Duje Klarić / Cropix
PREDSJEDNIK SE NIJE ŠALIO

Model 'mali ugovori, velike stimulacije': Lechneru 8.000, Elsonu 10.000 eura mjesečno

Po tom modelu skromni fiksni i jaki stimulativni dio"ugovore će potpisivati i ostala potencijalna pojačanja poput Šimunića, Pletikose, Mate Bilića i Afrikanca Foxija
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. lipanj 2011. 14:58

Kad je o novcu riječ, treba reći da će Nijemac Lechner pristao doći u Hajduk za 8.000 eura neto iznosa mjesečne plaće (96.000 eura godišnje). Naravno, Lechner ima dodatak s brojem nastupa, pobjedama i osvojenim trofejima, gdje realno može udvostročiti svoju zaradu. Elsonu je pripremljen ugovor s mjesečnom plaćom od 10.000 eura, što mu ide bezuvjetno, a sve ostalo, što se može popeti i do 250.000 eura godišnje, Brazilac će morati zaraditi igrama na terenu. Elson bi radije povećao fiksni dio i nakon što je dao pristanak na dolazak u Poljud njegov menadžer Jurgen Schwaab s Hajdukom vodi razgovar oko financijskih detalja ugovora na 'dvije plus jendu godinu’.

Ponudama koje je dao Lechneru i Elsonu pokazao je Maleš svoj princip rada. Po tom modelu skromni fiksni i jaki stimulativni dio”ugovore će potpisivati i ostala potencijalna pojačanja poput Šimunića, Pletikose, M. Bilića i Afrikanca Foxija (mađarski Kecskemeti), a tim putem ići će i pokušaj smanjenja ugovora igračima iz aktualnog kadra.

Usporedo sa stvaranjem momčadi formira se i stožer Krasimira Balakova. Najozbiljniji kandidati za pomoćnog trenera iz domaćih redova su Ante Miše i Dean Računica, a vjerojatno će doći i jedan Bugarin za asistenta. Trener vratara također će biti iz Hajdukovog kadra, a nepoznanica je hoće li Balakov iz Bugarske dovesti kondicijskog ili će se prikloniti poljudskom rješenju.

Linker
23. rujan 2024 01:22