STUART WALLACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Stuart Wallace/Shutterstock Editorial/Profimedia
ŠKOTI ODUŠEVLJEVNI ‘GOALAKOM‘

Trener Rangersa najveću zvijezdu u ključnoj utakmicu ostavio doma: ‘Ne trebaš mi, imam - Čolaka‘

Antonio Mirko Čolak dobio je prednost pred Alfredom Morelosom koji je najveća zvijezda u Škotskoj
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. kolovoz 2022. 10:02

Kolumbijski napadač Alfredo Morelos (26) daleko je najveća zvijezda Rangersa već tri godine. U 228 utakmica zabio je 114 golova, uz 52 asistencije. Transfermarkt ga cijeni 13 milijuna eura, što je za škotsku ligu golemi iznos. Morelosova popularnost u Glasgowu je iznimno velika, nećemo reći kao Livajina u Hajduku, ali navijači ga obožavaju.

Mladi trener Giovanni van Bronckhorst (47) dobro zna kvalitete kolumbijskog napadača. Međutim, uoči gostovanja u Eindhovenu u kojem se tražila Liga prvaka, trener je Morelosa ostavio - doma. Što je poput groma iz vedrog neba odjeknulo u kompletnoj Škotskoj.

Kolumbijac je bio ozlijeđen, ali još prije 20-dana se vratio u momčad. Međutim, Van Bronckhorst je bo nemilosrdan.

"Kao osobi to mi je bila teška odluka, kao menadžeru bila je laka jer mi smo ovdje da predstavljamo naš klub i da uđemo u Ligu prvaka. Moramo pričekati i vidjeti što će se događati s njim. Mislim da je najveći faktor u tome svemu sam Alfredo. Mora mi pokazati da želi igrati za Rangers. Znam da želi igrati, ali da biste igrali za Rangers morate imati određenu mentalnu i fizičku razinu, a trenutno mislim da je on nema."

Morelos je po povratku u momčad očekivao punu minutažu, ali tam ose na poziciji centarfora usidrio Antonio Čolak, Hrvat koji je ljetos na mala vrata došao u Rangerse. I koji zabija kao na traci, redom ključne golove. U 8 utakmica pet golova i asistencija. U kvalifikacijama za Ligu prvak četiri utakmice, tri gola, dva PSV-u kojeg su Rangersi eliminirali. Zabio je za gol odluke (1:0) usred Eindhovena...

ČOLAKOV GOL VRIJEDAN LIGE PRVAKA POGLEDAJTE OVDJE.

Imao je Čolak brojne kritičare po dolasku među Rangerse, smijali su se mnogi pojačanju od 2 milijuna eura, a on je upravo svojim golom zaradio klubu vjerojatno barem 35 milijuna eura kroz sve što donosi Liga prvaka. To se zove vrhunski posao.

Kakav scenarij za Čolaka i Van Bronckhorsta. Dok je "zločesta zvijezda" Alfredo Morelos sjedio kod kuće nakon što je na jedan način izbačen iz momčadi, čovjek koji je uzeo "njegove" kopačke u ovoj sezoni bio je taj koji je postigao gol za slavu i okončao 12-godišnje čekanje Rangersa zaigraju u Ligi prvaka. Giovanni van Bronckhorst nagrađen je za hrabrost, za potez koji Škoti danas hvale na sva zvona.

Morelos, ostaješ doma, imam Čolaka!

Mnogi su - dakako - dovodili u pitanje odluku Nizozemca da ostavi Morelosa iza sebe dok je njegova momčad letjela u Nizozemsku, na uzvratnu utakmicu (prva je završila 2:2, Čolak je zabio jedan gol) doigravanja u kojoj pobjednik nosi sve. Trener je potencijalnih 35 milijuna eura stavio na pleća Antonija Čolaka, napadača koji je kao igrač Malmöa prošlog ljeta Rangersima golom zatvorio vrata Lige prvaka.

Bila je to noć koja je parala živce na velikoj vrućini u Nizozemskoj, ali je Čolak zadržao hladnokrvnost i iskoristio priliku za gol odluke u drugom poluvremenu, ostavivši u šoku navijače, te velikog Ruuda van Nistelrooya i njegove igrače.

Želiš li ući u Ligu prvaka okreni broj Antonija Čolaka. Van Bronckhorst je to prepoznao, a prepoznali su i škotski mediji koji ne prestaju sa hvalospjevima. Tako je Record Sport Čolaku posvetio i naslovnicu na kojoj ga je preimenovao u ‘Goalaka‘.

image

Naslovnica Record Sporta je posvećena hrvatskom junaku

SCREENSHOT

Linker
26. travanj 2024 17:10