Robert Lewandowski 

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
HVATA FORMU

Xavi pun hvale za svojeg napadača: ‘Od kada sam najavio odlazak, napravio je veliki korak naprijed‘

‘Zabio je mnogo važnih golova u posljednjim utakmicama‘
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2024. 23:35

Prva utakmice osmine finala između Napolija i Barcelone završila je bez pobjednika. Goste je u vodstvo doveo Lewandowski u 60. minuti, da bi 15 minuta kasnije Osimhen poravnao i postavio konačan rezultat.

Poslije utakmice Xavi je imao riječi hvale za svojeg napadača.

- Od kada sam objavio da odlazim Lewandowski je napravio veliki korak naprijed. Zabio je mnogo važnih golova u posljednjim utakmicama - rekao je Xavi i osvrnuo se na utakmicu:

- Išli smo dobro u pozicijskoj igri i vraćanju lopti pod visokim pritiskom. Bili smo vrlo dobri u onome što smo planirali za utakmicu. Zaslužili smo pobijediti, ali nažalost nismo. Nedostajala nam je kontrola lopte nakon gola. Ovo je jedino što nam je danas nedostajalo.

Novi trener Napolija Francesco Calzona imao je samo dva treninga za pripremu za jednu od najvećih utakmica sezone.

- Pripremili smo utakmicu u jednom i pol terminu, ali momčad mu je bila na raspolaganju. Moramo učiniti više, ali napravili smo mali korak naprijed i sve kombinacije su otvorene.

Napoli je imao samo jedan udarac prema golu, ali upravo je njime Osimhen poravnao rezultat.

- Osimhen je prvak i vratio se s pravim načinom razmišljanja. Pružit će nam ruku, kao što će to učiniti i Simeone i Raspadori, sada trener ima puno opcija za izbor - rekao je Di Lorenzo nakon utakmice.

- Bila je to dobra predstava protiv snažne momčadi koja je puna prvaka - zaključio je.

Linker
28. travanj 2024 14:16