Luka Modrić i Marcelo Brozović
 MIGUEL MEDINA Afp
POGLEDAJTE GOLOVE

VIDEO: Pobjeda Reala na San Siru! Broz zamalo zabio eurogol, kiks PSG-a, 9 golova u Manchesteru...

Efikasnu večer gledali smo u Ligi prvaka. Ali, nisu zabijali ni Messi, ni Neymar, ni Mbappe...
Piše: Jurica Radić/Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2021. 22:04

INTER - REAL MADRID 0:1 (Rodrygo 89')

MILANO – Stadion San Siro. Gledatelja 40.000 Sudac: Siebert (Njemačka).

INTER (3-5-2): Handanović – Skriniar, De Vrij, Bastoni – Darmian (od 55. Dumfries), Barella (od 84. Vecino), Brozović, Calhanoglou (od 65. Vidal), Perišić (od 55. Dimarco) – Martinez (od 65. Correa), Džeko. TRENER: Simone Inzaghi.

REAL MADRID (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao, Nacho, Alaba – Modrić (od 80. Camavinga), Casemiro, Valverde – Lucas (od 66. Rodrygo), Benzema, Vinicius Junior (od 90. Asensio). TRENER: Carlo Ancelotti.

Ostale utakmice:

Besiktas - Borussia Dortmund 1:2 (Montero 90+4' / Bellingham 20', Haaland 45+3')

Šerif - Šahtar 2:0 (Traore 16', Yansane 62')

Atletico Madrid - Porto 0:0

Club Brugge - PSG 1:1 (Vanaken 27' / Herrera 15')

Liverpool - Milan 3:2 (Alexander-Arnold 9', Salah 49', Henderson 69' / Rebić 42', Diaz 44')

Manchester City - Leipzig 6:3 (Ake 17', Mukiele 28'-ag, Mahrez 45+2'-11m, Grealish 56', Cancelo 75', Jesus 86' / Nkunku 42', 51', 74')

Sporting - Ajax 1:5 (Paulinho 33' / Haller 2', 9', 52', 63', Berghuis 39')

IZVJEŠTAJ S UTAKMICE LIVERPOOL - MILAN POGLEDAJTE OVDJE


Kompletirano je prvo kolo Lige prvaka sa razočaravajućim remijem PSG-a u Bruggea. pobjedom Reala u Milanu, te slavljem Liverpoola u drami na Anfieldu. Zvijezda večeri je Sebastian Haller, 27-ogodišnji Bjelokoščanin u dresu Ajaxa postigao je četiri pogotka u pobjedi Kopljanika 5:1 protiv Sportinga u Lisabonu. Tek jedan manje od rekordnog Messija iz 2012. kontra Leverkusena.

U derbiju večeri na San Siru slavio je Real u maniri velike momčadi. Dva udarca u okvir vrata, ali jedan je bio dovoljan za pobjedu. Sjajni Courtois na vratima, Luka Modrić 80 minuta u veznom redu, te mladi tandem Camavinga Rodrygo za pobjedu. U startnih 11 gledali smo u Interu Marcela Brozovića i Ivana Perišića (igrao do 55'), a zanimljivo je da su se na tribinama milanskog stadiona našli i navijači Hajduka koji su došli podržati Perišića. Na transparentima sa potpisom Torcida Šolta pisalo je „Vrati se kući” i „Ivane, vrijeme je...”.

image
MIGUEL MEDINA Afp

U prvom dijelu milanskog dvoboja malo smo vidjeli od Reala. Inter bolji, ali ne i dovoljno konkretan da bi pomaknuo rezultat sa početne „nule”. U nastavku konkretniji, ali i spretniji Real stigao je do važne pobjede.

Ali, nakon prvog kola skupinu D predvodi Šerif. Nakon eliminacije Crvene Zvezde i Dinama za veliko slavlje u Tiraspolju nastradao je i ukrajinski Šahtar u premijernoj, povijesnoj, pobjedi jednog moldavskog kluba u Ligi prvaka. Ponovno je Malijac, Adama Traore, bio strijelac pogotka za otvaranje puta ka pobjedi, a pečat na tri boda stavio je Gvinejac Momo Yansane. Asistencije za oba pogotka potpisao je desni bočni, 28-ogodišnji Brazilac Cristiano.

