GLYN KIRK Afp
SPEKTAKL U LONDONU

VIDEO: Modrić i društvo razbili obranu Chelseaja usred Londona i ušli u polufinale, pogledajte golove

Uzvrat četvrtfinala LP između Chelseaja i Reala pratite u tekstualnom prijenosu na našem portalu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. travanj 2023. 22:54

CHELSEA - REAL MADRID 0:2 (Rodrygo 58., 80.)

CHELSEA: Kepa - Chalobah, Silva, Fofana - James, Kante, Fernandez (od 68. Sterling), Kovačić, Cucurella (od 68. Mudrik) - Gallagher (od 68. Felix) - Havertz (od 77. Mount).

REAL MADRID: Courtois - Carvajal (od 82. Nacho), Militao, Alaba, Camavinga - Valverde, Kroos (od 76. Ceballos), Modrić - Rodrygo (od 82. Asensio), Bezema (od 71. Tchouameni), Vinicius Jr.


Luka Modrić i Real Madrid ponovno su u polufinalu Lige prvaka gdje bi im se po najavama trebao suprotstaviti Manchester City kao i lani, ne napravi li Bayern čudo. Potvrdili su rezultat iz prvog ogleda i s dva gola raspoloženog Rodryga pokazali tko je gazda. Chelsea nije iskoristio prigode pa nije niti mogao jače zaprijetiti. Španjolci su oduševljeni mladim Rodryom, kojega je Modrić svojedobno prozvao sinom, nikad nije tako sjajno kotirao. Uspoređuju ga čak s Cristianom Ronaldom. To je sport, ne tako davno u Kataru je bio tragičar kad mu je Dominik Livaković obranio jedanaesterac.

Miran start utakmice dobio je papra u 11. minuti kad se Kante našao u odličnoj šansi, no s desetak metara pucao je kraj vrata. Realova fina kombinatorika nije došla do izražaja do 20. minute, kada je Rodrygo pogodio lijevu golmanovu vratnicu. Radilo se o šutu s desne strane...

Domaćin je imao bolji početak, no gosti su s vremenom uspostavili ravnotežu, iako je Chelsea više napadao nije nalazio put do prave šanse sve do 45. minute kad je Courtois zaustavio veliku šansu Cucurelli iz blizine.

image

Luka Modrić ubacuje loptu

GLYN KIRK/Afp

Luka Modrić ušao je u šansu u 32. minuti, njemu je Kepa Arrizabalaga obranio šut sa slične pozicije s kakve je pucao Rodrygo. Nešto kasnije Modrić je projurio po desnoj strani i centrirao pred vrata gdje Vinicius malo kasni... Ubrzo je Valverde povukao kontru koju je udarcem kraj gola završio Benzema. I onda za kraj prvog dijela James je poslao nisku lopte pred gol, nitko je nije izbacio, na drugoj vratnici našao se Cucurella, no nije uspio matirao Courtoisa. Ušao mu je u šut.

Drugi dio također je šansom otvorio Kante, u 52. minuti Militao mu je blokirao udarac sa svega pet metara. Hvatanje za glavu bio je odgovor Francuza...

Frank Lampard i igrači Chelseaja bili su se nervozniji, tražili su drugi žuti karton za Brazilca Militaa nakon starta za koji to nije zaslužio, a stoper Reala prstom je pokazao vrteći ga prema glavi – ovi su ludi! Arbitar Daniele Orsato nije mu to uzeo za zlo.

image

Zagrljaj Lamparda i Modrića

ADRIAN DENNIS/Afp

Chelseajeva nastojanja da smanji zaostatak očitovala su se i kroz udarce Enza Fernandeza i Kaija Havertza, da bi u 58. minuti Real otklonio sve dvojbe. Rodrygo je bio inicijator i strijelac. Pobjegao je Chalobahu po desnoj strani nakon pasa Militaa, Brazilac nije uspio naći Benzemu, jest Viniciusa koji mu vraća na pet metara za siguran mat.

Benzema je imao šansu povećati prednost, a Chelsea se nije predao, Lampard je radio zamjene... Modrić je preuzeo kapetanski vrpcu u 71. minuti kad je izašao Benzema. Odradio je cijeli susret, na početku imao nekoliko pogrešnih dodavanja, ali kasnije se dizao. To mu je u zadnje vrijeme navika.

