OSCAR DEL POZO Afp
SLAVLJE U MADRIDU

VIDEO Kraljevi na korak do polufinala, Benzema i Asensio srušili Chelsea na Bernabeuu, Modriću ovacije

Real Madrid je s 2:0 svladao Chelsea i stekao značajnu prednost uoči uzvrata četvrtfinala Lige prvaka
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. travanj 2023. 23:17

REAL MADRID - CHELSEA 2:0 (Benzema 21., Asensio 74.)

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal?, Militao?, Alaba, Camavinga?(od 71. Rudiger) - Valverde, Kroos (od 84. Tchouameni), Modrić (od 81. Ceballos) - Rodrygo (od 71. Marco Asensio⚽), Benzema⚽, Vinicus

CHELSEA (3-5-2): Kepa - Koulibaly (od 55. Cucurella), Thiago Silva (od 75. Mount), Fofana?- James, Kante (od 75. Gallagher), Enzo Fernandez, Kovačić?, Chilwell? - Sterling (od 65. Havertz), Felix (od 65. Chalobah)

MADRID - stadion Santiago Bernabeu. Gledatelja: 63,142. Sudac: François Letexier (Francuska).


U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Chelsea sa 2-0, dok je u drugom susretu večeri Milan na San Siru porazio Napoli sa 1-0.

>>> IZVJEŠTAJ S UTAKMICE MILAN - NAPOLI PROČITAJTE OVDJE.

Real Madrid je pred 63.142 gledatelja na Santiago Bernabeu pobijedio Chelsea sa 2-0 golovima Karima Benzeme (21‘) i Marca Asensija (74‘). Gosti su od 59. minute igrali bez isključenog Bena Chilwella.

Luka Modrić je za Real igrao do 81. minute, dok je Mateo Kovačić odigrao cijeli susret na suprotnoj strani.

POGODAK KARIMA BENZEME ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

IZRAVAN CRVENI KARTON BENU CHILWELLU POGLEDAJTE OVDJE.

POGODAK MARCA ASENSIJA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE.

Real Madrid i Chelsea susreću se u Ligi prvaka čak treću uzastopnu godinu, a zanimljivo u prethodne dvije godine ekipa koja bi slavila na koncu bi otišla do kraja osvojivši trofej.

Prošle sezone Luka Modrić i društvo su u četvrtfinalu porazili londonske "Bluese", a potom preko Manchester Cityja i Liverpoola stigli do 14. europske krune. Godinu dana prije Chelsea je izbacio Real u polufinalu, a zatim u finalu svladao i Manchester City za drugi europski naslov.

image
JAVIER SORIANO Afp

Trilogija se nastavlja i ove sezone, a nakon prvog ogleda daleko više razloga za slavlje ima španjolski velikan.

Gosti su bolje otvorili susret i već u drugoj minuti mogli su do vodstva. Joao Felix je istrčao kontru nakon dodavanja N‘Gola Kantea, pratio ga je Eder Militao i malo mu zasmetao. Felix je pucao, ali je Thibaut Courtois bio siguran.

Iz prve prave prilike Real je u 21. minuti poveo. Carvajal je sjajnom dubinskom loptom uposlio Viniciusa koji je odmah pucao. Kepa Arrizabalaga je sjajno obranio, no lopta se odbila točno na nogu Karimu Benzemi koji je zabio za 1-0.

image
JAVIER SORIANO Afp

Samo dvije minute kasnije londonski sastav je mogao izjednačiti, međutim Raheem Sterling nije iskoristio veliku šansu. Loše je pucao i belgijski vratar nije imao većih problema.

Nova loša vijest za Chelsea stigla je u 60. minuti kada je Ben Chilwell zaradio crveni karton nakon što je kao zadnji igrač obrane oborio Rodryga. David Alaba je izveo slobodan udarac, ali Kepa se nije dao iznenaditi.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Igrača više aktualni europski prvak je iskoristio u 74. minuti. Vinicius je asistirao, a Asensio lijepo s ruba kaznenog prostora pogodio za 2-0 i to tri minute nakon što je ušao u igru.

