CHRISTOF STACHE Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Luda utakmica u Münchenu, rapsodija u Londonu, briljirao mladi Hrvat, Rakitić asistirao

Utakmice prvog kola Lige prvaka u srijedu nisu donijele veća iznenađenja
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2023. 22:55

BAYERN - MANCHESTER UNITED 4:3 (Sane 28., Gnabry 32., Kane 54.-11m, Tel 90+2./ Hojlund 48., Casemiro 88., 90+5.)

BAYERN: Ulreich - Laimer, Upamecano, Kim, Davies - Goretzka ?, Kimmich - Sané ⚽ (od 87. Tel ⚽), Musiala (od 75. Choupo-Moting), Gnabry ⚽ (od 63. Koman) - Kane ⚽ (od 87. Muller).

MANCHESTER UNITED: Onana - Dalot, Lindelöf, Martinez ?, Reguilon - Casemiro ⚽⚽, Eriksen (od 69. McTominay) - Pellistri (od 81. Garnacho), Bruno, Rashford - Hojlund ⚽ (od 81. Martial) .


U derbiju večeri prvog kola nove sezone nogometne Lige prvaka, u ogledu skupine A, Bayern je na svojoj Allianz Areni pobijedio Manchester United 4-3.

Ogroman korak prema tri boda Bayern je napravio unutar samo pet minuta prvog dijela kada je postigao dva pogotka. U 28. minuti prvo je Leroy Sane zabio pogodak uz veliku pomoć i lošu intervenciju gostujućeg golmana Onane, dok je u 32. Gnabry povećao na 2-0 nakon što je veliki dio posla obavio Musiala koji je probio suparničku obranu.

Manchester United se vratio na startu drugog dijela, u 49. je smanjio Hojlund, veliko ovoljetno pojačanje „crvenih vragova“, no već u 53. minuti je bilo 3-1. Harry Kane je bio precizan s bijele točke za 3-1 Bavaraca.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

Do kraja je Bayern imao brojne prilike, a epilog svega su bila čak tri pogotka u samoj završnici. Za domaćina je strijelac bio Tel, a dva gola za goste je dao Casemiro. Drugi je postigao u 95. minuti te gosti s Otoka nisu imali više vremena doći do boda, kojeg igrom nisu ni zaslužili.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Galatasaray - Kopenhagen 2:2 (Boey 86., Tete 88./Elyounoussi 35., Goncavales 58.)

Ranije tijekom srijede u skupini A Galatasaray i FC Kopenhagen su odigrali 2-2 premda su gosti sve do 86. minute vodili 2-0. Strijelci su za goste bili Mohamed Elyounoussi u 35. i Diogo Goncalves u 58. minuti. No, u 73. je danski prvak ostao s igračem manje što je Galatasaray iskoristio za dva gola u završnici. Golove su dali Boey u 86. i lijepo iz voleja Tete u 88. minuti.

Braga - Napoli 1:2 (Bruma 84./Di Lorenzo 45+1., Niakate 88.-a.g.)

Talijanski prvak Napoli pobijedio je u skupini C Bragu u gostima 2-1. Nakon samo 20-ak minuta igre Napoli je trebao imati prednosti od četiri-pet golova, a sam Victor Osimhen je morao zabiti barem tri. No, dva puta je domaćina spašavao okvir vrata, kao i nevjerojatni promašaji gostiju. Na odmor je Napoli ipak otišao uz prednost, u nadoknadi je za 1-0 pogodio Di Lorenzo.

image
CARLOS COSTA Afp

U završnici se dogodilo svašta na obje strane terena. Iako su morali imati miran put do tri boda Napoli je primio pogodak u 84. minuti, a strijelac za 1-1 je bio Bruma. No, četiri minute kasnije Napoli je ipak uzeo tri boda. Niakate je pogodio vlastitu mrežu. Ni tu nije bio kraj drame, ali je na samom kraju Napoli spasila vratnica od novog šoka.

Real Madrid - Union Berlin 1:0 (Bellingham 90+5.)

U ovoj skupini C startnu je pobjedu upisao Real koji je na svom Santiago Bernabeu svladao Union Berlin 1-0 golom Judea Bellinghama u 94. minuti. Engleskom reprezentativcu to je bio već šesti pogodak ove sezone.

image
THOMAS COEX Afp

Benfica - Salzburg 0:2 (Šimić 15.-11m, Gloukh 51.)

U skupini D Red Bull Salzburg je iznenađujuće osvojio bodove kod Benfice koju je pobijedio 2-0, a igrač utakmice bio je mladi hrvatski napadač Roko Šimić s golom i asistencijom.