Do kraja je Viniciusu imao bijeg nakon izvrsne lopte Modrića, no uspjeli su sa sustići, pa je Rodrygo dao i drugi pogodak. Očajni navijači Bluesa sve su vidjeli i svega im je bilo dosta, počeli su napuštati stadion u 80. minuti. Lavovski dio posla kod tog pogotka napravio je Valverde koji je projurio kroz dvojicu i servirao Brazilcu na pladnju. Rodrygo baca rukavicu izazova Manchester Cityju, potencijalnom suparniku u polufinalu jer u karijeri je zabio pet golova u nokaut fazi Lige prvaka, tri Chelseaju, a dva Cityju...

image

Mateo Kovačić i Toni Kroos

ADRIAN DENNIS/Afp

Bluesi su prvi put nakon 29,5 godina izgubili četiri utakmice zaredom i njihova mizerna sezona može prema bijednom kraju. Potrošili su se maksimalno, no nisu mogli. Thibaut Courtois imao je šest obrana, pritom i jednu krucijalnu Cucurelli, dok su ostale najbolje prigode zapucali. Kad bi prvi zabili možda bi užarili ozračje, ovako su prilično tiho pali.

Mateo Kovačić igrao je kao i Modrić cijeli susret, nije imao udarac prema vratima, u statistici mu stoje čak 94 dodira s loptom, 95,3 posto točnih dodavanja, dobio je četiri od sedam duela, na njemu su napravljena četiri prekršaja, a pišu mu se i tri ključna dodavanja, što su pasovi nakon koji je upućen udarac na vrata.


Prijenos uživo:

KRAJ UTAKMICE Luka Modrić i Real Madrid su u polufinalu Lige prvaka ukupnom pobjedom 4:0.

U drugoj utakmici Milan je izborio polufinale pobjedom nad Napolijem na stadionu Diega Maradone, više pročitajte OVDJE.

90‘ Igrat će se još najmanje tri minute.

87‘ Vinicius propušta čistu gol šansu, Kepa mu je obranio situaciju 1 na 1. No, u nastavku je dosuđeno i zaleđe, tako da je više-manje svejedno.

80‘ GOOOOOOL! Rodrygo za 2:0, Real je u polufinalu Lige prvaka! Valverde je ušao u 16-erac nakon duge lopte iz obrane i uposlio usamljenog Rodryga pred praznim vratima na drugoj stativi. POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

77‘ Mason Mount ulazi umjesto Havertza.

76‘ Kroos izlazi iz igre, ulazi Ceballos.

image

Vinicius

ADRIAN DENNIS Afp

75‘ Modrić je odlično uposlio Viniciusa dubinskom loptom, ali Brazilac se "spetljao" i nije uspio ni zapucati. Da je bio malo brži, imao bi stopostotonu šansu.

71‘ Benzema izlazi iz igre, ulazi Tchouameni. Zatvara Ancelotti utakmicu, a Benzema nije uspio obilježiti jubilej. Bila mu je ovo 150. utakmica u Ligi prvaka.

68‘ Tri zamjene radi Lampard. Cucurella, Fernandez i Gallagher izlaze, ulaze Mudrik, Sterling i Felix.

66‘ Odgovara Benzema udarcem iz blizine nakon Viniciusove lopte, ali nedostajalo je intenziteta, lako to hvata Kepa.

image
GLYN KIRK Afp

65‘ Courtois bilježi još jednu fantastičnu obranu, ovaj put nakon udarca Enza Fernandeza s 15-ak metara.

58‘ GOOOOOOOOL! Rodrygo postiže pogodak za vodstvo Reala! Izgleda da je gotovo sve riješeno na Stamford Bridgeu, Real je na pragu polufinala! Duga lopta Militaa pronašla je Rodryga, koji je utrčao po desnoj strani i ubacio nisko pred peterac. Benzema je promašio loptu, stigla je do Viniciusa, koji ju vraća u vatru, a Rodrygo spremno dočekuje za pogodak vrijedan vodstva i ukupnih 3:0 Reala. POGODAK POGLEDAJTE OVDJE

57‘ Havertz je utrčao u 16-erac i zapucao između dvojice igrača Reala, ali ravno u Courtoisa.

image

Kovačić

ADRIAN DENNIS Afp

55‘ Eder Militao napravio je prekršaj 20-ak metara od gola, a već ima žuti karton. Odmah su svi Plavci dotrčali prema Orsatu tražeći isključenje, a Frank Lampard isto je gestikulirao četvrtom sucu. Možda su i u pravu, ali Orstao se smilovaio Brazilcu.

52‘ Opasnost za Real! Havertz je ubacio s desne strane, Kante je nakon odbijene lopte zapucao iz blizine, ali u blok.

50‘ Žuti karton za Jamesa zbog žestokog starta na Camavingu. Ako Chelsea prođe, James će polufinale gledati na TV-u. A ako se Londončani ne trgnu, isto vrijedi i za ostatak momčadi.

image

Udarac Cucurelle s kraja prvog dijela

GLYN KIRK Afp

46‘ Počinje drugo poluvrijeme!


