SERGEI GAPON Afp
PSG BEZ SLAVLJA U NADOKNADI

VIDEO: Brozović majstorski zakucao Šerifu, Liverpool slavio u derbiju, veliki preokret Ajaxa

Kompletirano je 4. kolo LP-a, Redsi su pobjedom nad Atleticom ostali maksimalni
Piše: Hina/Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2021. 23:19

LIVERPOOL - ATLETICO MADRID 2:0 (Jota 13', Mane 21')

LIVERPOOL (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold (od 90.+4. Phillips), Van Dijk, Matip, Tsimikas - Fabinho (od 59. Th. Alcantara), Henderson, Oxlade-Chamberlain (od 78. Minamino) - Salah, Jota, Mane (od 46. Firmino, od 78. Origi)

ATLETICO MADRID (4-4-2): Oblak - Trippier, Felipe, Giménez, Hermoso - De Paul, Koke (od 69. Cunha), Correa (od 75. Serrano), Carrasco (od 69. Vrsaljko) - Joao Félix (od 59. Lodi), Luis Suárez (od 59. Herrera)

LIVERPOOL Stadion Anfield Road. Gledatelja 50.000. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska).


18.45: REAL MADRID - ŠAHTAR DONJECK 2:1 (Benzema 14', 61' / Fernando 39')

18.45: MILAN - PORTO 1:1 (Mbemba 61' ag. / Diaz 6')


21.00: Borussia Dortmund - Ajax 1:3 (Reus 37' p. / Tadić 72', Haller 83', Klaassen 90'+3')

21.00: Manchester City - Club Brugge 4:1 (Foden 15', Mahrez 54', Sterling 72', G. Jesus 90'+2' / Stones 17' ag.)

21.00: RB Leipzig - PSG 2:2 (Nkunku 8', Szoboszlai 90'+2' p. / Wijnaldum 21', 39')

21.00: Šerif Tiraspol - Inter 1:3 (Traore 90'+2' / Brozović 54', Škriniar 66', A. Sanchez 82')

21.00: Sporting - Bešiktaš 4:0 (Pedro Goncalves 31' p., 38', Paulinho 41', Sarabia 56')


Sa savršene četiri pobjede iz četiri utakmice skupine B nogometaši Liverpoola su se plasirali u osminu finala Lige prvaka.

Nakon po jedne pobjede protiv Milana i Porta igrači engleske momčadi su drugi put nadjačali madridski Atletico kojeg su ovaj put, na svom Anfieldu, svladali 2-0.

Utakmica je, zapravo, bila gotova nakon samo dvadeset minuta igre. Toliko je trebalo Liverpoolu da zabije golove (Jota u 13. i Mane u 21. minuti). U 36. minuti su madridska kola dodatno skliznula nizbrdo jer je isključen Felipe i time je označena predaja gostiju. Od 69. minute za goste je igrao hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko.

image
OLI SCARFF Afp

U ovoj skupini B Milan i Porto su, ranije na San Siru, odigrali 1-1 čime je talijanska momčad silno umanjila svoje šanse za proboj na drugo mjesto ljestvice. Gosti su poveli već u 6. minuti (Luiz Diaz), a unatoč pritisku i napadima Milan je do kraja samo uspio izjednačiti. Ante Rebić nije nastupio za Milan zbog ozljede gležnja.

Liverpool drži vrh ljestvice s 12 bodova. Porto ima pet, Atletico četiri, a Milan samo jedan bod.

Inter je u drugom poluvremenu slomio Sheriff u gostima te je golovima u nastavku slavio 3-1 u ogledu skupine D. Sve je krenulo pogotkom hrvatskog nogometaša Marcela Brozovića koji je u 54. minuti, lijepom varkom, prevario dvojicu suparničkih igrača i potom s 15 metara naciljao domaću mrežu. Bio je to prvi pogodak Brozovića za Inter ove sezone.

image
SERGEI GAPON Afp

Potom se Interu otvorilo, a nove golove za uvjerljivo slavlje su zabili Škriniar i Sanchez. Brozović je odigrao svih 90 minuta, dok je Ivan Perišić za Inter igrao od 64. minute.

Sheriff je Ligu prvaka otvorio s dvije pobjede, ali potom su uslijedile dvije kapitulacije i to oba puta od Intera. Protiv Intera njihov je jedini strijelac bio Traore.