ŠIMIĆEV GOL POGLEDAJTE OVDJE.

ŠIMIĆEVU ASISTENCIJU POGLEDAJTE OVDJE.

Ludih desetak uvodnih minuta su odigrali na Luz stadionu u Lisabonu Benfica i Red Bull Salzburg. Na startu gosti nisu realizirali jedanaesterac (Konate), potom se zatresao gostujući okvir vrata, šansu za Benficu je imao i hrvatski napadač Petar Musa te je potom, u 13. minuti, pocrvenio domaći igrač Antonio Silva, a mladi hrvatski reprezentativac Roko Šimić je realizirao jedanaesterac i doveo austrijskog prvaka u vodstvo.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Iako je Benfica imala igrača više stvarala je veći broj prilika. Do izjednačenja portugalski prvak ipak nije stigao, a Salzburg je drugi pogodak zabio početkom drugog dijela iz kontre. U 51. minuti opet je u središtu pozornosti bio Šimić. Asistirao je Gloukhu koji je dao gol za 2-0.

Roko Šimić je zamijenjen u 72. minuti, dok je za Benficu do 82. minute igrao Musa koji iz dvije dobre prilike nije uspio zabiti pogodak.

Real Sociedad - Inter 1:1 (Mendez 4./Martinez 87.)

U toj je skupini aktualni doprvak Inter se spasio poraza kod Real Sociedada te je u Španjolskoj odigrao 1-1. Već u četvrtoj minuti grubo je pogriješila milanska obrana što je iskoristio Brais Mendez za baskijsko veselje. Sve do 87. minute domaćin je vodio, ali je tada bod Interu donio Lautaro Martinez.

image
ANDER GILLENEA Afp

Arsenal - PSV 4:0 (Saka 9., Trossard 20., Jesus 38., Odegaard 71.)

U skupini B Arsenal je lakoćom došao do domaćih bodova protiv PSV-a. Pobijedio je sastav iz Londona 4-0, a sve je bilo gotovo nakon 45 minuta. Tada je već bilo 3-0 za Arsenal nakon pogodaka Sake u 8., Trossarda u 20. te Gabriel Jesusa u 38. minuti. U nastavku je mrežu PSV-a još pogodio Odegaard.

Sevilla - Lens 1:1 (Ocampos 9./Fulgini 24.)

U istoj skupini B Sevilla je na domaćem terenu remizirala protiv Lensa 1-1. Sevilla je povela već u devetoj minuti. Nakon kornera kojeg je izveo hrvatski nogometaš Ivan Rakitić sjajno je reagirao Lucas Ocampos, Argentinac je okrenut leđima naciljao suparničku mrežu.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Lens je do kraja prvog dijela izjednačio, u 24. minuti Fulgini je raspalio iz slobodnog udarca i pogodio za 1-1. U nastavku se rezultat nije mijenjao, a Rakitić je kod Seville zamijenjen u 74. minuti.

RAKITIĆEVU ASISTENCIJU I GOL OCAMPOSA POGLEDAJTE OVDJE.


SKUPINA A:

Bayern 3

Kopenhagen 1

Galatasaray 1

Man. United 0


SKUPINA B:

Arsenal 3

Lens 1

Sevilla 1

PSV 0


SKUPINA C:

Napoli 3

Real Madrid 3

Braga 0

Union Berlin 0


SKUPINA D

RB Salzburg 3

Inter 1

Real Sociedad 1

Benfica 0


SKUPINA E:

Feyenoord 3

Atl. Madrid 1

Lazio 1

Celtic 0


SKUPINA F:

Paris SG 3

Milan 1

Newcastle 1

B. Dortmund 0


SKUPINA G:

Man. City 3

Leipzig 3

Crvena zvezda 0

Young Boys 0


SKUPINA H:

Barcelona 3

Porto 3

Šahtar 0

R. Antwerp 0

KRAJ UTAKMICE

90+5.

Goool! United dolazi na 3:4, kakva utakmica u Bavarskoj! Strijelac je ponovno Casemiro!

90+2.

Goooool! Sve je gotovo na Alianz Areni! Tel je postigao pogodak za 4:2 nakon duge lopte iz sredine. Sam se našao pred vratarom i bez poteškoća zatresao mrežu.

Napoli je, pak, došao do 2:1 u 88. minuti utakmice protiv Brage, autogol je zabio Niakate.

90. ?