KRAJ PRVOG DIJELA Bez pogodaka u Londonu, Chelsea ima za čime žaliti.

45+1‘ Čisti zicer promašio je Cucurella! Dobio je nisku loptu na pet metara, potegao je iz blago ukošene pozicije, a Courtois se maestralno pojavio pred Španjolcem i obranio ono što su mnogi na Stamford Bridgeu već vidjeli u golu!

43‘ Dobra šansa za Real! Valverde je utrčao po desnoj strani i brzopotezno prebacio na Benzemu, koji iz prve gađa prema Kepi, ali prebacuje okvir vrata.

image

Udarac Modrića

GLYN KIRK Afp

41‘ Modrić je sjajno ubacio na Viniciusa, koji je stigao prije Fofane do lopte, ali jedva da je zahvatio loptu. Odlična lopta Modrića ostaje neiskorištena...

40‘ Opasan centaršut Cucurelle! Havertz je bio prvi na loti i prebacio ju na drugu stranu, ali nitko od njegovih suigrača nije stigao reagirati. Ako Chelsea želi nešto veliko učiniti u drugom dijelu, trebat će malo više od neprestanih ubačaja.

36‘ Reece James oštro je ubacio s desne strane tražeći Gallaghera, no Alaba je pravovremeno reagirao i očistio centaršut.

image

Modrić i Kroos

ADRIAN DENNIS Afp

35‘ Požutio je i Cucurella.

32‘ Modrić iskosa silovito poteže desnicom, ali Kepa je na pravom mjestu! Ostaje 0:0.

29‘ Ubačaj Cucurelle s lijeve strane nije pronašao nijednog igrača pred Courtoisom.

28‘ Vinicius opasno prijeti! Brazilac je dobio loptu u prostor i sjurio se prema golu, no iz ukošene pozicije pogodio je ravno u Kepu.

image

Kovačić i Rodrygo

ADRIAN DENNIS Afp

27‘ Smirio se tempo, a i prekidi zbog lakih prekršaja dosta su utjecali na dinamiku.

22‘ Militao je zaradio žuti karton zbog prekršaja na Havertzu, propustit će idući ogled u slučaju da se Real plasira u polufinale.

20‘ Velika opasnost za Chelsea! Rodrygo je zapucao iskosa nakon dobivene lopte s desne strane, gađao je bliži kut Kepe, a pogodio vratnicu. Potom se lopta odbila u gol-aut.

image

Federico Valverde

GLYN KIRK Afp

18‘ Nova opasnost pred vratima Reala. Thiago Silva opasno je centrirao, no Caravajal je prvi stigao do lopte i prsima ju spustio do svog vratara.

15‘ Chelsea je nešto agresivniji u prvoj trećini prve dionice, ali nakon Kanteove prilike nisu stvorili nijednu novu šansu.

11‘ Sjajna šansa za Chelsea! Nakon ubačaja s desne strane lopta se odbila do Kantea koji s 10-ak metara gađa pored gola! Bila je to odlična pozicija, nitko nije stajao u bloku, ali Francuz nije bio precizan.

image

Karim Benzema bilježi 150. nastup u Ligi prvaka

GLYN KIRK Afp

10‘ Kovačić dugom loptom traži Gallaghera, no Eder Militao ispravno je reagirao i otklonio opasnost.

9‘ Modrić je pogrešno dodao pred svojim 16-ercem, ali na sreću bijelih Gallagher se nije uspio snaći. U međuvremenu tribine "časte" Courtoisa zvižducima. Belgijski vratar svojevremeno je branio boje plavog Londona.

7‘ Blaga panika u obrani Reala nakon što je Courtois dobio loptu pod pritiskom domaćih napadača, no izvukao se malo dužom loptom prema Camavingi.

image

Vinicius i Gallagher

ADRIAN DENNIS Afp

5‘ Bitka se zasad vodi na sredini terena, mirno i bez rizika. Nismo vidjeli nijedan udarac prema vratima, Chelsea koristi visoki presing u trenucima bez lopte, no Madriđani s lakoćom kontroliraju posjed u početnoj fazi.

1‘ Počinje ogled na Stamford Bridgeu! Modrić ili Kovačić, tko će u polufinale?


19:38 >>> I Mateo Kovačić zaigrat će od prve minute! Stigao je i sastav Chelseaja.

19:00 >>> Real Madrid objavio je sastav dosta ranije nego što je uobičajeno. Luka Modrić je starter!

Linker
01. svibanj 2024 17:22