Slavlje Real Madrida
 GLYN KIRK Afp
KRALJEVI NA VRHU

VIDEO: Real Madrid je prvak Europe! Modrić osvojio šestu Ligu prvaka, legenda se oprostila

Carvajal u 74. minuti i Vinícius u 83. minuti donijeli su Madriđanima 15. naslov prvaka kontinenta
Piše: Dražen Antolić, Tomislav Dragobratović, Marko Crnjak, Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 01. lipanj 2024. 22:27

BORUSSIA D. - REAL MADRID 0:2 (Carvajal 74., Vinicius 83.)

BORUSSIA DORTMUND: Kobel - Ryerson, Hummels🟨, Schlotterbeck🟨, Maatsen - Sabitzer🟨, Can (od 81. Malen) - Sancho (od 87.Bynoe-Gittens), Brandt (od 81. Halleer), Adeyemi (od 72. Reus) - Füllkrug

REAL MADRID: Courtois - Carvajal⚽, Nacho, Rüdiger, Mendy - Valverde, Camavinga, Kroos (od 85. Modrić) - Bellingham (od 85. Joselu) - Rodrygo (od 90. Militao), Vinicius Jr🟨⚽(od 94. Vazquez)

Pogodak Carvajala pogledajte OVDJE.


Real je ponovno prvak Europe, 15. titulu osvojio je na svoj način, istrpio šanse protivnika, zabio i slavio. Madriđani nisu impresionirali, već smo se pitali hoćemo li imati za prvaka Starog kontinenta najmanje zvučnu momčad od Steaue 1986. godine, ali Crno-žuti su ponovno nakon 2013. na Wembleyju izgubili finale. Karim Adeyemi je njihov najveći tragičar. Ako ne iskoristiš šanse Real to ne oprašta, ne može li drugačije kaznit će te desni branič nakon centaršuta iz kornera. Toni Kroos krasno se oprostio od klupske karijere i Reala, a Luka Modrić ušao je u 85. minuti umjesto njega. Strijelac prvog gola Carvajal te Nacho i Modrić imaju s Kraljevskim klubom rekordnih šest kontinentalnih kruna.

image

Borussia Dortmund Real Madrid statistika

SOFASCORE

Sofascore statistika

Ukoliko moraš ovisiti o drugome najbolje je da to bude Real, pokazalo se i na Dinamovom primjeru, Modri slave gotovo kao u Madridu jer dobili su željeni rasplet za start u Europu od play-offa Lige prvaka i već osiguranu Europsku ligu.

Dvije trećine utakmice Borussia je bolje djelovala, međutim nije to naplatila. Prvu pravu akciju kreirao je Dortmund, Brandt je na kraju loše pucao, ispao je iz ravnoteže u duelu iako je bio na desetak metara od vrata. Igrala se 14. minuta. To kao da je otvorili susret jer Vinicius je u sljedećem napadu pucao preko gola Borussije..

image
GLYN KIRK Afp

U 21. minuti Adeyemi nije zabio čistu šansu, primio je sjajna pas Hummelsa iza leđa obrane, izašao sam na Courtoisa, no nije pucao nego išao driblati i otišao previše ulijevo te mu je šut blokiran. Samo dvije minute kasnije Füllkrug je iz nove velike šanse pogodio vratnicu. Suci se nisu oglasili iako je vjerojatno bilo zaleđe.

Premda je i Real povremeno opasno dolazio pred gol, Borussia je bila konkretnija, a Courtois je i u 27. minuti morao braniti šut Adeyemija nakon dobre akcije. Do 41. minute i udarca Sabitzera koji je golman obranio nije bilo prave prijetnje. Nakon prvog poluvremena Borussija je imala za čime žaliti. Razbijala je kompoziciju Madriđana brzom tranzicijom, momčad trenera Carla Ancelottija nije imala udarac unutar okvira gola.

image
INA FASSBENDER Afp

U 48. minuti Kroos je iz slobodnog udarca najkonkretnije dotad zaprijetio, Kobel je prvi put morao obraniti šut. Nakon kornera Carvajal je pucao preko gola. To nije pokolebali Crno-žute, nastavili su napadati, šutirati...