Ranije u srijedu Real je u Madridu pobijedio Šahtar 2-1, a prvo ime susreta bio je Karim Benzema, dvostruki strijelac za Madriđane. Inače, prvi gol Benzeme je bio 1.000 Realov pogodak u Kupu prvaka i Ligi prvaka. Real je time postao prvi klub koji je stigao do ove brojke. Na drugom mjestu je Bayern sa 768 golova u elitnom natjecanju "Starog kontinenta", dok je na trećem mjestu Barcelona sa 655 golova. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real.

Real je prvi na ljestvici s devet bodova. Inter ima sedam, Sheriff šest, a prežaljeni Šahtar samo jedan bod.

U skupini A Paris St. Germain i Manchester City su napravili novi korak prema osmini finala. City veći nakon domaće pobjede protiv Club Bruggea (4-1), a PSG manji nakon remija kod Leipziga (2-2).

image
FRANCK FIFE Afp

Leipzig je opet odlično krenuo protiv Parižana, baš i kao kada je gostovao kod Francuza. Poveo je golom Nkunkua u 8. minuti, dok je Andre Silva četiri minute kasnije imao jedanaesterac za 2-0. No, Donnarumma je obranio udarac s bijele točke i krenuo je preokret, a do kraja prvog dijela ga je kreirao Wijnaldum s dva pogotka. No, domaćin je uspio osvojiti prvi ovosezonski bod u Ligi prvaka golom Szoboszlaija u 92. minuti iz jedanaesterca.

Hrvatski nogometaš Joško Gvardiol je odigrao svih 90 minuta za Leipzig.

Manchester City je dominirao protiv Club Bruggea te ga nije smeo ni autogol Stonesa u 17. minuti za 1-1. Strijelci su za slavlje Cityja bili Foden, Mahrez, Sterling i Gabriel Jesus pa tako Manchester City vodi na ljestvici s devet bodova. PSG ima osam, a Club Brugge se još nada s četiri boda. Čudo više ne može pomoći Leipzigu koji je zadnji s bodom.

image
LINDSEY PARNABY Afp

U skupini C Ajax je ostao savršen i nakon gostovanja kod Dortmunda gdje je pobijedio Borussiju 3-1 čime je osigurao osminu finala. U 29. minuti, kod rezultata 0-0, domaćin je ostao s igračem manje (isključenje Hummelsa), a pet minuta kasnije u igru je ušao hrvatski nogometaš Marin Pongračić. Borussia je čak povela (Reus iz jedanaesterca u 37.), ali moćni Ajax je u nastavku iskoristio brojčanu prednost te je protutnjao kraj suparnika golovima Tadića, Hallera i Klassena.

image
INA FASSBENDER Afp

Sporting je i dalje u igri za prolaz u osmini finala i to nakon što je u dva susreta deklasirao Bešiktaš s ukupnih 8-1. U prošlom kolu lisabonska momčad je svladala Bešiktaš u gostima 4-1, a ovaj put je na domaćem terenu bila bolja 4-0.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Svaka neizvjesnost je isparila već u prvom poluvremenu nakon kojeg je Sporting imao 3-0. Uvodna dva pogotka postigao je Pote, u 31. (jedanaesterac) i 38. minuti, a onda je sjajno potegnuo Paulinho u 41. minuti za 3-0. Sve je završilo golom Pabla Sarabije u nastavku. Hrvatski nogometaš Domagoj Vida, član Bešiktaša, nije konkurirao za ovaj dvoboj.

Ajax ima 12 bodova, a iza njegovih leđa su Borussia i Sporting (po šest) te Bešiktaš koji je bez bodova.


KRAJ SVIH UTAKMICA!

90'+3' - NOVI GOL u Dortmundu! Izvrsni Antony samo je potvrdio preokret i pobjedu Ajaxa u sudačkoj nadoknadi.

ANTONYJEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90'+2' - CITY ZABIJA I ČETVRTI GOL! Strijelac je Gabriel Jesus, to je točka na 'i' Građana protiv Bruggea.

POGODAK GABRIELA JESUSA POGLEDAJTE OVDJE.

90'+2' - GOL u Leipzigu! Pogodio je Szoboszlai iz jedanaesterca i donio bod Red Bullu protiv PSG-a!

POGODAK SZOBOSZLAIJA POGLEDAJTE OVDJE.

90'+2' - GOL u Tiraspolu! Traore je uspio zabiti počasni gol protiv Intera.

TRAOREOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

90' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade na Anfieldu.

83' - PREOKRET AJAXA! Asistirao je Antony, a Haller lijepo glavom pogodio za preokret u Dortmundu!

HALLEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

82' - I TREĆI GOL U TIRASPOLU! Strijelac je za 3:0 Alexis Sanchez.

POGODAK ALEXISA SANCHEZA POGLEDAJTE OVDJE.

72' - AJAX DOLAZI DO IZJEDNAČENJA! Nije izdržala Borussia s igračem manje, zabio je kapetan Dušan Tadić.

POGODAK DUŠANA TADIĆA POGLEDAJTE OVDJE.

72' - JOŠ JEDAN GOL u Manchesteru! Strijelac je sada Raheem Sterling, 'zaboravili' su na njega igrači Club Bruggea.

STERLINGOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

69' - Vrijedi zabilježiti da je na Anfield istrčao i Šime Vrsaljko! Ušao je umjesto večeras nevidljivog Yannicka Carrasca, a s njim je također ušao i Cunha, na klupu će Koke.

66' - NOVI GOL u Tiraspolu! Brozović je izveo korner, a slovački branič Milan Škriniar iz trećeg pokušaja iz blizine zabio za 2:0! Evo kako je to izgledalo...

POGODAK MILANA ŠKRINIARA POGLEDAJTE OVDJE.

57' - GOOOL! Luis Suarez probio je Alissona udarcem izvana, ali je pritom lopta promijenila smjer, odbila se od Matipa... I NIŠTA OD POGOTKA! Gimenez je prethodno bio u zaleđu, Simeone je izvan sebe! I vadi Simeone iz igre Suareza i Joaa Felixa! Večeras je argentinski trener povukao neke poteze koje će samo on shvatiti...

image
SERGEI GAPON Afp

56' - ČETVRTI GOL U LISABONU! Bešiktaš nema rješenja za nalete Sportinga, Pablo Sarabia je strijelac za 4:0.

​POGODAK PABLA SARABIJE POGLEDAJTE OVDJE.

54' - NOVI GOL u Manchesteru! Cancelo je asistirao, a Mahrez ostao sam na drugoj vratnici i City vodi 2:1.

POGODAK RIYADA MAHREZA POGLEDAJTE OVDJE.

54' - GOL! ZABIO JE MARCELO BROZOVIĆ! Lijepo se lažnjakom oslobodio svog čuvara i zatim izvana pogodio za vodstvo Intera u Tiraspolu!

POGODAK MARCELA BROZOVIĆA POGLEDAJTE OVDJE.

48' - GOOOL! Nova nevjerojatna loša reakcija obrane Atletica, ostao je potpuno sam Diogo Jota i pogodio za povećanje vodstva... ALI IPAK NIŠTA! Bio je pritom Portugalac u zaleđu. U svakom slučaju, neprepoznatljiv Atletico večeras.

46' - Vraćamo se na Anfield, a i na ostale susrete. Jürgen Klopp odlučio je zamijeniti strijelca Manea, ulazi Roberto Firmino. S druge strane, unatoč katastrofalnome prvome dijelu i isključenome Felipeu, trener Atletica Diego Simeone nastavlja sa svojom udarnom postavom. Podsjećamo, na klupi madridskoga kluba sjedi i naš Šime Vrsaljko.

image
FRANCK FIFE Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA!

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade na Anfieldu.

41' - I TREĆI GOL U LISABONU! Potpuni raspad Bešiktaša, Paulinho je sjajno pogodio s dvadesetak metara...

PAULINHOV SJAJAN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

39' - PREOKRET PSG-A! Wijnaldum nakon kornera bježi pozornosti našeg Joška Gvardiola i glavom pogađa za 2:1!

DRUGI WIJNALDUMOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

38' - NOVI GOL u Lisabonu! Pedro Goncalves koristi nepomičnu obranu Bešiktaša i lijepo pogađa za 2:0!

DRUGI GOL SPORTINGA POGLEDAJTE OVDJE.

37' - GOL U DORTMUNDU! Vodi Borussia, strijelac je Reus iz penala!

GOL MARCA REUSA IZ PENALA POGLEDAJTE OVDJE.

36' - IZRAVNI CRVENI KARTON FELIPEU! Napravio je prekršaj s leđa na Sadiju Maneu, a nizozemski sudac Makkelie odmah je Felipeu pokazao put u svlačionicu... krenule su diskusije i oštri protesti pa je Nizozemac dodao i žuti karton Luisu Suarezu... potpuni raspad u redovima Atletica!

FELIPEOV CRVENI KARTON POGLEDAJTE OVDJE.

