ANDREW YATES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘Bio je poput diva‘

Zvuči nevjerojatno: U potopu Reala jedan je Modrićev suigrač dobio čistu ‘desetku‘, a igrao je s puknutim mišićem

‘Ostatak momčadi doživio je veliki brodolom. Modrić je bio duh, Valverde izgubljen...‘
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2023. 07:47

Navijači i igrači Real Madrida neće se rado sjećati uzvratne utakmice protiv Manchester Cityja. "Stroj" Pepa Guardiole Kraljevima je zabio četiri pogotka i trasirao put u istanbulski finale, a španjolski mediji nisu štedjeli igrače madridskog kluba. Kao što smo već pisali, Marca je Luki Modriću dodijelila ocjenu četiri, napisavši: "Nismo tako nešto očekivali od Hrvata. U prvom poluvremenu gotovo da i nije sudjelovao, a u drugom, iako je imao češće loptu u nogama, nije se uspio nametnuti".

Iako su redom svi igrači Reala dobili ocjene četiri ili pet, jedan je dobio - "desetku". Ipak, radi se o vrataru. Thibaut Courtois spasio je momčad Carla Ancelottija i veće blamaže na Etihadu s nekoliko vrhunskih reakcija među vratnicama.

"Belgijski vratar bio je poput diva na golu i nije zaslužio primiti četiri pogotka, međutim, niti za jedan od njih nije bio krivac. Da nije njegovih čudesnih obrana koje su spriječile Haalanda, City je lako mogao pobijediti sa šest ili sedam razlike", napisala je Marca.

image
OLI SCARFF Afp

Ujedno, napisali su kako je ovo vjerojatno jedna od najboljih prezentacija belgijskog vratara u dresu Reala, s iznimkom prošlogodišnjeg finala Lige prvaka protiv Liverpoola u Parizu. Drugi igrači bili su pod paljbom medija.

"Ostatak momčadi doživio je veliki brodolom. Militao je zabio autogol, Modrić je bio duh i zamijenjen je, Valverde je bio izgubljen cijelu utakmicu, Vini nije prošao Walkera, Benzema je potvrdio da ovo nije njegova godina, Rodrygo nije doprinio ništa, a Camavinga nije krilo, Carletto", napisala je Marca, uputivši poruku talijanskom strategu.

Da priča o Courtoisu bude bolja, čuvar mreže utakmicu je igrao - ozlijeđen. Naime, kako pišu Španjolci, u prethodnoj utakmici protiv Getafea pretrpio je malo puknuće tricepsa, međutim niti bol ga nije spriječila da bude prvo ime u teškoj večeri za, još kratko vrijeme aktualnog, prvaka Europe.

Linker
05. svibanj 2024 12:47