Stu Forster/Getty Images
'WALES IZNAD SVEGA'

MANCHESTER UNITED KUPIO VELŠKOG REPREZENTATIVCA KOJI ĆE ISTRČATI U OSIJEKU Novo pojačanje 'Crvenih vragova' nahvalio je i Guardiola

Manchester United potpisao je svoje prvo pojačanje za novu sezonu. Riječ je o velškom reprezentativcu Danielu Jamesu (21) kojeg su 'Crveni vragovi' doveli iz Swanseaja za 20-ak milijuna eura.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2019. 20:38

Riječ je o brzonogom krilnom igraču koji je impresionirao svojim nastupima u Championshipu prošle sezone.

James je inače igrač koji se nalazi u kadru velške reprezentacije za okršaj protiv Hrvatske u Gradskom vrtu.

Ben Davies i Daniel James dvojica su nogometaša Walesa čiji je odnos prema reprezentativnom dresu oduševio brojne njihove sunarodnjake. Obojica će, naime, nastupiti protiv Hrvatske u Osijeku, iako je do prije nekoliko dana izgledalo da neće biti ni jednoga od njih.

Zašto? Davies već mjesecima vuče ozljedu trbušnog zida, cijeloga je proljeća stiskao zube i trpio bolove, posljednju je utakmicu odigrao 12. svibnja u Londonu protiv Evertona (2:2). I nakon zadnjeg liječničkog pregleda bilo je odlučeno da ide na operaciju odmah nakon finalne utakmice Lige prvaka protiv Liverpoola, koju je ovaj lijevi branič u Madridu odgledao s klupe za pričuve. Ali nakon povratka iz Madrida, Davies je u dogovoru s liječnicima odlučio odgoditi operativni zahvat i javio se u trening kamp reprezentacije Walesa oduševljenom izborniku Ryanu Giggsu!

Iako je prvotno bilo planirano da će Davies igrati i protiv Hrvatske i protiv Mađarske, ipak je u četvrtak odlučeno da će nastupiti samo u Osijeku, a onda ide na operaciju, poslije koje ga čeka barem šest tjedana oporavka. Naravno da u Tottenhamu baš i nisu bili sretni što je Davies za tjedan dana odgodio operaciju, riskiravši tako i težu ozljedu, ali nikako nisu mogli zabraniti svom igraču nastup u najdražem dresu.

A mladi i silno nadareni lijevokrilni napadač, brzanac Daniel James, kojeg je nahvalio i Pep Guardiola, u četvrtak je potpisao ugovor s Manchester Unitedom. Njegov dosadašnji klub, Swansea, na ime odštete dobit će 20 milijuna eura. Nije loše, zna li se da ga je Swansea kupio od Hulla za - 80.000 funta!

Tu je dobru vijest o svojoj budućnosti James primio u trenucima velike tuge, budući da mu je prije desetak dana preminuo otac Kevan. Zbog toga je i napustio reprezentativne mini pripreme u Portugalu, izbornik Ryan Giggs bez imalo ga je razmišljanja odmah pustio doma. Međutim, nakon očeva posljednjeg ispraćaja, James se odmah javio Giggsu i dočekao je momčad u kampu nakon povratka iz Portugala!

Davies i James, eto, svojim su nimalo lakim odlukama jasno pokazali koliko je u Walesu čvrst i nedodirljiv kult reprezentacije. A sigurno su obojica bili i umorni nakon naporne sezone, mentalno iscrpljeni, da ne govorimo o depresiji zbog obiteljske tragedije (James), odnosno sportskog gubitka u finalu Lige prvaka (Davies). No, svejedno su došli pod nacionalnu zastavu, definitivno potvrdivši da im slogan “Wales iznad svega” nije samo deklarativna poruka, nego - način življenja...

Linker
06. svibanj 2024 15:45