Real je došao do dobrog udarca ponovno Carvajala u 57. minuti koji je Kobel zaustavio. Füllkrug je u 63. minuti imao šut glavom na ubačaj Adeyemija, ali Courtois je još jednom bio na mjestu. Smrznuli su se fanovi Borussije u 69. minuti kad je visoka lopta pala desetak centimetara kraj vrata. To kao da je bila najava pogotka Danija Carvajala u 74. minuti, glavom nakon ubačaja iz kornera. Prvi put zamalo nije bio točan, no njemačka momčad nije naučila lekciju.

Jude Bellingham mogao je dokrajčiti finale u 77. minuti, priključio se Camavinga, Kobel je imao posla i preko reda, Real je tada dominirao, opasno je pucao i Nacho nakon kornera Dortmund je i fizički pao. U 83. minuti Vinicius Junior zaključio je priču golom za 2:0. Prije toga pogriješio je Maatsen. Završnicu su obilježile zamjene te pogodak Füllkruga koji nije priznat zbog zaleđa. Borussia svoje dionice nije pretočila u golove, Real je to znao učiniti.

image
ADRIAN DENNIS Afp

23.12 Na Wembleyju se upravo sprema dodjela trofeja, a mi se, dragi čitatelji, pozdravljamo s vama u ovom prijenosu uživo.

U ostatku večeri donosimo sve najvažnije reakcije i komentare na Realov trijumf.

Istovremeno čekamo i početak najvećeg meča karijere Filipa Hrgovića, koji se bori za IBF-ov privremeni svjetski pojas u Rijadu. Tu priredbu pratimo OVDJE iz minute u minutu.

Zagrljaj i čestitka uoči dodjele medalja: Toni Kroos i Edin Terzić.

image
INA FASSBENDER Afp

📣 Evo kako ste vi doživjeli Realovu novu europsku titulu.

"H(v)ala Madrid - najvažniji detalj poslije ovog finala je činjenica kako je Dinamo osigurao jesen u Euroligi i na dvije je utakmice od ulaska u novu Ligu prvaka. Živjeli!" (Tihomir Polančec)

"Deja vu!" (Antonio Čović)

"I opet, najbolji klub u povijesti nogometa. Real Madrid 15. put, a Luka Modrić šesti put. Auuu!" (Robert Radović)

"Još kad dođe Mbappé..." (Cicak Italiano)

Ime Real Madrida se upravo gravira na trofej Lige prvaka.

Real je po 15. put prvak Europe! Uspjeli su se Madriđani podići u drugom dijelu, i za razliku od protivnika iz Njemačke iskoristiti svoje prilike. Cijelu utakmicu preokrenuo je Carvajal pogotkom za 1:0, tada su Kraljevi iskoristili taj trenutak i potpuno promijenili odnos snaga na terenu.

Ubrzo je uslijedio i drugi pogodak, Vinicius je pokazao kako je igrač za velike utakmice i realizirao priliku koju s druge strane nije uspio Adeyemi. Tu se pokazala ključna razlika između dvije momčadi. Real je, po običaju, izvukao deblji kralj, i tako ponovno postao pobjednik Lige prvaka.

Pobjeda Reala znači mnogo veselih vijesti za Dinamovu ekipu, ali i za novčanik maksimirskog kluba! Više pročitajte OVDJE.

Luka Modrić postavio je nekoliko različitih rekorda! Više pročitajte OVDJE.

REAL MADRID JE PRVAK EUROPE!

image
INA FASSBENDER Afp

90+5. Borussija pritišće, ali Real bez problema riješava pokušaje Nijemaca.

90. 🕖 Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

90. ⇔ Nova izmjena kod Reala.