U Madridu se Atletico mučio sa Portom odigravši 0:0 s tim da je gostima VAR poništio pogodak Taremija u 80. minuti. Vrsaljko je kompletnu utakmicu odgledao s klupe.

U skupini A najveće iznenađenje večeri u remiju Bruggea i mega momčadi PSG-a. U Bruggeu je istrčao vjerojatno i najjači svjetski napadački tercet, Messi-Mbappe-Neymar. Parižani su rano poveli (Herrera) i činilo se da će to biti jedan lagani izlet u susjednu Belgiju. Međutim, nepredvidiv je nogomet, Hans Vanaken je poravnao u 27. minuti, a u drugom dijelu Parižani su uputili tek jedan udarac u okvir vratiju.

U drugom susretu ove skupine na Etihadu čak devet pogodaka uz pobjedu Citya (6:3) i hat-trick veznjaka Leipziga, Christophera Nkunkua.

image
OLI SCARFF Afp

Guardiola je pored sebe posjeo klase poput Fernandinha, Fodena, Sterlinga, Gundogana, Walkera i Gabriel Jesusa, ali nisu patili ni igra ni rezultat. Već nakon 25 minuta imao je City 2:0 pogocima Akea i autogolom Mukielea. Pogodak Nkunkua ipak je bio slaba utjeha za Leipzig, jer u sudačkoj nadoknadi Mahrez je s bijele točke (3:1) vratio City u komfornu poziciju. Još pet pogotka u nastavku, dva Nkunkua za goste, te Grealisha, Cancela i Gabriel Jesusa za City. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol u igru je ušao u 81. minuti.

U skupini C Borussia Dortmund i Ajax slavili su na gostovanjima.

Bešiktaš je na svom travnjaku izgubio od Borussie koja je posao riješila već u prvom dijelu pogocima Bellinghama i Haalanda. Zgoditak Montera u četvrtoj minuti sudačke nadoknade poslužio je tek kao utjeha turskom prvaku za kojeg zbog ozljede stopala nije igrao Domagoj Vida.

Golijadu smo vidjeli i u Lisabonu gdje je Haller već nakon devet minuta igre doveo Kopljanike do vodstva 2:0. Pogreška vratara Pasveera pružila je kratku nadu Sportingu, ali ponovno je Berghuis vratio „plus dva” Ajaxu za miran odlazak na odmor. Međutim, nije tu bio kraj drami, jer na startu drugog dijela, na trenutak se radovao Sporting drugom pogotku Paulinha, ali je VAR-om poništen zgoditak. Samo devet minuta kasnije trećim zgoditkom Haller je odveo Ajax na 1:4. Ali, nije tu bio kraj za Haller, do kraja je dodao još jednog za svoj poker golova na Alvaladeu.


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je, završene su sve utakmice ove večeri. Real je golom u 89. minuti došao do slavlja.

89' GOOOOOL! Rodrygo zabija na San Siru u 89. minuti! Ipak, ipak će bodovi u Madrid...

Pogodak Rodryga pogledajte OVDJE

86' A, ne... City zabija i šestog! Gabriel Jesus za 6:3 protiv Leipziga... Kakva utakmica...

Pogodak Gabriela Jesusa pogledajte OVDJE

84' Strijelci su se očito ispucali za večeras, a sve je izvjesnije da nećemo dočekati ni gol na San Siru večeras.

81' Izlazi Luka Modrić, umjesto njega u igru će Eduardo Camavinga.

75' Pa što je ovo? 5:3 za CIty, evo i Cancela među strijelcima... Dva gola unutar jedne minute...

Pogodak Cancela pogledajte OVDJE

74' Još jednom Christopher Nkunku! Zabio je hat-trick, a njegov Leipzig gubi od Man Cityja...

Gol za hat-trick Nkunkua pogledajte OVDJE

70' Jako dobar prodor Viniciusa na San Siru, Škriniar ga je zaustavio. Slovak je danas vitalna figura obrane talijanskog prvaka, preko njega Realovi igrači nemaju mjesta za razvijanje igre.

67' Evo golova... City je pogotkom Ferrana Torresa povećao s Leipzigom na 5:2, a Liverpool je preko Hendersona sada preokrenuo protiv Milana u svoju korist.

