Carlo Ancelotti

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NE MIRI SE S PORAZOM

Ancelotti: ‘U nogometu sam 48 godina, nisam u krivu kad kažem da je bilo dobro. Rezultat nije odraz utakmice‘

Trener gostiju Hansi Flick nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede, ali nije gurao sebe u prvi plan
Piše: SNObjavljeno: 26. listopad 2024. 23:54

Nogometaši Barcelone slavili su u El Clasicu na Bernabeuu protiv Reala s visokih 4:0 i u potpunosti demolirali svog najvećeg rivala u njegovom dvorištu. Pobjedu su Kataloncima donijeli Robert Lewandowski (54, 56), Lamine Yamal (77) i Raphinha (85).

Barca je demolirala Real u drugom poluvremenu, nakon što je Kraljevski klub dominirao u prvom dijelu, ali nije iskoristio svoje prilike.

Trener gostiju Hansi Flick nije skrivao zadovoljstvo nakon velike pobjede, ali nije gurao sebe u prvi plan:

- Kako proživljavam ovo? Ne radi se o meni... radi se o momčadi, navijačima i klubu. Svi smo sretni, ali sada razmišljamo o navijačima jer oni to zaslužuju - kazao je na press konferenciji.

S druge strane, razočaran je bio Carlo Ancelotti:

- Što je pošlo po zlu? Bila je to napeta utakmica sve dok nismo primili pogodak, tada smo izgubili energiju. Promašivali smo puno šansi... Bili smo dobri u prvom dijelu i moramo tako nastaviti, treba zaboraviti zadnjih pola sata. Sezona je duga i nećemo odustati - kazao je na početku, a onda se osvrnuo na silna zaleđa:

- Mbappé? Igrali smo protiv visoko postavljene obrane, sve je to normalno. Uhvaćeni smo u zaleđu 12 puta, ali smo imali četiri šanse "jedan na jedan" koje smo morali iskoristiti.

Imao je i kontroverzne izjave kojima je želio poručiti da poraz "nije zaslužen":

- U nogometu sam 48 godina i nisam u krivu kada kažem da je bilo dobro. Rezultat nije odraz utakmice, nije isto kao protiv Lillea kad se nismo pojavili na terenu, natjecali smo se. Zadnji put kad smo ovako izgubili, osvojili smo prvenstvo i Ligu prvaka. Žalim li zbog taktike? Ne!

Linker
27. listopad 2024 01:06