31' - GOL u Lisabonu! Sporting vodi, Pedro Goncalves zabija iz penala.

POGODAK PEDRA GONCALVESA POGLEDAJTE OVDJE.

29' - IZRAVNI CRVENI KARTON dobio je Mats Hummels zbog nepotrebnog grubog prekršaja na Antonyju.

HUMMELSOV CRVENI KARTON POGLEDAJTE OVDJE.

21' - GOL u Leipzigu, vraća se PSG! Zabio je Georginio Wijnaldum na Mbappeovu asistenciju.

WIJNALDUMOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

21' - GOOOL! Nova asistencija Alexander-Arnolda, Mane se sada upisao u strijelce i Redsi vode 2:0! Ljut je Luis Suarez, a još je ljući Diego Simeone...

MANEOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

17' - I NOVI GOL U MANCHESTERU, ovog puta uzvraćaju Belgijci! Od Stonesa se lopta odbila u mrežu...

STONESOV AUTOGOL POGLEDAJTE OVDJE.

15' - GOL u Manchesteru! Strijelac je Phil Foden, ostao je sam i zabio pored statične obrane Cruggea!

FODENOV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

13' - GOOOL! Šokiran je Atletico, zabio je Jota na vrhunski centaršut Alexander-Arnolda!

JOTIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

11' - Jedanaesterac za Red Bull, ali Donnarumma brani! Nije iskoristio Andre Silva ovaj poklon protiv moćnog PSG-a!

DONNARUMMINU OBRANU JEDANAESTERCA POGLEDAJTE OVDJE.

8' - GOL u Leipzigu! Red Bull je poveo protiv PSG-a, strijelac je Nkunku! Asistent je Andre Silva, Portugalac je napravio pola posla...

POGODAK CHRISTOPHERA NKUNKUA POGLEDAJTE OVDJE.

1' - Počeli su zadnji susreti 4. kola Lige prvaka! Naglasak će večeras biti na utakmici Liverpoola i Atletica iz Madrida, no prenosit ćemo i događanja s ostalih travnjaka.


NAJAVU PIŠE: Slaven Kižlin

Danas se igraju preostale utakmice 4. kola Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. Moglo bi ovo biti kolo odluke za neke klubove, a evo kakva je situacija po skupinama.

U skupini A RB Leipzig je domaćin Paris Saint-Germainu, dok Manchester City dočekuje Club Brugge. Neugodno je iznenadio njemački predstavnik koji je u prva tri kola ostao na nuli u rubrici bodova. Leipzig neće moći biti među prva dva kluba na kraju natjecanja u skupini ako večeras izgubi od Parižana, ili ako odigra neodlučeno, a City pobijedi Belgijce. Međutim, i ako se dogodi takav scenarij, momčad Joška Gvardiola još bi se mogla nadati trećem mjestu i nastavku natjecanja u Europskoj ligi.

Liverpool će se kvalificirati u osminu finala ako pobijedi Atletico, ili ako odigra neriješeno, a Porto ne svlada Milan. Kloppova družina može osigurati i prvo mjesto, i to ako svlada Madriđane, a Porto ne pobijedi u Italiji. Izgubi li od Porta, Milan gubi izglede za prolaz i osminu finala, a isti scenarij slijedi ako odigra neodlučeno, a Atletico uzme tri boda na Anfieldu. Milan je sigurno četvrti u skupini ako izgubi, a Atletico pobijedi Redse.

Ajax je dosad imao stopostotan učinak, te već danas može osigurati osminu finala. Prva je opcija pobjeda u Dortmundu, a druga remi s Borussijom pod uvjetom da Sporting ne pobijedi Bešiktaš. Kopljanici će osigurati prvo mjesto u skupini ako večeras uzmu tri boda, pod uvjetom da Sporting ne pobijedi.

Bešiktaš može zaboraviti na prve dvije pozicije u grupi ako izgubi u Lisabonu, ili ako remizira, a Borussia ne izgubi od Ajaxa. Turska momčad ostat će bez izgleda za bijeg s četvrte pozicije ako izgubi od Sportinga, a Borussia osvoji najmanje bod.

Što se tiče skupine D, Šerif, Inter i Real Madrid u ovom kolu još ne mogu osigurati prolaz u osminu finala Lige prvaka. Šahtar će izgubiti izglede za prolaz grupe ako izgubi u Madridu, a Šerif pobijedi Inter u Tiraspolu.

Linker
23. travanj 2024 22:36