PAUL ELLIS Afp
VEČER LIGE PRVAKA

VIDEO: City preokretom srušio Zvezdu, pet komada Barcelone, PSG slavio u derbiju

Nevjerojatan rasplet u Rimu, vratar zabio u posljednjim trenucima dvoboja
Piše: SN, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. rujan 2023. 22:59

MANCHESTER CITY - CRVENA ZVEZDA 3:1 (Alvarez 47., 60., Rodri 73./Bukari 45.)

MANCHESTER CITY
: Ederson - Walker, Dias (od 84. Lewis), Ake, Gomez (od 58. Akanji) - Rodri⚽? (od 84. Phillips), Bernardo Silva (od 44. Doku), Nunes - Foden (od 84. Bobb), Alvarez⚽ - Haaland

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Dragović, Djiga, Rodić? - Stamenić?, Hwang (od 84. Kanga) - Ivanić (od 68. Olayinka), Bukari⚽(od 84. Degenek), Mitrović (od 76. Lučić) - Ndiaye (od 68. Krasso)

MANCHESTER – Etihad. Gledatelja 50.204. Sudac: Joao Pinheiro.


PARIS SG - BORUSSIA DORTMUND 2:0 (Mbappe 49. 11m, Hakimi 58.)

PSG
: Donnarumma - Hakimi, Škriniar, Marquinhos, Hernandez (od 88. Pereira) - Ugarte, Vitinha (od 80. Lee Kang-In), Zaïre-Emery - Dembélé, Mbappé - Kolo Muani (od 80. Ramos)

BORUSSIA: Kobel – Ryerson, Sule, Hummels, Schlotterbeck? - Brandt (od 62. Reus), Emre Can?(od 76. Bynoe-Gittens), Sabitzer (od 14. Nmecha) - Wolf (od 78. Bensebaini), Malen (od 62. Fullkrug), Adeyemi

PARIZ Park prinčeva. Gledatelja 48.000. Sudac: Jesus Gil Manzano.


Ostali rezultati:

SKUPINA E:


Feyenoord - Celtic 2:0 (Stengs 45+2., Jahanbakhsh 76.)

Lazio - Atletico Madrid 1:1 (Provedel 90+5./Barrios 29.)


SKUPINA F:

Milan - Newcastle 0:0


SKUPINA G:

Young Boys - RB Leipzig 1:3 (Elia 33./Simakan 3., Schlager 74., Šeško 90+2.)


SKUPINA H:

Barcelona - Royal Antwerp 5:0 (Felix 11., 66., Lewandowski 19., Bataille 22. ag, Gavi 54.)

Šahtar - Porto 1:3 (Kelsy 13./Galeno 8., 15., Taremi 29.)


Izvještaj // Goran Čičin-Mašansker

Luka Ivanušec na nosilima je u 89. minuti napustio teren u pobjedi Feyenoorda protiv Celtica. Tribine De Kuipa u Rotterdamu su utihnule kad je hrvatski reprezentativac pao na tlo s bolnom grimasom nakon kontakta s jednim suparničkim igračem. Stradao je gležanj, sumnja se i na težu ozljedu, no trebat će pričekati liječničke nalaze.

image
ANP/DDP USA/PROFIMEDIA Anp/ddp Usa/profimedia

Poveo je domaćin preko Stengsa u 2. minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a Paixao u 65. minuti nije iskoristio penal za nizozemskog prvaka, njegov pokušaj zaustavio je Hart. Gostima su u drugom poluvremenu isključeni Lagerbielke i Holm, a drugi gol zabio je Jahanbakhsh u 76. minuti.

Atletico Madrid je golom Barriosa iz 29. minute sve do 5. minute sudačke nadoknade u Rimu imao tri boda u džepu, ali onda se ukazao vratar Lazija, 29-godišnji Ivan Provedel koji je nakon kornera sjajno utrčao i glavom s pet metara matirao Oblaka za 1:1 i ludnicu na Olimpicu.

Paris Saint-Germain je opravdao očekivanja, pred svojim navijačima upisao je tri boda protiv Borussije Dortmund. Bolji su bili Parižani u prvom dijelu, dominirali su, no nisu uspjeli opasnije zaprijetiti momčadi Edina Terzića.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Početkom nastavka lopta je Sülea pogodila u ruku, bio je to kazneni udarac kojeg je u 49. minuti realizirao Kylian Mbappé, a 10 minuta kasnije Hakimi je povisio na 2:0 na asistenciju Vitinhe. Potpuno zaslužena pobjeda francuskog prvaka i olakšanje za Luisa Enriquea. Borussia se pokušala braniti, tek je jednom zaprijetila Donnarummi...

