Mike Hewitt/Getty Images
SLUŽBENO POTVRDIO

NAKON 17 GODINA NAPUŠTA ARSENAL Emotivni oproštaj Wilsherea od voljenog kluba: 'Nisam imao previše izbora, navijačima se nikad neću moći odužiti...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. lipanj 2018. 11:23

Jack Wilshere i službeno će napustiti Arsenal na kraju mjeseca kada mu istekne ugovor s klubom.

Vijest je ovaj 26-godišnji veznjak potvrdio na svom Instagram profilu u utorak navečer, a odluku je donio nakon što mu je novi menadžer Unai Emery poručio da mu ne može garantirati mjesto u početnih 11.

"Mogu potvrditi da napuštam Arsenal kada mi istekne ugovor. Odluku sam donio nakon niza razgovora s ljudima iz kluba, posebice nakon razgovora s menadžerom Unaijem Emeryjem. Nisam imao previše izbora i odluku sam donio isključivo iz nogometnih razloga", poručio je Wilshere, koji je bio spreman prihvatiti i smanjenje plaće za ostanak na Emiratesu, a u ovoj fazi karijere želi igrati redovito.

Wilshere je član Arsenala posljednjih 17 godina, ali veliki problemi s ozljedama limitirali su mu minutažu uvelike. Prošle je sezone pod Arseneom Wengerom skupio 38 nastupa u svim natjecanjima, a profesionalni debi u dresu Topnika upisao je 2008. godine protiv Blackburna u dobi od 16 godina i 256 dana.

"Želio bih zahvaliti svima u klubu na svemu u posljednjih 17 godina, posebice Arseneu Wengeru i njegovom osoblju, svim svojim suigračima tijekom godina i navijačima. Nikad im se neću moći odužiti na ljubavi, vjeri i povjerenju i koje su mi pokazali. To mi je toliko značilo posljednjih godina i nadam se da će navijači sljedećih godina slaviti uspjehe kakve zaslužuju. Hvala vam", napisao je Wilshere.

Gdje će nastaviti karijeru zasad nije poznato, ali interes su pokazali Crystal Palace i West Ham, kao i talijanski velikani poput Milana, Rome i Juventusa.

Linker
03. svibanj 2024 07:19