Iz igre izlazi Rodrygo, a na terenu je sada Militao.

87. ⛔ Borussija zabija, gol je poništen zbog zaleđa! Füllkrug je poentirao glavom, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

85. ⇔ Izmjene u Realu.

Iz igre izlaze Bellingham i Kroos, a na terenu su sada Joselu i Luka Modrić.

Kroos je izašao uz velike ovacije tribina, Nijemac nije skidao osmijeh s lica.

83. ⚽ GOOOL!

Vinicius zabija za 2:0, Real grabi prema 15. naslovu Lige prvaka! Nijemci su visoko izgubili loptu koja dolazi do Bellinghama, on proslijeđuje do Viniciusa, a on sigurnom završnicom zabija za udvostručenje vodstva.

image
ADRIAN DENNIS Afp

81. Sjajno tuče Camavinga iz daljine, Kobel još jednom upisuje odličnu obranu. Potpuno je Real preuzeo kontrolu nakon postignutog pogotka.

80. Kroos ponovno tuče iz slobodnog udarca, Kobel paradom ponovno brani.

To je Real Madrid! Kada pomislite da je potpuno razoružan, shvatite da se u svakom igraču Kraljeva nalazi smrtonosno oružje. Iako je visok samo 173 centimetra, Dani Carvajal najviši je u Borussijinih 16 metara. Ovo mu je tek drugi pogodak u karijeri u Ligi prvaka!

image
INA FASSBENDER Afp

77. ⚠ Velika prilika za Real!

Imao je Bellingham mat situaciju za riješenje dvoboja, pucao je u kaznenom prostoru a Schlotterbeck u posljednji trenutak blokirao i preusmjerio loptu u korner.

74. ⚽ GOOOL!

Carvajal zabija iz kornera, Real vodi 1:0! Dočekao je Španjolac ubačaj Kroosa i glavom pospremio loptu u mrežu.

image
JUSTIN TALLIS Afp

72. Prve izmjene na utakmici.

Adeyemi izlazi iz igre, a ulazi Marco Reus! Ikona Borussije Dortmund i simbol lojalnosti upravo igra svoje posljednje minute za voljeni njemački klub. Dosad je odigrao 428 utakmica pod grbom Borussije, zabio 170, a namjestio 131 pogodak. Realu je tresao mrežu u četiri navrata.

Pogled iz zraka na zbivanja na terenu.

image
PAUL ELLIS Afp

70. Vinicius je ubacio s lijeve strane, a Bellingham pokušao zahvatiti loptu. Kobel je promašio ubačaj, kao i Englez, pa su tako vratar njemačke momčadi ostala netaknuta.

69. Bellingham je sada bio u kaznenom prostoru Borussije. Englez je pokušao proigrati suigrače na malom prostoru, ali neuspješno.

64. Vinicius je probio lijevu stranu, a Ryerson u posljednjem trenutku spriječio ubačaj i skrenuo loptu u korner.

63. Prva prilika Borussije u drugom dijelu! Lijep ubačaj dočekao je Füllkrug i silovito pucao glavom, ali Courtois je i dalje siguran.

Maloprijašnji pokušaj Kroosa iz drugog kuta:

image

Gregor Kobel

INA FASSBENDER Afp

68. BVB odzvanja sa tribina Wembleyja! navijači Borussije su u sjajnoj formi.

60. Kompaktnost Borussije i dalje je jako dobra. Nakon sat vremena igra Real je zabilježio samo jedan udarac u okvir gola.

57. Carvajal se okušao udarcem s desne strane, Maatsen je blokirao, a Kobel na kraju otklonio opasnost.

56. Igrači Reala pokazuju znakove frustracije. Carvajal je zaradio prekršaj, a onda burnom reakcijom izgubio živce prema igračima Borussije.