Luka Modrić je za "Kraljevski klub" igrao do 81. minute, a kapetan hrvatske reprezentacije je u 50. minuti imao lijepu priliku, no njegov udarac završio je tik uz vratnicu. S druge strane Mateo Kovačić je na terenu proveo cijeli susret.

Uzvratni susreti su 18. travnja u Londonu i Napulju.

POGODAK KARIMA BENZEME ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE.

IZRAVAN CRVENI KARTON BENU CHILWELLU POGLEDAJTE OVDJE.

POGODAK MARCA ASENSIJA ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE.

image
PAUL CURRIE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Paul Currie/shutterstock Editorial/profimedia


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90.+4. - Strašna šansa Chelseaja! Mount je u padu iz teške pozicije uspio uputiti udarac iz blizine, a Rudiger ga požrtvovnim klizećim startom u zadnji tren blokira! Zamalo su Bluesi šokirali Madriđane...

90. - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

88. - Mateo Kovačić je, s kapetanskom vrpcom oko ruke, nešto prigovorio sucu Letexieru pa je ‘požutio‘ i on.

87. - Carvajal glupim i nepotrebnim prekršajem zaustavlja Cucurellu, eto i njemu žuti karton.

84. - Daje malo odmora svojim bitnim igračima Carlo Ancelotti, ulazi Tchouameni umjesto Tonija Kroosa.

83. - Eder Militao ruši Cucurellu i dobiva žuti karton.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

81. - Novi ‘standing ovation‘ madridskih navijača za našeg Luku Modrića koji izlazi iz igre, zamijenit će ga Dani Ceballos.

79. - Još jednom šutira Marco Asensio, ovog puta nije bilo preciznosti u njegovu pokušaju.

77. - Kovačić pravovremeno blokira Kroosov udarac. Prilično nemoćno i istrošeno djeluje Chelsea...

75. - Novi set zamjena kod Chelseaja - u igru će Conor Gallagher i Mason Mount, izlaze Kante i kapetan Thiago Silva.

image
JAVIER SORIANO Afp

74. - GOOOL! Nova sjajna akcija Reala - u kojoj je sudjelovao i Luka Modrić - završila je, nakon Viniciusove asistencije, preciznim udarcem Marca Asensija koji je pritom imao i zrno sreće - lopta je prošla kroz noge Fofani te se od vratnice zakotrljala u mreži... Real vodi 2:0!

71. - Ulaze Marco Asensio i Rudiger umjesto Rodryga i Camavinge.

70. - Lampard se odlučio na varijantu s trojicom u obrani, i to s Chalobahom kao centralnim braničem. Havertz je dobio ulogu ‘sidruna‘ u napadu.

65. - Ulaze Trevoh Chalobah i Kai Havertz umjesto u drugome dijelu nevidljivih Felixa i Sterlinga.

65. - Fantastično igra Vinicius... Navukao je na sebe čitavu obranu Chelseaja i potom atraktivno ostavio povratnu za Camavingu čiji projektil prolazi malo iznad grede.

60. - Alaba je izveo taj slobodan udarac zbog kojega je ‘pocrvenio‘ Chilwell, no dobro je bio postavljen Kepa i obranio njegov opasan pokušaj.

image
ISABEL INFANTES/PA IMAGES/PROFIMEDIA Isabel Infantes/pa Images/profimedia

59. - CRVENI KARTON ZA CHELSEA! Rodrygo bježi Cucurelli i Chilwellu nakon sjajnog Valverdeova dalekometnog dodavanja, a Chilwell rukama zaustavlja Brazilca i dobiva izravni crveni karton!

55. - Tako je, Koulibaly ne može nastaviti, ulazi Cucurella umjesto njega.

54. - Problemi za Lamparda - Koulibaly je sjeo na travnjak, čini se da je došlo do nekakve ozljede. Već je spreman Španjolac Marc Cucurella na klupi.

52. - I dalje prijeti Real, Benzema je uputio slab udarac iz teške pozicije, a Kepa bez poteškoća obranio.

image
RUBEN ALBARRAN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Ruben Albarran/shutterstock Editorial/profimedia

50. - Sjajan Modrićev udarac! Vinicius i Benzema otvorili su prostor Luki koji se ubacio iz drugoga plana i lijepo gađao s ruba šesnaesterca, a lopta je prošla tik iznad grede i ‘liznula‘ gornji dio mreže! Bio bi to spektakularan pogodak da je ušla...