Crvena zvezda je neugodno iznenadila Manchester City u završnici prvog dijela, Bukari je na asistenciju Ivanića pogodio za vodstvo srpskog prvaka. Građani su u prvom dijelu dominirali terenom, Haaland je pogodio gredu, a odlično je branio izraelski vratar Glazer.

Alvarez je izjednačio na asistenciju Haalanda u 47. minuti, a potom je Argentinac i sam zabio iz slobodnog udarca, doduše uz veliku pomoć Glazera koji je loptu šakom usmjerio u vlastitu mrežu. Sve dvojbe oko pobjednika riješio je Rodri koji je pogodio nakon lijepe solo akcije. Joško Gvardiol susret na Etihadu pratio je s klupe, Guardiola ga je čuvao za prvenstvene izazove, dok Mateo Kovačić nije konkurirao zbog ozljede leđa.

image
PAUL ELLIS Afp

Barcelona se poigrala s debitantom Antwerpom, s dva pogotka i asistencijom za Lewandowskog istaknuo se Joao Felix. Strijelac je bio i Gavi, a jednom su gosti iz Belgije sami pogodili svoju mrežu. Dvije asistencije upisao je Raphinha, jednu Gündogan. Navijači katalonskog velikana bili su oduševljeni predstavom i ‘petardom‘ svojih ljubimaca, nadaju se da bi ova pobjeda mogla biti najava velikih europskih dosega.

Porto je u Hamburgu svladao ukrajinski Šahtar dominacijom u prvom poluvremenu. Prva dva gola za goste zabio je Galeno koji je potom asistirao Taremiju, dok je za domaće pogodio Kelsy.

ZAVRŠILE SU SVE UTAKMICE

90+5 ⚽ GOOOOL!

Lazio zabija sa zvukom sirene i to na kakav način! Vratar Ivan Provedel došao je na skok nakon prekida i zabio je za konačnih 1:1 u posljednjem napadu na utakmici.

Pogodak pogledajte OVDJE.

90. U posljednjih deset minuta mreže miruju na svim utakmicama. Ukupno su postignuta 22 pogotka na osam različitih utakmica, a jedina koja je završila bez golova ona je između Milana i Newcastlea odigrana u ranijem terminu.

76. ⚽ GOOOL!

Nakon što nisu realizirali kazneni udarac, Feyenoord s dva igrača više ipak dolazi na 2:0 protiv Celtica. Strijelac je Alireza Jahanbakhsh.

Pogodak pogledajte OVDJE.

73. ⚽ GOOOOL!

Prekrasno je Rodri zabio u malu mrežicu i nešto manje od 20 minuta prije kraja utakmice, povećao prednost Cityja na 3:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

66. ⚽ GOOOOL!

Eksplodirala je petarda u Barceloni. Felix zabija drugi pogodak na susretu za 5:0 protiv Antwerpa.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image
JOSEP LAGO Afp

58. ⚽GOOOOL!

Paris SG vodi 2:0 protiv Dortmunda. Strijelac je Hakimi koji je krasno kombinirao s Vitinhom, a onda poslao loptu u mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

60. ⚽ GOOOL!

Kad ne može Haaland, hoće Alvarez. Izveo je Argentinac slobodan udarac iz kosa, izgledao je to kao centaršut, ali lopta je na koncu završila u mreži bez da je ikoga dirala. Nakon samo 15 minuta, City je preokrenuo vodstvo Zvezde.

Pogodak pogledajte OVDJE.

image
PAUL ELLIS Afp

58. Vrlo lako moguće da će Erling Haaland imati noćne more zbog Omrija Glazera. Norvežanin je prvi došao na odbijenu loptu nakon udarca Alvareza, ali s pet metara vratar Zvezde brani njegov pokušaj.

54. ⚽ GOOOOL!

Gavi zabija za 4:0 vodstvo Barcelone protiv Antwerpa.

Pogodak pogledajte OVDJE.

49. ⚽ GOOOOL!

Otključalo se i u Parizu. Nakon što je Nicolas Sule u kaznenom prostoru dirao loptu rukom, sudac je nakon kratke konzultacije s VAR-om pokazao na 11 metara. Iako je Kobel pogodio u koju će stranu pucati, Mbappéov je udarac bio presnažan. Paris SG vodi 1:0 protiv Borussije Dortmund.

