REUTERS
ČEKA SE ODLUKA

LIONELU MESSIJU PRIJETI DRASTIČNA KAZNA ZBOG TEŠKIH OPTUŽBI Evo što će sve morati propustiti u slučaju najgoreg scenarija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2019. 10:41

Lionel Messi optužio je organizatore Copa Americe i suce za korupciju nakon 2:1 pobjede njegove Argentine protiv Čilea u utakmici za treće mjesto na Copa Americi.

Messi je odbio primiti medalju za treće mjesto i rekao:

"Nisam želio biti dio ove velike korupcije, nitko od nas to ne mora. Uvijek govorim istinu, trudim se biti iskren, to je ono što održava moj mir, i ako će biti posljedica zbog ovoga što sam sada rekao, to više nije moja stvar. Mislim da sam danas dobio crveni karton zbog svega što sam rekao nakon utakmice s Brazilom, i to je sramotno".

Nakon poraza od Brazila u polufinalu (2:0) Messi se također žalio na suđenje i prozvao je CONMEBOL, najviše nogometno tijelo u Južnoj Americi, koje bi, ako će se držati pracvilnika, zvijezdi Barcelone moglo odrezati tešku kaznu.

Screenshot

Pozivajući se na pravilnik As tako navodi da bi Messi mogao biti kažnjen i dvogodišnjom zabranom nastupa za Argentinu, što bi značilo da ne bi imao pravo nastupa u kvalifikacijama za SP 2022. u Kataru, te Copa Americi sljedeće godine koju će zajednički ugostiti njegova rodna zemlja i Kolumbija.

"Temelj fair-playa je prihvaćanje rezultata sa poštovanjem i osjećajem odgovornosti. To isto važi za procjenjivanje sudačkih odluka, koje ovise i o ljudskom faktoru i uvijek će biti podložne poboljšanjima. Potpuno je neprihvatljivo da se na temelju pojedinačnih incidenata u natjecanju, u kojem pod istim uvjetima sudjeluje 12 momčadi, izvlače teške, neosnovane i lažne optužbe i da se dovodi u pitanje poštenje i regularnost Copa Americe", poručili su iz CONMEBOL-a koji treba odlučiti hoće li i kakve posljedice snositi Messi.

Linker
03. svibanj 2024 00:13