49. - Brzonogi Rodrygo na sekundu bježi Koulibalyju, a onda ga ipak sustiže senegalski branič i raščišćava situaciju.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

48. - Dugo su igrači Chelseaja gradili ovaj napad, na kraju je opalio Joao Felix - ravno u Courtoisa.

46. - Vraćamo se na Bernabeu. Nema promjena u sastavima, Modrić i Kovačić nastavljaju u udarnim sastavima svojih momčadi.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Premda je Real bolja momčad u ovome okršaju dvaju velikana, imali su i igrači Chelseaja svoje šanse koje je čudesno zaustavljao Courtois. ‘Kraljevi‘ su zasluženo poveli preko iskusnoga lisca Karima Benzeme i tu prednost sačuvali do kraja prvoga dijela. Modrić i Kovačić nisu u prvome planu, no žestoka se borba odvija i na sredini terena. Očekujemo nova uzbuđenja u nastavku...

image

Frank Lampard i Carlo Ancelotti

JAVIER SORIANO Afp

45. - Neće biti sudačke nadoknade i Letexier šalje igrače u svlačionicu.

44. - Valverde je povukao kontru i potom opalio s ruba šesnaesterca - ravno u Kepu.

39. - Alaba je Modrićev ubačaj zamalo glavom skrenuo u mrežu, no izvrsno se snašao vratar Chelseaja.

34. - Rodrygo bježi po desnom boku i šutira iskosa, Kepa brani.

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

30. - Real ima inicijativu i kontrolira stanje na travnjaku. Vinicius i Rodrygo stalna su prijetnja, a iz sjene vreba Karim Benzema. Posljednjih 14 golova u Ligi prvaka postigao je Karim Benzema - isključivo u nokaut-fazi natjecanja!

26. - Vinicius stvara mnoštvo problema obrani Chelseaja, sada se s lijeve strane ubacio u šesnaesterac i gađao iskosa, a Thiago Silva u kung-fu maniri spriječio novi pogodak.

23. - Courtois brani novi zicer! Kante je probio sredinu terena i dao u stranu za Jamesa koji ubacuje u pet metara gdje se opet našao Sterling i pucao iz blizine, a vratar Reala čudesno skida i ovu šansu!

21. - GOOOL! Carvajal je prebacio cijelu obranu Chelseja, a vižljasti se Vinicius ubacio ispred Fofane i zamalo svladao Kepu - vratar Bluesa uspio je to obraniti, no na odbijanac je naletio Benzema i mirno pospremio loptu u mrežu za 1:0 Reala!

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

17. - Valverdeov je projektil zamalo iznenadio Kepu, no ponovljena snimka pokazuje da udarac nije išao ni blizu gola.

16. - Vinicius pada u šesnaestercu Chelseaja, traže igrači Reala najstrožu kaznu, a sudac Letexier samo odmahuje rukom.

12. - Benzemin opasan udarac iz blizine brani Kepa Arrizabalaga.

8. - Chilwell je izveo taj slobodnjak koji je izborio Sterling, međutim preletjela je lopta sve igrače u šesnaestercu, kao i Courtoisov gol.

7. - Evo žutoga kartona i na drugoj strani, Sterling je pobjegao Camavingi koji ga ruši i ulazi u sučevu bilježnicu. Prekršaj je to praktički na samome rubu kaznenoga prostora.

image
JAVIER SORIANO Afp

5. - Fofana prekršajem zaustavlja Viniciusa i prekida potencijalno opasan napad, francuski mu sudac daje žuti karton već na samome startu susreta.

4. - Nova kontra Chelseaja, sada je Alaba bio dobro postavljen i raščistio opasnu šansu gostiju.

3. - Courtois brani zicer! Joao Felix izbjegao je zaleđe i pobjegao Alabi, sjurio se prema suparničkom golu i pucao iz blizine, a vratar Reala maestralno brani ovu gotovo stopostotnu šansu!

21.00: Počela je utakmica četvrtfinala Lige prvaka na Santiago Bernabeuu! Glavni je sudac 33-godišnji François Letexier iz Francuske.


Linker
06. svibanj 2024 10:51