Nikola Wolf / CROPIX
U-21 KVALIFIKACIJE

Mini Vatreni neće na Euro: Švicarski Hrvat Drmić uništio ambicije Šuškove momčadi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2012. 20:38

Mlada reprezentacija Hrvatske nije u Koprivnici uspjela uzvratiti Švicarcima za 0:4 u Sionu, te se novim porazom oprostila i od teoretskih izgleda za plasman na Europsko prvenstvo.

Gosti su se od počeka nametnuli kao bolji suparnik, lako su kontrolirali zbivanja na sredini terena, a dojam je da nisu igrali u punoj brzini. Od Hrvatske se očekivalo više agresivnosti, poduzetnosti u igri prema naprijed, ali naišli su naši mladići na čvrstog suparnika čiji su se redovi teško probijali.

Gosti su se u prvih 14 minuta dva puta prošetali po našem kaznenom prostoru, ali se nisu najbolje snašli. Treću obećavajuću situaciju nisu propustili.

Švicarska je povela nakon lijepe kombinacije asistenta Zubera i strijelca Harisa Seferovića, koji su pred hrvatskim šesnaestercem izmijenili dva dupla pasa dok ih je naša obrana bespomoćno promatrala, da bi vođa gostujućeg napada udarcem s ruba kaznenog prostora poslao loptu ispod Kalinića.

Nakon vodstva Švicarska je zatvorila sredinu terena pa su igru Šuškove momčadi uglavnom vodili stoperi Pavlović i Kelić, pokušavajući dugim loptama pronaći trojicu ofenzivaca.

Nastavak nije donio mnogo uzbuđenja sve do 66. minute, kad su gosti imali čistu priliku za potvrdu pobjede, ali je Frei s deset metara tukao iznad gola. Šušak je pokušao nešto promijeniti uvođenjem svježih snaga, pa je Abdurahimija zamijenio Šitum, dok je umjesto Šarića ušao Maglica koji je zauzeo poziciju na lijevoj polušpici, a Glavica je prebačen u vezu.

Maglica je promiješao desnu stranu švicarske obrane i tukao, a lopta se odbila do Dejana Glavice koji je s 20 metara lijepo pogodio donji desni kut za izjednačenje i povratak nade za male Vatrene.

Tri minute prije kraja u svlačionicu je morao Antolić koji je nepotrebno zaradio drugi žuti karton, a rupu na desnoj strani hrvatske obrane Švicarci su odlično iskoristili u posljednjim trenucima susreta.

Agilni Moubandje probio je lijevu stranu i ubacio na drugu vratnicu, gdje se najbolje snašao naše gore list Josip Drmić i prsima smjestio loptu u mrežu za konačnih 1:2.

Linker
19. rujan 2024 23:23