Gdje je Žuti zid, tu su i scene za pamćenje

image

Bakljada navijača Borussije

GLYN KIRK Afp

image

Bakljada navijača Borussije

PAUL ELLIS Afp

51. Füllkrug je ogradio loptu ispred kaznenog prostora Reala i odložio za Maatsena, čiji je udarac blokiran.

49. Kroos odlično gađa iz slobodnog udarca, Kobel sjajnom paradom spriječava njegov pokušaj. Situaciju pogledajte OVDJE.

48. Vinicius je imao izgledni kontra napad, ali Borussia je ponovno pokazala izrazitu trkačku moč, ubrzo su se petorica igrača vratili i pokrili prostor te zaustavili Brazilca.

46. Počelo je drugo poluvrijeme.

Još malo poznatih lica na tribinama:

image

Luis Figo

ADRIAN DENNIS Afp

image

Ruud Gullit

ADRIAN DENNIS Afp

📣 Stiže nam puno vaših komentara na prvo poluvrijeme, izdvajamo neke od njih...

"Borussia ih je pojela u prvom dijelu, ali uzalud sve. Ovi kao da začaraju gol u Ligi prvaka i onda će zabiti svoju prvu šansu i bok." (Ferid Kuduzović)

"Real je mačka s devet života." (Vlado Esseker)

"Bez Vázqueza i Modrića nema ništa, Real izgleda jadno." (Zlatko Šarčević)

"Modrić to rješava." (Ivan Šerić)

Sjajnu predstavu pružila je Borussia Dortmund u prvom dijelu. Momčad Edina Terzića je agresivna, s lakoćom dolaze u završnicu organiziranim kontra napadima, a samo su raspoloženi Courtois i vratnica Realovog gola zaslužni su što se prednost na terenu ne vidi i na semaforu. Real će u nastavku morati prikazati svoje "pravo lice", kako trenutna dominacija Nijemaca ne bi došla na naplatu.

Imali su što vidjeti u prvih 45 minuta: Pirlo, Allegri i Sir Alex Ferguson.

image
ADRIAN DENNIS Afp

Samo jedan trener može biti zadovoljan viđenim nakon prvih 45 minuta.

image

Edin Terzić

ADRIAN DENNIS Afp

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3. Borussia pritišće na samom kraju poluvremena. Adeyemi se izolirao na desnoj strani i uputio ubačaj u sredinu, obrana Reala ispravno je reagirala.

45. 🕖 Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

43. 🟨 Sabitzer je srušio Mendyja, a onda i zaradio žuti karton zbog prigovora.

42. Nova obrana Courtoisa. Sada je Sabitzer gađao iz daljine, bio je Belgijac spreman na taj udarac.

S 20 godina i pet mjeseci na leđima, Bellingham je treći najmlađi igrač koji je ikada nastupio u finalu Lige prvaka. Ispred njega su dvije legende Reala: Iker Casillas i Raul.

image

Sabitzer i Bellingham

ADRIAN DENNIS Afp

40. 🟨 Nervoza u redovima Borussije. Schlotterbeck je zaradio žutio karton zbog prigovora, obrana njemačkog kluba žustro je reagirala nakon Viniciusovog pada zbog kojeg je Hummelsu dosuđen prekršaj.

38. Borussia se brani izrazito agresivno, sada je u duelu nastradao Vinicius, Ryerson je ipak prošao nekažnjeno.

Ostali smo vam dužni informaciju da je gledatelje uoči početka utakmice zabavljao Lenny Kravitz.

image
GLYN KIRK Afp

35. 🟨 Vinicius je zaradio žuti karton. Oštar start napravio je Brazilac, u pokušaju pritiska "zakačio" je vratara Kobela i srušio ga na travnjak.

Trenutak u kojem je Niclas Füllkrug mogao matirati Madriđane.

image
JUSTIN TALLIS Afp

30. Real je izveo korner, Borussia osvojila loptu i povukla šest na četiri kontru. U konačnici je Adeyemi srušen u kaznenom prostoru, no sudac Slavko Vinčić samo je odmahnuo rukama.

