AFP
ZVIJEZDE BEZ ADRESE

Bivši realovac predvodi zvijezde u ‘ničijoj zemlji‘: A bio je na pragu transfera u redove bundesligaškog hita

Dosta poznatih nogometnih imena trenutačno je ‘niti na nebu, niti na zemlji‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. veljača 2023. 09:48

Priče o rekordnim transferima utihnut će barem do lipnja, kada počinje ljetna potjera za pojačanjima, još intenzivnija nego ova u siječnju. Dotad, klubovi mogu ojačati svoj roster igračima “bez adrese”.

U takvim slučajevima prednost za klub je što nemaju kome plaćati odštetu, dovoljno je samo dogovoriti osobne uvjete s igračem. Mana je da su neki od njih već duže vrijeme izvan travnjaka, što neupitno ostavlja posljedice na formu. Među nogometašima koji pauziraju jer nisu članovi nijednog kluba zbog isteka ugovora s prethodnim nalazi se i Isco. Nekoć velika zvijezda španjolske reprezentacije s devetogodišnjom epizodom u Real Madridu od prosinca je “ničiji igrač”.

Pet Liga prvaka

Peterostruki osvajač Lige prvaka u ljeto 2022. Madrid je zamijenio Sevillom u transferu bez odštete. Godine su prošle otkad je Isco pripadao prvom planu Kraljeva, a ni u Andaluziji se nije najbolje snašao. U prosincu je sporazumno raskinuo ugovor sa Sevillom, a krajem zimskog prijelaznog roka Isco je bio na vratima Union Berlina. Već je obavio liječničke preglede i čekao se samo potpis, a onda je rastući bundesligaš objavio da od pojačanja neće biti ništa, i to zbog financija.

image
AFP

- Voljeli bismo vidjeti Isca u ekipi, ali imamo svoje granice. One su premašene suprotno prethodnom sporazumu s igračem, stoga transfera neće biti - rekao je generalni menadžer kluba Oliver Ruhnert.

Isco je svakako najveća zvijezda na ‘free agent’ listi, do maločas se na istoj nalazio još jedan bivši Realov član. Jese Rodriguez svojevremeno je bio obasipan prognozama sretne budućnosti, ali odlaskom u PSG sve mu je krenulo nizbrdo, što je potvrdio transfer u Las Palmas, pa prelazak u turski Ankaragucu. U petak je pronašao dom u Sampdoriji.

U potrazi za novom destinacijom je i Bojan Krkić. “Proizvod” Barcelone, za koju je zabio 41 gol, uz 19 asistencija (163 nastupa), te između ostalog osvojio dvije Lige prvaka i tri La Lige. Krkić je kasnije ostavio solidan dojam u Ajaxu, s kojim je također osvojio prvenstvo, a iskazao se i u Premier ligi pod grbom Stokea. Posljednji klub bio mu je japanski Vissel Kobe.

Jordan Lukaku, brat mnogo veće zvijezde Romelua, s Anderlechtom je podigao sva belgijska odličja, a kasnije Talijanski kup i superkup s Lazijom. Osam puta nastupio je za reprezentaciju Belgije, no od studenoga nije zaigrao, a zadnju utakmicu pamti u dresu španjolske Ponferradine. Od veljače je slobodan igrač.

Danny Rose, Eliaquim Mangala, Danny Drinkwater, Simone Zaza, Hatem Ben Arfa, Jürgen Locadia, Pape Cheikh Diop... Svi oni također su dio poduže liste slobodnih igrača.

Linker
03. svibanj 2024 10:27