REUTERS
UGRABIO PRILIKU

VIDEO: 'IZ PARIZA S LJUBAVLJU' Mateo Kovačić pokazao je zavidnu klasu: Evo što je Vatreni radio zvijezdama PSG-a koje su se našle na meti kritika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2018. 11:34

Real Madrid prošao je PSG puno lakše od očekivanog u osmini finala Lige prvaka. Zaklkjučak je to koji se može slobodno izvući nakon gostujuće 2:1 pobjede Real Madrida na Parku prinčeva, kojim su Kraljevi došli do ukupne pobjede 5:2.

PSG je potrošio gotovo 400 milijuna eura na pojačanja u dvije godine, ali utakmice protiv Reala pokazale su da još nisu materijal za zasjesti na tron u Ligi prvaka. Prošle sezone izbacila ih je Barcelona, sada Real.

"Sve to, za ovo", glasi prijevod naslovnice L'Equipea uz fotografiju utučenih Areaole i Thiaga Silve. Dakako, naslov je jasna aluzija na silne potrošene milijune na pojačanja, a zauzvrat nije polučen željeni rezultat.

"Šeik mat", stoji na naslovnici Barceloni naklonjenog Mundo Deportiva.

Jedan od kritičara bio je i PSG-ov veznjak Julian Draxler.

"Potrošili 400 milijuna eura i svi su krenuli pričati kako će se stvari promijeniti, ali ponovno nismo uspjeli proći. Vjerujem da ova momčad može dati puno toga, ali u ovakvim se utakmicama vidi da nam i dalje nešto nedostaje", objasnio je Draxler za ZDF.

Mateo Kovačić ugrabio je priliku koju mu je Zinedine Zidane ukazao i odigrao je vrlo dobru utakmicu.

Naposljetku je Zinedine Zidane birao stručnim razumom. Ostavio je na klupi rekonvalescente Luku Modrića i Tonyja Kroosa, a na teren je, prema najavama, istrčao Mateo Kovačić. Umjetnički, možda je najbolji dojam ostavio jednim lijepim iznošenjem lopte sa svoje polovice između trojice igrača PSG-a.

U sustavu 4-4-2 on je bio u paru srednjih veznih s Brazilcem Casemirom. Oba su igrača, pogotovo u prvom poluvremenu kada se usmjeravala dinamika utakmice, odigrali izvrsno u defenzivnom segmentu. Kovačić je pokrio veliki prostor svojom brzom trkom, prekidao je više napada domaćih i sa Casemirom je bio ključan da se ne razigra suparnički vezni red.

S obzirom da su Madriđani imali jednog igrača više u sredini, taj im je posao bio olakšan. Kovačić je u ofenzivnom dijelu bio prilično suzdržan, iako svojim karakteristikama (brzina i pokretljivost), pogotovo protiv ovako (ne)posloženog suparnika, mogao je učiniti nešto više. Što se tiče posjeda, u prvom dijelu to nije bilo najbolje jer je Real odveć žurio prema naprijed i prilično brzo gubio loptu...

Sve u svemu, Kovačić je odigrao dobru utakmicu, a u nastavku mu je malo ponestalo snage, dijelom zbog velike potrošnje u prvom dijelu, a dijelom i zbog pauze zbog ozljede.

Igrao je do 71. minute, a statistika kaže da je imao 49 dodira s loptom, 92% točnih dodavanja, 4 dobivena duela i dvije presječene lopte.

LIJEPO KOVAČIĆEVO IZNOŠENJE LOPTE POGLEDAJTE OD 0.50

Vjerojatno je najbolji umjetnički dojam ostavio iznošenjem lopte sa svoje polovice između trojice igrača PSG-a.

"Iz Pariza s ljubavlju", objavio je Kovačić u svom postu na Twitteru nakon susreta.

Linker
30. travanj 2024 23:03