RASPAD SISTEMA

Mišković šokiran istupima Mamića i Tudora: 'Treba li Udruga uopće postojati?'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 07. studeni 2013. 19:52

Igor Tudor je nakon gostovanja u Koprivnici za suca Matoca rekao: “Nitko me ne može uvjeriti da je on pošten, taj lik misli da je svemoguć, a netko mu je omogućio da se tako osjeća.” Dan poslije Zdravko Mamić je izjavio: “Hajduk je kriv za 80 posto gadljivih stvari u našem nogometu, a ako se ponašanje Hajdukovih čelnika ne popravi, obećavam im da sljedećih deset godina neće osvojiti naslov.” Izravno prozivanje za nepoštenje u HNL-u, izravna poruka o svemoći u HNL-u na čelu koje je Damir Mišković, Rijekin i predsjednik Udruge prvoligaša.

- U petak imamo sastanak Udruge, pozvani su predsjednici svih klubova, a raspravljat ćemo ne samo o javnim istupima koje spominjete nego i mnogim drugim pretjerivanjima u izjavama - pričao nam je Mišković.

- Mislim da ove godine Prva HNL zaista izgleda bolje nego što je izgledala, a to je među ostalima i zasluga Udruge kojoj sam na čelu. Rekao sam da suđenje, dobro ili loše, ne želim komentirati, no mislim kako je ove godine i više nego korektno, posebno usporedimo li ga s proteklim godinama. Pogrešaka će uvijek biti, ali svaki dan potencirati tu ili neku drugu priču s negativnim predznakom je zbilja malo previše! No to ćemo sutra u Udruzi riješiti te potom u javnost izaći sa svime što smo zaključili i odlučili.

Predsjednik Udruge ste gotovo pet mjeseci, a ta je Udruga zasjedala - jednom. I to je činjenica koja bode u oči.

- Ovo je druga sjednica koju sam sazvao i mislim kako nema razloga da to “bode u oči” kako vi kažete. Počele su ponavljati neke stvari što se tiče komentiranja suđenja i priče o sucima - čak i prije utakmica. To je, naravno, jasan pokazatelj da se neke stvari koje smo se dogovorili ne poštuju pa ćemo u petak sjesti i odlučiti kako Udruga profesionalnih klubova Prve HNL treba ići naprijed te treba li - uopće postojati! - rekao je Mišković.

Linker
18. svibanj 2024 19:50