice.

Utakmici protiv Ronalda raduje se i Lionel Messi koji je dao intervju za televiziju DAZN.

- Mislim da su te utakmice bile baš pravi dvoboji na individualnoj razini i mislim da su ih navijači Reala i Barcelone, kao i neutralni promatrači, obožavali. Bio je to pravi show i nadam se da ćemo im ponuditi još takvih emocija. Cristianu želim brz oporavak i bilo bi mi jako drago da bude spreman za srijedu i našu utakmicu u Torinu - rekao je Messi.

Linker
26. travanj 2024 05:38