Foto: Goran Mehkek / CROPIX
MODRI SE KOMPLETIRAJU

NAJVEĆI DERBI HRVATSKOG NOGOMETA SE BLIŽI, ALI BJELICA NEĆE NIKOGA ČUVATI Gotovo pola momčadi pod velikim upitnikom za okršaj protiv Hajduka

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. ožujak 2019. 01:23

Dinamov trener Nenad Bjelica polako, ali baš polako, kompletira momčad za nastavak prvenstva. Reprezentativna stanka uvijek je dugačka, a Dinamov trener sve će igrače prvi put na okupu imati tek na treningu u četvrtak, dva dana prije utakmice s Interom.

Naravno da će tek tada, kad vidi u kakvom je tko stanju, znati za koga može računati u tom dvoboju. No, jedna loša vijest stigla je već jučer, jedan reprezentativac nije stigao sasvim zdrav.

- Marin Leovac je u Mađarskoj ozlijedio list, vidjet ćemo koliko je ozljeda ozbiljna - rekao nam je Bjelica.

No, prve prognoze govore da bi mogla biti ruptura, što znači da bi Leovac mogao biti aut nekoliko tjedana.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji: Marin Leovac
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Sužen roster

Uz njega, protiv Intera neće biti Ademija, Hajrovića, Atiemwena zbog ozljeda, a kartone imaju Gojak, Majer i Perić. Pitanje je hoće li spreman biti Moro, Theophile bi mogao biti, iako je i on osjetio neke probleme s aduktorom. Stoga, roster je Bjelici i dosta sužen, međutim, nema tu previše filozofije, Bjelica načelno zna tko će protiv Intera na teren.

- Najbolji u ovom trenutku. Kažem, vidjet ćemo u kakvom je tko stanju, međutim oni koji su najbolji ti će igrati. Nema nikakvog čuvanja igrača za derbi na Poljudu i kalkuliranja. Nema ni potrebe, imamo četiri dana između Intera i Hajduka, dovoljno vremena da se regeneriramo i budemo spremni za derbi - kazao je Bjelica.

Soccer Football - Europa League - Round of 16 Second Leg - Benfica v GNK Dinamo Zagreb - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - March 14, 2019  Dinamo Zagreb coach Nenad Bjelica before the match    REUTERS/Rafael Marchante - RC1B2879FA90
REUTERS/Rafael Marchante

Inače, među ozlijeđenima nismo spomenuli Komnena Andrića, koji je u subotnjoj utakmici protiv Mure zaradio neugodan udarac u tetivu. Izgledalo je u tom trenutku jače nego što uistinu jest, prema jučerašnjim vijestima ozljeda nije ozbiljna i Andrić bi mogao biti u kadru već za Inter. Možda i u startnoj postavi, ovisno o zdravstvenom stanju Petkovića i Gavranovića koji su bili aktivni u svojim reprezentacijama u ovoj stanci.

- Želimo nastaviti s pobjedama - Bjeličina je poruka koju je kazao i igračima nakon Gorice. U subotu ćemo vidjeti kakav je Dinamo izišao iz ove pauze i nakon kraja europskog dijela sezone.

Nema čuvanja

A kad već spominjemo derbi, podsjetimo još jednom da uz ozlijeđene Leovca i Moru dva žuta kartona imaju Petković, Šunjić i Kadzior. No, nema čuvanja u subotu, Bjelica traži maksimalni angažman do kraja sezone i na tome će inzistirati kao i dosad. Inače, i lani je Dinamo nakon reprezentativne stanke u ožujku prvu utakmicu igrao upravo s Interom, taj put u Zaprešiću. Završilo je 0:0. Što dovoljno govori da će Modri morati uložiti trud da pobijede Žute, nije dovoljno samo istrčati na travnjak.

Linker
27. travanj 2024 06:11