Ne, ne.. Ispravak! City ostaje na 4:2, Torresov gol poništen je zbog zaleđa..

Pogodak Hendersona protiv Milana pogledajte OVDJE

64' Ajax je zabio svoj peti gol u Lisabonu, a Sebastian Haller svoj četvrti. 5:1 je za Nizozemce.

Četvrti Hallerov pogodak pogledajte OVDJE

62' Ići će nove promjene u Interovim redovima, sprema se Arturo Vidal. Kako god Real igrao, treba mu trkački parirati.

60' Malo zatišje što se golova tiče na ostalim terenima, a Real se svojski trudi ne bi li zaprijetio Interu. Modrić je zasad još uvijek "tih" ove večeri, nema one njegove prepoznatljive igre...

56' Dobru je partiju odigrao Perišić večeras, u igri su i dalje Marcelo Brozović i Luka Modrić. Na Etihadu City ima 4:2 protiv Leipziga, zabio je Grealish.

Pogodak Grealisha za 4:2 pogledajte OVDJE

54' Kakva prilika Džeke! Nevjerojatnu je obranu upisao Courtois! Nakon toga iz igre izlazi naš Ivan Perišić, mijenja ga mladi Federico Dimarco.

52' Novi pogodak Nkunkua za smanjenje Leipziga na Etihadu na 3:2. Zaista, golova ima pregršt večeras, a gdje je još kraj... Zabio je i Haller za Ajaxovih 4:1 kod Sportinga.

Pogodak Hallera za 4:1 Ajaxa pogledajte OVDJE

Pogodak Nkunkua za 3:2 pogledajte OVDJE

50' Prilika Benzeme, Džeko protestira zbog prekršaja koji mu nije sviran... Već se ražestilo na San Siru, doslovno samo nedostaju golovi...

47' Poravnanje na Anfieldu, Liverpool je izjednačio na 2:2 golom Salaha.

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE

46' Kreću druga poluvremena, očekujemo nastavak golijade drugdje, odnosno barem pogodak u Milanu.

POLUVRIJEME: Na poluvremenu na San Siru je 0:0, ali na ostalim utakmicama uglavom golovi padaju na sve strane...

45+1' City je ubrzo nakon primljenog gola i zabio, Mahrez je iz kaznenog udarca povećao na 3:1.

Pogodak Mahreza pogledajte OVDJE.

44' Preokret Milana na Anfieldu! Zabio je i Brahim Diaz, a Leipzig je smanjio na Etihadu.

Pogodak Brahima Diaza pogledajte OVDJE

Pogodak Nkunkua pogledajte OVDJE

42' ANTE REBIĆ! Izjednačio je Milan na Anfieldu golom hrvatskog napadača!

Pogodak Ante Rebića pogledajte OVDJE

39' Ajax povećava na 1:3 golom Berghuisa u Lisabonu. Sjajna partija Nizozemaca je ovo.

Pogodak Berghuisa pogledajte OVDJE.

37' BROZOVIĆ! Pored gola! Najprije lopta kroz noge Alabi, a onda krasan udarac, ali pored gola. A joj, bilo je i ovo tako blizu...

36' Militao! Uh, kakvu je sada priliku imao stoper Reala. Bio je sam nakon kornera na vratnici, ali promašio je.

35' Iako je Andre Silva zabio na Etihadu protiv Cityja, neće biti smanjenja na 2:1. Bilo je zaleđe...

32' Sporting je zabio protiv Ajaxa, strijelac je Paulinho za 1:2. Na San Siru se vodi velika bitka u sredini terena, agresivni su i jedni i drugi.

Pogodak Paulinha pogledajte OVDJE

30' City je povećao prednost protiv RB Leipziga, imamo i prvi autogol večeri, njegov je autor Nordi Mukiele. Malo je komično ovo bilo...

Autogol Mukielea pogledajte OVDJE

28' Evo Reala! Benzema nije zabio, a Modrić je pokrenuo akciju. Što smo rekli... Ali, francuski napadač loptu je dobio iza leđa.

26' Club Brugge je izjednačio protiv velikog i moćnog PSG-a. Zabio je Hans Vanaken...

