Reuters/Jason Cairnduff
NAJAVA SPEKTAKLA

VIDEO: RONALDO U MANCHESTERU DOČEKAN POPUT HEROJA Portugalac iz Engleske odgovorio zvijezdi Real Madrida, a prisjetio se i apsolutne legende

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2018. 00:24

Sudar divova gledat ćemo u utorak navečer kada će se u trećem kolu grupe H Lige prvaka na mitskom Old Traffordu susresti Manchester United i Juventus.

Bit će to još jedna posebna večer u životu Cristiana Ronalda koji se ponovno vraća na travnjak s kojeg je odnio pregršt nezaboravnih i lijepih trenutaka.

Slavni Portugalac bio je najveća zvijezda press konferencije kojom se u ponedjeljak navečer najavio zanimljivi susret. Pričao je Ronaldo o svemu i svačemu, a još je i uoči druženja s medijima izazvao scene koje su dokaz njegove popularnosti na Otoku.

Već na aerodromu su se okupili brojni fanovi slavnoga nogometaša. Svi su oni tražili nekakvu lijepu uspomenu, a najsnalažljivija je bila jedna djevojčica koja je pobjegla osiguranju, uzela autogram i zagrlila svog junaka.

No prijeđimo mi na samu press konferenciju...

Osjeća li nakon tri mjeseca u Juventusu da je klub na istoj razini kao i njegov prethodni (Real Madrid)?

"Ne želim uspoređivati Real i Juventus. To su dva nevjerojatna i fantastična kluba. Ja sam imao svoje putovanje u Madridu, a sada je u tijeku moje novo poglavlje u Juventusu. Drago mi je što sam imao priliku doći u Manchester i s Realom i s Juventusom. Ja sam sretan čovjek."

Komentirao je Cristiano i priče o 'uroti' protiv njega. Samim time i izostanak najvećih nagrada u izboru FIFA-e i UEFA-e, a koje su, podsjetimo, u konačnici završile u rukama Luke Modrića.

"Ne (ne osjećam se kao žrtva urote, op.a.). Nisam opsjednut s individualnim nagradama. Moram se fokusirati na ova posljednja dva mjeseca u Juventusu, koja su bila zaista sjajna. Uživam igrajući ovdje, prilagodio sam se jako dobro i ekipa je fantastična. Tako da... Meni nagrade ne znače sve u životu. Naravno da pomažu, dobrodošle su, ali nisam njima opsjednut. Već sam ionako osvojio puno trofeja, tako da mi to ne predstavlja problem."

Osvrnuo se Ronaldo i na odgovor bivšeg suigrača Isca na pitanje nedostaje li im u Realu.

"Ne možemo pričati o nekome tko nije ovdje. Nedostaju mi Bale i Carvajal kada nisu s nama, a mi imamo puno rješenja i igrača koji mogu zabiti. Ne možemo plakati zbog nekoga tko nije želio biti ovdje", glasila je poruka Isca.

"Nemam ništa protiv tih riječi. Ne možeš plakati, to je istina", kratko je komentirao Portugalac.

Nije Ronaldo želio komentirati rezultatsku krizu u koju je upao njegov bivši klub, već se fokusirao na utakmicu s Manchesterom.

"Svi znaju da imam povijest s Realom, ali nije pred ovakvu utakmicu pravo vrijeme pričati o tome. Nije na meni da govorim o problemima koje imaju tamo. Što se tiče Manchestera, bit će to teška utakmica. Znamo da imaju dobru ekipu, a uz to su domaćini. No imamo i mi svoja oružja, ipak smo mi Juve. Znamo da će biti teško, ali imamo šansu pogotovo ako ćemo odigrati dobro i onako kako želi naš trener."

TURIN, ITALY - SEPTEMBER 29: Cristiano Ronaldo of Juventus reacts during the Srie A match between Juventus and SSC Napoli  at Allianz Stadium on September 29, 2018 in Turin, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images )
Getty Images

Povratak na Old Trafford

"Povratak u Manchester je jako uzbudljiv. Kada su se izvukli parovi i kada sam vidio da igramo skupa, odmah su mi se misli preusmjerile na iskustvo koje sam ponio od tu. Sjetio sam se svih trofeja koje smo osvojili, fantastične podrške koju smo imali, ali i osobe koja je odigrala jednu jako važnu ulogu u mom životu - Sir Alexa Fergusona."

Optužbe za silovanje Kathryn Mayorge?

"Zar opet? Ja sam sretan čovjek. Pustili smo u javnost izjavu prije dva tjedna, ako se ne varam. Naravno da neću lagati oko ovoga. Odvjetnici i ja smo puni samopouzdanja. Ono što je najvažnije je da uživam u nogometu i životu, a istina će uvijek izaći na vidjelo."

Ronaldo je 2013. godine u dresu Real Madrida zatresao mrežu na Old Traffordu, ali tada nije slavio taj pogodak.

"Za sutra vrijedi isto pravilo", zaključio je Ronaldo.

Rezultati by SofaScore

Linker
10. svibanj 2024 18:39