28. Courtois spašava Real! Nijemci za sada sjajno izlaze u kontra napadima, Brandt je uposlio Adeyemia koji puca lijevom nogom, a Belgijac na golu uz manje poteškoće otklanja opasnost.

27. Vinicus je opasno ubacio s lijeve strane, no Schlotterbeck kvalitetnom reakcijom spriječava situaciju.

26. Igra je zaustavljena, probleme s ozljedom ima Emre Can.

image

Emre Can

INA FASSBENDER Afp

24. Borussia bi mogla žaliti za ovim propuštenim prilikama. Dva puta bili su Nijemci u izvrsnoj situaciji matirati Španjolce. U finalu Lige prvaka, i to protiv Real Madrida, ovakve šanse moraju se iskoristiti. U suprotnom najčešće slijedi kazna u režiji ekipe "sa sto života".

image

Karim Adeyemi

ADRIAN DENNIS Afp

23. Füllkrug gađa okvir gola! Real je potresen, njemački sastav za sada dominira. Füllkrug je ponovno pronašao prostor iza obrane, zapucao i savaldao Courtoisa, ali pokušaj završava na vratnici!

21. ⚠ Velika prilika za Borussiju! Hummels je fantastičnom loptom u prostor pronašao Adeyemija. Nijemac je izašao sam pred Courtouisa ali je oklijevao, otišao u stranu, i na kraju ostao bez prilike da zapuca prema golu. Šansu pogledajte OVDJE.

20. Situacija na terenu se malo primirila, sada je Real malo češće u posjedu, ali još uvijek nema konkretnijih prilika.

Priča o nepozvanom gostu u četiri sekvence::

image
GLYN KIRK Afp

image
JUSTIN TALLIS Afp

image
JUSTIN TALLIS Afp

image
JUSTIN TALLIS Afp

15. Na drugoj strani udarcem odgovara Vinicius, lopta odlazi iznad gola.

14. Velika prilika za Borussiju! Füllkrug je pobjegao madridskoj obrani i uposlio nadotrčalog Brandta, no Nijemac nije dobro zahvatio loptu, propala je prilika iz izgledne pozicije.

12. Prvi pokušaj Reala. Kombinirali su Carvajal, Bellingham i Valverde, na kraju se Urugvajac okušao udarcem lijevom nogom, no pokušaj je otišao visoko iznad gola.

Finale gleda i legendarni Arsene Wenger.

image
GLYN KIRK Afp

9. U posjedu je za sada konkretnija Borussia, Madriđani još uvijek nisu smislili složenu akciju. Pokušao je Rudiger dugom loptom za Bellinghama, no Englez nije uspio osvojiti duel.

image

Jude Bellingham i Emre Can

BEN STANSALL Afp

📣 Pitali smo vas za očekivanja i prognoze, evo nekoliko komentara.

"3:1 za Borussiju." (Bernard Matić)

"Uvijek sam za slabijeg, a to je večeras Borussia." (Hrvoje Pekić)

"Pobjeda Reala." (Marjan Vindiš)

"Ajmoooo Dortmund!" (Zoran Krstevski)

6. Hrabar početak Borussije. Dobro su Nijemci izašli iz pritiska, stigli u posljednju tećinu Reala, a na kraju je centaršut Sabitzera otklonjen.

3. Dvije minute kasnije sve turbulencije su otklonjene, zaštitari su odradili svoj posao i otpratili uljeze s terena, a igra se nastavlja.

image

Navijač uletio na travnjak

GLYN KIRK Afp

1. ⚠ Odmah u prvoj minuti imamo incident na terenu. Izgleda kako je nekoliko navijača na samom početku ušlo na travnjak.

Situaciju pogledajte OVDJE.

1. Počela je utakmica na Wembleyju.

Među igračima hrvatske reprezentacije večeras će biti najmanje jedan koji ne navija za Real i Modrića, već za Borussiju Dortmund.

Više pročitajte OVDJE.

