REUTERS/Albert Gea
SADA SU JOŠ JAČI

MESSI OTKRIO KAKO JE NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI NOGOMETA PROMIJENIO BARCELONU 'Njegov odlazak je sve preokrenuo i zato danas igramo ovako'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. siječanj 2018. 21:01

Lionel Messi ponudio je zanimljivu teoriju o novom izgledu Barcelone, koja ove sezone dominira u španjolskom prvenstvu. Barça je od početka sezone prva na tablici, a prvim pratiteljima Atleticu, Valenciji i Realu, bježi 9, 11 i 14 bodova.

Sve je, tvrdi Messi, počelo kad je s Nou Campa u PSG prošloga ljeta otišao brazilski čarobnjak Neymar, u najvećem nogometnog transferu svih vremena (222 milijuna eura).

"Sve je promijenio odlazak Neymara. Morali smo promijeniti način igre. Izgubili smo napadački potencijal koji smo imali s njime, ali smo zato postali puno jači u obrambenom dijelu. Danas smo puno sigurniji i stabilniji u veznom redu, bolje smo organizirani i to nas čini jačom momčadi u defenzivnom smislu", rekao je Messi i posebno pohvalio francuskog braniča Samuela Umtitija.

"Umtiti na treninzima ide jednako jako kao kao i na utakmicama, nikad se ne štedi. On je odličan nogometaš, ali i odlična osoba van terena, ima jako puno kvaliteta", komplimentirao je Messi suigraču.

Linker
13. svibanj 2024 11:53