Artur Soares Dias i Carlo Ancelotti

 THOMAS COEX Afp
POJAVILA SE I SNIMKA

VIDEO Evo zašto u Realu vrište da su oštećeni, ne radi se o samo jednoj situaciji: ‘VARchester City!‘

Veliki dio priče u sjajnom polufinalu Lige prvaka između Reala i Cityja i ovoga je puta suđenje
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. svibanj 2023. 08:16

Madriđani neće po dobrom pamtiti Portugalca Artura Diasa, koji je sinoć tri kontroverzne, važne situacije na Santiago Bernabeuu presudio u korist Manchester Cityja.

Već smo pisali o nedosuđenom autu prije izjednačujućeg pogotka De Bruynea, a spominju se još dvije situacije, nedosuđeni kazneni udarac za Real te nesankcionirani prekršaj na Camavingi.

Eduardo Camavinga odigrao je još jednu briljatnu partiju, asistirao je Viniciusu za vodeći pogodak Kraljevskog kluba u 36. minuti. Bila je to još jedna u nizu utakmica koju je 20-godišnji Francuz igrao kao lijevi branič, poziciju na kojoj ga Ancelotti koristi otkako se još krajem siječnja ozljedio Ferland Mendy.

Francuz je odigrao svih 90 minuta protiv Cityja, a mediji diljem Španjolske osim njegovog napadačkog doprinosa u ovoj utakmici, hvale obrambene zadatke koje je Camavinga u ovoj utakmici odigrao gotovo savršeno. Čuvao je Bernarda Silvu na desnom krilu, a kamere su zabilježile trenutak u kojemu je Portugalac, neoprezno startao na Camavingu zbog čega je mogao dobiti i crveni karton.

Uz aut liniju otvorenim je džonom s leđa nagazio na list veznjaka Reala, a da stvar bude još bizarnija, sve se dogodilo pred očima pomoćnog suca koji nije reagirao i upozorio svojeg kolegu, glavnog arbitra Artura Diasa. Silva je na kraju prošao i bez žutog kartona.

PREKRŠAJ SILVE POGLEDAJTE OVDJE

‘‘Kako ovo nije crveni karton?‘‘, ‘‘VARchester City‘‘,

‘‘U kojem mi svijetu živimo da ovo nije sankcionirano?‘‘,

‘‘Da je Casemiro ovo napravio dobio bi tri crvena kartona!‘‘,

‘‘Nije čak dobio ni žut karton za ovo...smiješno.‘‘, neki su od komentara na Twitteru.

Ovu situaciju nije prešutio ni trener Reala Carlo Ancelotti.

"Sudac nije bio na visokoj razini. Meni je dao žuti, a zaslužili su ga neki na travnjaku, više njih", rekao je Talijan, koji smatra da je njegova momčad oštećena i kod pogotka Kevina De Bruynea jer je lopta u začetku akcije za gol izašla iz igre.

"Lopta je bila izvan terena. To je to. Tehnologija je to rekla. Ne razumijem zašto VAR to nije provjerio. Sudac večeras nije obraćao pozornost na mnoge stvari", rekao je Ancelotti na presici nakon utakmice.

Linker
28. travanj 2024 12:19