Rakitić i Meunier
 Thomas Meunier Reuters / Christian Hartmann Livepic
ODJEKNULO U SVIJETU

'ZAŠTO GOMES UMJESTO RAKITIĆA?' Svjetski mediji bruje o Barcinoj katastrofi, a Španjolci su već 'smijenili' Enriquea, evo tko bi ga trebao naslijediti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2017. 11:08

Nakon debakla Barcelone u Parizu i teškog poraza od PSG-a logično se na udaru kritičara našao trener Luis Enrique.

Novinari seciraju njegove odluke, a jedno od pitanja koje se najčešće postavlja je zašto je od prve minute u igru postavio Andrea Gomesa umjesto Ivana Rakitića.

"Katastrofalna Enriqueova odluka i katastrofalan nastup Gomesa", piše Marca.

Katalonski Sport ne može se načuditi slabom nastupu Gomesa i Andresa Inieste, dok se novinar Jarno De Luca jednostavno pita: 'Zašto, zašto Gomes umjesto Rakitića?'

U španjolskim medijima općenito se nagađa kako je Lionel Messi okrenuo leđa treneru Enriqueu i da će na kraju sezone, ako već ne i prije doći do smjene na klupi. Tko će Enriquea naslijediti? Glasno se šuška o Juan Carlos Unzueu (49), aktualnom Enriqueovom pomoćniku koji je navodno u sjajnim odnosima s Messijem. Prethodno Barceloni u koju je stigao 2014. samostalno je vodio Numanciju i Racing Santander.

Inače veliki PSG-ov trijumf protiv slavne Barcelone imao je glasan odjek diljem svijeta.

Enrique i Unzue
REUTERS/Jon Nazca
Enrique i Unzue

Francuski Le Parisien piše o 'Čarobnom trijumfu i 4:0 pobjedi koja je upisana zahvaljujući savršenoj utakmici".

Argentinski Diaro Ole hvali dvostrukog strijelca 'Angelita' di Mariju, dok o Messiju piše da je imao 'jako lošu večer'.

Brazilski Globoesporte piše kako je 'PSG pregazio Barcelonu u šou Angela Di Marije', dok talijanska Gazzetta dello Sport navodi: 'Nema više Barcelone, PSG im očitao lekciju'.

Tuttosport pak piše o 'neprepoznatljivoj Barceloni', dok španjolski Mundo Deportivo sumira Barcelonin nastup u Parizu u jednu riječ - 'katastrofa'.

Linker
27. travanj 2024 10:51