Dašak spektakularne atmosfere uoči početka susreta:

image

Navijači Reala

Glyn Kirk/Afp

image

Navijači Borussije

Adrian Dennis/Afp

20.53 Spektakularni prizori iz Madrida: finale se gleda i na Santiago Bernabéuu, koji je večeras dupkom pun.

Jürgen Klopp uhvaćen je kako zajedno s navijačima Borussije pjeva popularni hit: "You'll never walk alone". Spomenuta pjesma je zajednička himna navijača Borussije i Liverpoola.

20.30 Ostalo je pola sata do početka utakmice sezone. Na stadionu je uočena i legenda američke reperske scene, Jay-Z.

image
GLYN KIRK Afp

Pogledajte razliku u dočeku za Kloppa i Mourinha. Portugalska legenda očito nije omiljena figura među nekim navijačima na Wembleyju.

Finale će uživo gledati i bivši trener Liverpoola Jürgen Klopp. Nijemac će zdušno navijati za Žuto-crne koje je vodio između 2008. i 2015. godine.

image
BEN STANSALL Afp

19.51 Stigao je i sastav Borussije, trener Edin Terzić također je izveo postavu u skladu s najavama.

Finale Lige prvaka sudit će Slovenac Slavko Vinčić. Kompletna sudačka postava finala bit će iz Slovenije, tako će 44-godišnjem Vinčiću na terenu kao linijski suci pomagati Tomaž Klančnik i Andraž Kovačič, dok će u VAR-u biti Nejc Kajtazović i Rade Obrenović.

19.38 Evo i "klempave" ljepotice za koju se bore Real i Borussia.

image
GLYN KIRK Afp

Talijanski transfer stručnjak Gianluca Di Marzio u popodnevnim satima je objavio vijest kako je Luka Modrić već potpisao jednogodišnje produljenje ugovora s Realom. Prema njegovim navodima, službena objava trebala bi stići sljedeći tjedan.

19.20 Španjolski Relevo navodi kako je Vinicius Jr. posljednja dva dana pod visokom temperaturom, te da današnju utakmicu igra pod lijekovima.

19.00 Luka Modrić je na klupi, te će tako posljednično Carvajal postati jedini igrač Reala koji je započeo od prve minute posljednjih šest finala Lige prvaka.

Snažan vjetar u leđa za dortmundsku momčad bit će i njezini čudesni navijači. Sudeći prema prizorima s londonskih ulica, u Englesku je došlo puno više od 25.000 navijača njemačke momčadi. Opširnije pročitajte OVDJE.

image
HENRY NICHOLLS Afp

18.45 Prema kladionicama, Real je večeras favorit na Wembleyju. Tečaj na Kraljevski klub iznosi 1.75, dok je na Borussiju 5.00. Za ishod neriješeno nudi se tečaj 4.40.

Ako ste pak raspoloženi za nešto hrabrije oklade, tečaj na scenarij da Luka Modrić zabije gol iznosi 5.00, a da daje zadnji gol na utakmici 12.00.

Posebne kopačke Tonija Kroosa za posljednju utakmicu u bijelom dresu.

18.23 Službeno je poznat sastav Reala. Ancelotti je na teren poslao sastav prema najavama, što znači da će Luka Modrić svoju priliku čekati s klupe.

Pobijedi li Real Madrid u finalu, Modrić, Carvajal, Nacho i Kroos brojat će šest najvećih klupskih trofeja u svojim vitrinama, najviše uz Paca Genta. No, Carvajal bi na neki način mogao "nadmašiti" Modrića u jednoj posebnoj domeni... Više o pročitajte OVDJE

image

Dani Carvajal

JAVIER SORIANO Afp

Djelić atmosfere iz Londona, gdje su navijači Borussije Dortmund danas "obojili" ulice u žuto, šalje nam čitatelj.

Video: čitatelj SN

16.55 Uoči finala Lige prvaka na Wembleyju, novinari Marce razgovarali su s Predragom Mijatovićem, čovjekom od 118 nastupa za Kraljevski klub. Više pročitajte OVDJE.