Pogodak Club Bruggea protiv PSG-a pogledajte OVDJE.

24' Jedna Džekina, jedna Lautarova prilika, mogao je Inter već i voditi, a čekamo Real da se digne. Modrić će već nešto izmisliti, izvući, ne sumnjamo...

22' Sve su točnije i Brozovićeve lopte prema naprijed, a sve rijeđi izlasci Reala nešto dublje u domaću polovicu. Neumoran je i Perišić koji stigne i zatvoriiti u obrani, ali i kvalitetno ubaciti.

19' Kakva krasna akcija Intera! Perišić ubacuje na Lautara, ali Argentinac ne uspjeva zabiti... Inter igra vrlo dobro!

16' Pogotkom Nathana Akea vodi Manchester City protiv Olmovog Leipziga.

Gol Nathana Akea pogledajte OVDJE.

14' Poveo je i PSG u Belgiji, strijelac je Ander Herrera na asist Mbappea. Istovremeno, Mo Salah na Anfieldu nije iskoristio kazneni udarac!

Neiskorišteni Salahov jedanaesterac pogledajte OVDJE

Pogodak Andera Herrere pogledajte OVDJE.

12' Inter je počeo prijetiti, nakon početne inicijative Reala talijanski se prvak oslobodio mini-pritiska, a i njihovi navijači sve su glasniji.

9' Sjajna prilika za Inter. Precizno je ovo odigrano, u dva poteza, Škriniar i Lautaro za Džeku, ali njemu fantastično brani Courtois.

8' Opet Ajax, i to opet Sebastian Haller. Dva je puta zabio u početnih 8-9 minuta... Sjajno! Zabio je i Liverpool protiv Milana, strijelac je Alexander-Arnold.

Pogodak Alexandera-Arnolda pogledajte OVDJE

Pogodak Hallera za 0:2 pogledajte OVDJE

6' Prvi pokušaj Lautara Martineza, nakon duge lopte pokušao je pucati iz vrlo nezgodne pozicije. Uspio je, ali nije to bio težak zadatak za Courtoisa.

4' Real je uzeo loptu na San Siru na samom startu utakmice, momčad Carla Ancelottija će na stadionu na kojem je taj iskusni strateg doživio neke od svojih najvećih uspjeha u karijeri odmah silovito krenuti.

2' Pao je već i prvi pogodak večeras. Ajax je poveo u Lisabonu golom Sebastiana Hallera.

Pogodak Hallera pogledajte OVDJE

>>> Počelo je šest večerašnjih dvoboja. Dubinski pratimo okršaj Intera i Reala, ali "škicamo" i na ostale terene.

>>> Pobjeda Borussije u Turskoj, utakmica je također odigrana u ranijem terminu. Za Besiktas je igrao i bivši BiH-reprezentativac Miralem Pjanić koji je asistirao za gol svoje momčadi daleko u sudačkoj nadoknadi drugog dijela.

>>> Za prvo iznenađenje večeri zaduženi su krvnici Dinama... Zaslužena pobjeda Šerifa, prva u povijesti u Ligi prvaka.

>>> Sprema se i jubilej. Iskreno, jedva čekamo vidjeti kako će to večeras funkcionirati. Liga prvaka, a unutra Messi, Neymar i Mbappe.

>>> Nevjerojatan je...

>>> U Interovoj početnoj postavi su i Marcelo Brozović i Ivan Perišić. S druge strane je Luka Modrić. Čeka nas spektakl na San Siru.

>>> Sastav PSG-a za gostovanje u Bruggeu. Messi, Neymar i Mbappe zajedno u napadu...

>>> Evo i sastava Liverpoola za sraz s Milanom. Zanimljivo, Jurgen Klopp na klupi je ostavio Virgila Van Dijka, ali i Sadia Manea.

>>> Potvrda Realova sastava, Luka Modrić od prve minute...

>>> Ante Rebić kreće u prvih 11 AC Milana na gostovanju kod Liverpoola. Bit će uzbudljivo u reprizi finala Lige prvaka... Doduše, prošlo je otada gotovo dva desetljeća, ali svi se sjećamo onih 0:3/3:3 i velikog Jerzyja Dudeka.

Linker
26. travanj 2024 03:39