Pogodak pogledajte OVDJE.

47. ⚽GOOOOL!

Nije dugo trajala prednost Zvezde. Odmah na startu drugoga dijela City je izjednačio (1:1). Haaland je poslužio Alvareza koji zabija pored, ovoga puta, nemoćnog Glazera.

Pogodak pogledajte OVDJE.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2. ⚽ GOOOL!

Calvin Stengs prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca i tik prije poluvremena doveo Feyenoord u vodstvo protiv Celtica.

Pogodak pogledajte OVDJE.

► Usprkos podatku da je Manchester City uputio čak 22 udarca, Cvenoj zvezdi bio je dovoljan samo jedan da šokiraju aktualnog europskog prvaka.

45. ⚽ GOOOOL!

Crvena zvezda vodi na Etihadu! Bukari je za milimetar izbjegao zaleđe nakon kontre i poslao loptu iza Edersona. Kratko je trajala provjera pogotka, ali nakon odluke srpski je sastav mogao početi slaviti.

Pogodak pogledajte OVDJE.

43. ⇔Vrlo neobična situacija, ali Pep Guardiola odlučio je netom prije predaha napraviti izmjenu. Jeremy Doku ušao je u igru umjesto Bernarda Silve.

36. Može li Zvezda izdržati do poluvremena bez primljenog pogotka? Gomez se našao na povratnoj lopti i silovito opalio, ali Ivanić je izašao u pravovremeni blok te je lopta otišla u korner. Već osmi za City.

image
PAUL ELLIS Afp

29. ⚽GOOOL!

Porto nastavlja povećavati svoju prednost nad Šahtarom. Strijelac za 3:1 je Mehdi Taremi. S druge strane, pao je pogodak i u Rimu. Pablo Barrios zabio je za Atletico Madrid.

Pogodak Porta pogledajte OVDJE.

Pogodak Atletico Madrida pogledajte OVDJE.

25. Nakon Glazera sada i okvir gola spašava Crvenu zvedu. Erling Haaland ostao je sam u petercu, ali je njegov udarac glavom završio na gredi. Ostaje 0:0.

22. ⚽ GOOOOL!

Nije dobro za belgijski sastav. Nakon manje od pola sata igre, po treći put vade loptu iz svoje mreže. Jelle Bataille je nes(p)retno prevario vlastitog golmana i povećao prednost Barcelone na 3:0.

19. ⚽ GOOOOL!

Barcelona vodi 2:0 protiv Antwerpa. Ponovno je veliki dio posla odradio Joao Felix koji je sjajno na drugoj stativi pronašao Roberta Lewandowskog koji nije imao težak zadatak poslati loptu u mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Bio je ovo jubilarni 100. gol Roberta Lewandowskog u europskim natjecanjima čime se pridružio Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu kao jedini igrač s troznamenkastim brojem golova u UEFA-inim natjecanjima.

15. Sjajnim obranama Glazer na Etihadu i dalje drži mrežu netaknutom, a u međuvremenu je došlo do promjene rezultata u srazu Šahtara i Porta. Kelsy je izjednačio u 13., da bi Galeno svojim drugim golom na susretu zabio za 2:1.

Pogotke pogledajte OVDJE.

11. ⚽GOOOL!

Trese se mreža i u Barceloni koju u vodstvo protiv debitanta u Ligi prvaka Antwerpa dovodi Joao Felix. Portugalac koji je koncem prijelaznog roka stigao iz Atletico Madrida zabija već drugu utakmicu u nizu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

8. ⚽ GOOOL!

Porto je poveo u Hamburgu gdje svoje domaće utakmice ove sezone igra Šahtar iz Donjecka. Strijelac je Galeno.

8. Efektan pokušaj Fodena škaricama otišao je malo pored gola.

4. Prvu priliku za Građane imao je Matheus Nunes koji danas po prvi puta starta za City, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

1. Počeli su preostali susreti prvog kola natjecanja po skupina ovogodišnje Lige prvaka.

Iako Joško Gvardiol neće igrati večeras od prve minute, svoje mjesto je u postavi Feyenoorda za ogled protiv Celtica našao Luka Ivanušec.

Evo i sastava za utakmicu Manchester Cityja i Crvene zvezde! Joško Gvardiol neće startati u udarnoj postavi, priliku će čekati s klupe za pričuve.

Stigli su sastavi za dvoboj PSG-a i Borussije!

Linker
14. svibanj 2024 05:31