Davor Zunic / CROPIX
POTOP U RIJECI

Na Kantridi nestalo struje, prekinut susret između Rijeke i Hrvatskog dragovoljca

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 10. studeni 2013. 22:16

Antinogomet na Kantridi završio je na poluvremenu, a realno nije trebao ni početi. Kiša se srušila na Kvarner, natopila Kantridu koja je poznata po nikakvoj drenaži, ali Andrej Burilo je u suradnji s kapetanima momčadi odlučio da se - igra. I igrao se glavomet s napucavanjima, trebalo je izmisliti pravilo "tko štopa, dobije bod".

U takvom vaterpolu, Rijeka se bolje snašla, Dario Knežević svojim je prvijencem (iz prekida!) doveo Bijele u prednost, a pokušavali su još Kramarić, Alispahić, Maleš... Čović je bio siguran koliko je mogao u tim uvjetima. Ako postoji ijedna vijest iz jučerašnje večeri, to je da je Rijeka konačno zabila, a ne primila iz prekida.

I taman kada se otvorila interna kladionica do koliko će se utakmica igrati... Bum! Zavladao je mrak na Kantridi, električne energije je nestalo, vrhunac lakrdije i paradoksa Murphyjevog zakona. Jer kad može, nešto će uvijek otići po krivu. U tom 'romantičnom' ugođaju, navijači su se 'zabavljali' s policajcima, a ostatak stadiona - čekao.

I nije dočekao. Službene potvrde nije bilo, ali kada su igrači izašli pobacati natopljene dresove sve je bilo jasno, pa su krenule nove, već dobro poznate, doskočice o HNS-u.

Matjaž Kek bio je ljut, smatrao je da utakmica nije trebala niti početi. Kao i svi na stadionu, ali...

Davor Mladina bio je nešto bolje volje, HD nije ozbiljnije zaprijetio Vargiću, sada su dobili 'dar s neba'.

- Ako mene pitate, susret nije trebao početi jer nisu postojali uvjeti. Ali, ako se sjećate, pred nekoliko godina sam također bio sudionik jednog takvog susreta, vukle su se linije i sve se dobro završilo - kazao je gostujući trener.

Najtraženija osoba bio je delegat iz Imotskog.

- Postojali su minimalni uvjeti za početak igre, sudac je poštovao članak 26. Uostalom, bili su tamo i kapetani, nije sam donio tu odluku. Dakle, utakmica je započela regularno s, naglašavam, minimalnim uvjetima - kazao je.

A što sad? Najbolje da se u ponedjeljak utakmica nastavi... Ali, Rijeka ima pet reprezentativaca, a Maleš, Močinić i Benko već su u zapisniku. Gospoda iz Sigeta bili su uvjereni, igrat će se nova utakmica.

- Povjerenik će odlučiti - izvijestio je novinare delegat. Isti onaj povjerenik Brezni koji je, navodno, 'forsirao' početak utakmice zbog prenatrpanog kalendara.

'Utakmica' kakva u zadnjih 30 godina nije viđena na Kantridi! Koja, objektivno, nije trebala ni započeti.

Linker
22. rujan 2024 04:00