Igrat će se još najmanje četiri minute na Alianz Areni. Spomenimo da je maločas Braga izjednačila protiv Napolija pogotkom Brume i sada je 1:1, dok je Inter također došao do izjednačenja u Sociedadu pogotkom Martineza za 1.1.

88.

Gooooool! United je zabio, na semaforu Alianz Arene stoji 3:2 u korist Bayerna. Dugo su Englezi tražili napad, da bi Casemiro postigao gol na poluprazna vrata. Čeka nas drama u završnici.

87.

Još dvije izmjene u redovima Bayerna. Tel ulazi na mjesto Sanea, a Muller će zaigrati umjesto Kanea.

83. Choupo Moting poteže ljevicom nakon što je prevario Casemira, ali Onana hvata loptu u ruke.

81.

Izmjena u redovima Crvenih vragova: Garnacho ulazi, izlazi Pellistri. Druga zamjena je Martial na mjestu Hojlunda.

80. United jedva čuva mrežu u posljednjim minutama! Kane je petom proigrao Sanea, koji ostavlja za Komana, no džoker s klupe ipak je pogodio u Onanu.

78. Kane je opucao s distance i pogodio blok, a u nastavku akcije Choupo-Moting iz još veće udaljenosti zaprijetio je Onani, koji sjajno odbija loptu u korner.

75.

Nova izmjena kod Bayerna: Musiala ide iz igre, ulazi Choupo-Moting.

71.

Arsenal ima 4:0 protiv PSV-a! Ovaj put strijelac je Martin Odegaard.

image
ADRIAN DENNIS Afp

73. Uspavan tempo na Alianz Areni, Bayern mirno kontrolira susret i drži posjed lopte unatoč visokom presingu Vragova.

69.

Izmjena kod Uniteda: Eriksen izlazi, u igri je McTominay.

63.

Izmjena kod Bayerna: Koman ulazi, izlazi Gnabry.

62. Još jedan opasan udarac Kanea! Musiala je osvojio mnogo prostora i uposlio Engleza na desnoj strani, Kane je zatim iskosa gađao bliži kut, da bi Ulreich obranio.

Bila je to sjajna asistencija Roka Šimića. Zaobišao je vratara Trubina i uposlio Gloukha, koji potom nije imao težak zadatak.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

56.

Trese se vratnica na Alianz Areni, Sane nije imao sreće! Ali zato jest RB Salzburg, koji je poveo 2:0 pogotkom Oscara Gloukha, a asistirao mu je naš Roko Šimić! Asistencija pa gol za hrvatskog napadača. Uz Kanea je Roko Šimić trenutno zvijezda večeri.

54.

Goooool! Harry Kane napustio je Englesku, ali i dalje uništava Bayern. Precizan je s bijele točke za 3:1 vodstvo Bayerna. Nakon asistencije, evo i pogotka za Kanea.

image
CHRISTOF STACHE Afp

52. Bayern bi mogao imati kazneni udarac, čini se da je Eriksen igrao rukom.

49.

Gooool! United topi prednost, Rasmus Hojlund je strijelac! Pravo vrijeme za prvijenac u redovima Crvnenih vragova! Rashford je dobio loptu iz sredine i proigrao ga kratkim dodavanjem, a Hojlund je to iskoristio za 2:1 na semaforu Alianz Arene.

46. Počinje drugo poluvrijeme!

Nakon prvih 45 minuta najveće iznenađenje nalazimo u Španjolskoj. Real Sociedad drži 1:0 protiv Intera, koji ima maksimalni učinak u talijanskom prvenstvu i prošlog je vikenda s 5:1 uništio Milan. Dva Hrvata direktno su sudjelovala u pogocima - Rakitić je asistirao Ocamposu za vodstvo Seville, a Šimić je bio precizan s bijele točke za 1:0 RB Salzburga protiv Benfice na poluvremenu.

image
ANDER GILLENEA Afp

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1.

Napoli je poveo na gostovanju kod Brage, Di Lorenzo je strijelac na asistenciju Osimhena.

image
CARLOS COSTA Afp

45. Regulion je probio Bavarce po lijevoj strani pa niskom loptom tražio nekoga od suigrača pred vratima Ulreicha. Blokirali su to domaćini, a u idućem napadu Sane je sjajno potegnuo iskosa ljevicom, no malo pored gola.

44. Opasno je bilo pred vratima Onane. Sane i Musiala su kombinirali, ali bez završnog poteza.

38.

Goooool! Arsenal ima 3:0, Jesus je strijelac. Kakva rapsodija u Londonu!

37. Dalot je pokušao zaprijetiti glavom, izgledalo je to opasno, ali loše je zahvatio loptu, stoga nema opasnosti za Bayern.

