Josip Stanišić

 DAMIR KRAJAC Cropix
TRENER JE ODLUČIO

Vatrenom se otvara velika prilika. Iz planova je izbacio i zvijezdu Cityja, čeka ga okršaj s Mbappéom

‘Rezerva hrvatskom igraču zasad je tiha, ali i vidno frustrirana‘, dodaju njemački izvori
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. ožujak 2023. 21:03

Nogometni je svijet ostao prilično začuđen kad je Joao Cancelo u zimskom prijelaznom roku napustio Manchester City. Portugalski bek preselio je do kraja sezone na posudbu u redove Bayerna, no ni tamo mu baš ne cvatu ruže.

Naime, novinar njemačkog Skya Florian Plettenberg izvijestio je kako će Cancelo biti među Bayernovim pričuvama za uzvratni susret osmine finala Lige prvaka koji se u srijedu igra u Münchenu.

Trener Julian Nagelsmann u posljednje vrijeme koristi formaciju s trojicom stopera, a umjesto Cancela bi u početnoj postavi trebao krenuti hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, i to na poziciji desnog stopera.

Portugalac je u ovoj priči zapravo žrtva Nagelsmannove promjene sustava, jer ga se prije svega doživljava kao klasičnog beka. Na pozicijama krilnih bekova u prednosti su zasad Kingsley Coman i Alphonso Davies.

image
MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp

Kako sve to podnosi Cancelo, koji je pobjedu na prvenstvenom gostovanju u Stuttgartu (1:2) pratio s klupe? Plettenberg tvrdi da je 28-godišnji Portugalac ‘‘tih, ali frustriran‘‘.

Cancelov odlazak iz Manchester Cityja i dalje je obavijen velom tajne, no vjeruje se da je to izravna posljedica neslaganja s menadžerom Pepom Guardiolom i sukoba na treningu, iako je sam Cancelo to demantirao.

- Laž je da sam se sukobio s Guardiolom, potpuna laž. Nisam se osjećao važnim za momčad u posljednjim utakmicama. Razgovarao sam s trenerom i on se složio. S trenerom i klubom odlučio sam da moram otići, da je to bila najbolja opcija za mene. Volim nove prilike i nemam ništa protiv Manchester Cityja u kojem sam dosegnuo željenu razinu i zbog toga sam veoma zahvalan Pepu i klubu. Dali su mi sve, meni i mojoj obitelji, i to im nikad neću zaboraviti – kazao je Cancelo u nedavnom intervjuu.

Klubovi su dogovorili posudbu do kraja sezone, s tim da Bayern na ljeto ima i opciju otkupa ugovora. Cijena? Prava sitnica, samo 70 milijuna eura...

Linker
18. svibanj 2024 21:38