screenshot youtube
VJEČNI GRAD NIJE SPAVAO

TE SU VEČERI ZAISTA SVI PUTOVI VODILI U RIM Predsjednik Rome 'opalio' salto u fontanu, pa otkrio koliko ga je taj potez koštao: 'Hvala gradonačelniku'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 12. travanj 2018. 17:28

Omnes viae Romam ducunt! Ili na hrvatskome - Svi putovi vode u Rim! Tom su se krilaticom služili legionari koji su cestama rimskih graditelja osvajali Europu. Ta je izreka danas planetarno popularna, a u utorak navečer zbilja su svi putovi vodili u Rim jer Vječni Grad nije spavao. Razlog je bio samo jedan, Roma je napravila čudo nad čudima, izbacila je Barcelonu i ludnica je mogla krenuti.

Možda ćemo malčice pretjerati, ali slavlje u noći s utorka na srijedu uvelike je podsjetilo na ono iz 2001. godine. Vučica je tada nakon 18 godina osvojila scudetto, a kako neki kažu, Sabina Ferilli se skinula, pokojni Franco Sensi bio je izvan sebe, a Rim je doslovno gorio.

230.000 eura za fontanu

Gorio je i u utorak, ma gorjet će još nekoliko dana, vjerojatno se mnogi još nisu vratili doma sa slavlja jer ovakav pothvat pristaše Vučice ne pamte. Vjerojatno se nije vratio ni predsjednik Giallorossa James Palotta koji se bacio u fontanu na Piazzi Di Popolo, slavio je s navijačima, pjevao, a onda je samo uskočio u fontanu. Popraćeno je to velikim pljeskom i pjesmom; “Forza Roma ale, forza Roma ale...”

- Prvo bih zahvalio gradonačelniku što sam dobio kaznu od samo 450 eura za skakanje u fontanu - započeo je u šaljivom tonu Palotta pa je nastavio:

- Ne bih htio okuražiti ostale ljude da počnu skakati u fontane, ali ovo je bila posebna prilika. Pa ovo je čudo! Isto tako spreman sam popraviti fontanu ispred Panteona. Donirat ću 230.000 eura za popravak. Volim ovaj grad, volim ovaj klub, ovo je nešto posebno - kazao je uzbuđeni predsjednik rimskog kluba koji je teško pronalazio riječi.

Slavilo se na svim dijelovima grada, počevši od Olimpica gdje je sve krenulo kad je Clement Turpin odsvirao kraj, nastavilo se na Piazza di Popolo, Piazza di Spagna, kraj Fontane di Trevi, sve je gorjelo u Rimu, napravio se karusel, palile se baklje, vidjele suze radosnice...

Još jednom se pokazalo kakve emocije nogomet iziskuje kod ljudi, još jednom se pokazalo da je nogomet puno više od same igre.

Na popularnoj stranici Nogometne Ikone, nakon veličanstvene pobjede objavljen je post “Da mi je bar dvije minute biti Rimljanin”.

Vjerujemo kako se dobar dio nogometnih fanova složio s njima jer Rim nije spavao, teško je uopće riječima opisati atmosferu koja je bila jučer na ulicama glavnog grada Italije. Svi su htjeli biti dio nje.

Inače, trijumf Rome ujedinio je sve na Apeninima, na adresu Giallorossa stigle su razne čestitke. Čak su i veliki konkurenti poput Milana, Juventusa, Fiorentine i Intera poslali poruke.

“Čestitke za ovu sjajnu predstavu”, napisali su Rossoneri, dok je Juve objavio:

“Sami komplimenti, kakva večer, svaka čast!”

Iz Lazija nisu čestitali

No, isto nije napravio Lazio, očekivano, jer mržnja ova dva kluba je nevjerojatna. Bilo je i pitanje kako će proteći slavlje romanista, hoće li doći do nekih incidenata, posebno jer se učestalo tijekom navijanja nakon susreta čulo “E chi non salta e’ della Lazio, ooooo”. No, čini se do sukoba nije došlo, sve je srećom prošlo u najboljem redu. Ljutite gradske rivale za vikend čeka derbi. Nije čestitao niti Napoli, koji ima vrlo loš odnos s Romom.

Slavilli su Rimljani svoje ljubimce, svoje gladijatore baš kao nekada, svi su bili ekstazi, a valjda je i Romul negdje gore nazdravio.

Slavilo se i u svlačionici Rome na Olimpicu, odakle su procurile snimke na društvenim mrežama, gdje su se domaći igrači ludirali, plesali i pjevali, a među njima i mala Una, dvogodišnja kćer junaka susreta Edina Džeke.

Linker
05. svibanj 2024 09:56