32.

Goooool! Bayern im 2:0, Gnabry je strijelac! Musiala je napravio ogroman dio posla probojem u 16-erac gostiju, nakon kojeg je pronašao Gnabryja, koji ima dovoljno vremena i prostora za siguran udarac u desni kut.

United je za Onanu ovog ljeta izdvojio čak 52,5 milijuna eura. Tako skupocjeni vratar u velikim utakmicama ne smije onako 'kiksati', bez obzira na to što je Saneov udarac bio Silovit.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

28.

Gooool! Bayern ima 1:0 pogotkom Sanea! Sjajno je krilni napadač potegnuo s ruba kaznenog prostora, imao je Onana tu loptu na ruci, ali nekako se odbila u njegov lijevi kut.

26. Bayern napokon pokazuje inicijativu. Laimer je probio po desnoj strani i oštro ubacio prema Kaneu i Gnabryju, ali nije pronašao nijednog od njih. Ostaje 0:0 u Bavarskoj.

24.

Lens je izjednačio u Sevilli, sada je 1:1! Angelo Fulgini rasporio je mrežu udarcem iz slobodnog udarca s otprilike 18 metara. Gađao je u bliži kut vratara i majstorski zabio za izjednačenje.

image
JORGE GUERRERO Afp

20.

Arsenal već ima 2:0 protiv PSV-a u Londonu! Nakon Sake, precizan je bio i Trossard.

image
ADRIAN DENNIS Afp

18. Rashford je probio po lijevoj strani i iskosa zapucao prema Ulreichu, koji uz omanje poteškoće brani novu prijetnju Uniteda.

15.

RB Salzburg vodi 1:0 u Lisabonu! Roko Šimić izveo je kazneni udarac nakon isključenja Silve i zabio za vodstvo Austrijanaca! Eh, da je šutirao i prvi kazneni udarac...

13. ?

Sadržajno je u Lisabonu! Nakon promašenog kaznenog udarca, vidjeli smo i crveni karton. Direktno je isključen Antonio Silva nakon igre rukom. Veliki problemi za našeg Petra Musu i ekipu...

9.

Sevilla je povela protiv Lensa! Ocampos je strijelac, a Rakitić asistent. Istovremeno je poveo i Arsenal u ogledu s PSV-om. Pred domaćom publikom Londona mrežu je zatresao Bukayo Saka.

image
CRISTINA QUICLER Afp

United se solidno nosi s Bavarcima u početnim minutama, mogu li Ten Hag i društvo uzdrmati Alianz Arenu?

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

4. Odlična šansa za Engleze! Pellistri je zapucao iz peterca , ali Upamecano ga je omeo, stoga će biti samo korner. Za to vrijeme, Sociedad je poveo protiv Intera pogotkom Braisa Mendeza.

4. Užareno je u Lisabonu! Salzburg je upravo promašio kazneni udarac u dvoboju s Benficom, nesretnik se naziva Karim Konate.

3. Prvi ozbiljniji napad pripao je domaćinima. Sane se sjurio po desnoj strani na loptu Laimera. Sane je tražio nekoga u sredini, no bit će samo korner.

1. Nakon minute šutnje za stradale u potresu u Maroku i Libiji, počeo je susret na Alianz Areni!

20:53 Trener Bayerna Thomas Tuchel večeras je na tribinama Alianz Arene zbog crvenog kartona zarađenog u prošlosezonskoj utakmici s Mancheser Cityjem u četvrtini finala Lige prvaka. Bavarce zato predvodi pomoćnik Zsolt Low.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

20:40 Završeni su prvi ogledi večerašnje Lige prvaka. Real je slavio nad Union Berlinom 1:0 pogotkom Judea Bellinghama u "mrtvim minutama", o čemu više možete pročitati ovdje. U Istanbulu su Galatasaray i Kopenhagen remizirali 2:2, iako su Danci imali dva pogotka prednosti.

20:30 Još pola sata dijeli nas od početka utakmice. Spomenimo i Hrvate koji će nastupiti od 21 sat.

Ivan Rakitić u sastavu je Seville protiv Lensa i nosi kapetansku traku. Petar Musa s Benficom će se suprotstaviti Roku Šimiću, koji je s RB Salzburgom stigao u Lisabon. Ranije su u akciju krenuli Luka Modrić i Josip Juranović u ogledu Real Madrida i Union Berlina. Malo nas je, al' nas ima. I to diljem Europe...

Linker
05. svibanj 2024 00:29