16.30 Prema informacijama iz Španjolske, trofej Lige prvaka prije utakmice bi trebao predstaviti legendarni Zinedine Zidane. Francuz je kao igrač jednom osvojio spomenuti trofej, dok je u ulozi trenera Real Madrida pobjednik ovog natjecanja bio tri puta.

Najavu piše: Ante Šakić

Real Madrid će se u finalu boriti protiv momčadi za koju se nije očekivalo da će dogurati ovako daleko. No, ne očekuje se da će Borussia Dortmund završnicu Lige prvaka učiniti šetnjom za Madriđane. Osvrćući se na nadolazeću finalnu utakmicu, trener njemačke momčadi Edin Terzić prenio je optimističan ton s uvjerenjem u šanse svoje momčadi.

- Ovo je pravo vrijeme da Real završi niz od osam pobjeda u osam posljednjih europskih finala - rekao je.

Terzić se ne zadovoljava samo nastupom u finalu, već namjerava vratiti pehar u Dortmund.

- Nismo zadovoljni time što smo u finalu, sada želimo donijeti trofej u Dortmund. Dugo nismo bili ovako blizu, prošlo je prokleto dugo - istaknuo je.

Ovaj 41-godišnji trener je priznao da je im većina nogometne javnosti ne daje baš neke prevelike šanse protiv Madriđana, ali tvrdi da mu to ne smeta...

- Sve je moguće. Ako je itko to pokazao da je sposoban srušiti velike momčadi, onda smo to mi.

S obzirom na to da je Borussia Dortmund na putu do finala porazila 'teškaše' poput Atletico Madrida i PSG-a, Terzićevi stavovi imaju težinu i stoga si Real Madrid ne može priuštiti da bude opušten u nadolazećem dvoboju.

Dortmundski liječnici tretiraju nekoliko igrača, uključujući Ramyja Bensebainija (koljeno), Juliena Duranvillea (mišić), ali jedini pravi upitnik u redovima Nijemaca je napadač Sebastien Haller, koji se tek vratio momčadskim treninzima nakon problema s gležnjem.

Carlo Ancelotti je do sada kako trener osvojio četiri Lige prvaka, po dvije s Real Madridom i Milanom. Ancelotti prvo prokomentirao skoro umirovljenje Tonija Kroosa...

- Želio se oprostiti na najvišoj mogućoj razini. I ja bih volio završiti visoko, ali to je vrlo teško učiniti. Jako ga poštujem, iako njegov odlazak može utjecati na nas - kazao je talijanski trener.

Što se tiče situacije s ozljedama u Realovim redovima uoči finalne utakmice, David Alaba nije spreman zbog ozljede križnih ligamenata, austrijski internacionalac jedan je od dvojice igrača Blancosa koji večeras sigurno neće biti na raspolaganju, budući da se Aurelien Tchouameni nije oporavio od problema sa stopalom. Ukrajinski vratar Andrij Lunin obolio je od gripe, zbog čega se morao izolirati od ostatka momčadi, a navodno je spreman odvojeno otputovati u London, iako Ancelotti ima potpuno spremnog Thibauta Courtoisa, koji je najavljen u početnom sastavu.

Očekuje se da će se Kroos postaviti uz Eduarda Camavingu i Federica Valverdea u tercetu bez Luke Modrića u veznom redu, a Joseluovo polufinalno junaštvo ne bi trebalo biti dovoljno da prekine partnerstvo Rodryga i Viniciusa naprijed.

Ancelotti je također osvrnuo i na situaciju oko Luke Modrića, odnosno, njegova ostanka na Bernabeuu i sljedeće sezone...

- On ima pravo birati što želi. Luka ima fantastičnu sezonu iako mu nije bilo lako prilagoditi se na činjenicu da manje igra.

Linker
01. lipanj 2024 23:31