RICH GRAESSLE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Rich Graessle/Zuma Press/Profimedia
JEDNOSTAVNO NEMA SREĆE

Bivšoj zvijezdi Milana ozljede su uništile karijeru: Skupio ih je 22, a nakon posljednje mogao bi reći - dosta!

Klub američkog MLS-a Orlando City ovih je dana objavio informaciju: Alexandre Pato mora na operaciju!
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 23. kolovoz 2022. 22:48

Vijest nije nikoga posebno iznenadila. Kao da je prepisana iz nekih starih novina...

Nekadašnji brazilski reprezentativac, danas 33-godišnji Pato, igrač je kojemu su ozljede obilježile karijeru. Opracija koljena kojoj će uskoro biti podvrgnut samo je jedan u nizu kirurških zahvata s kojima se Pato suočio. Tijekom karijere profesionalnog nogometaša Pato je doživio čak 22 ozljede i prema medijskim procjenama zbog njih je propustio više od stotinu utakmica.

Dok se drugim nogometašima uz klubove za koje su igrali spominju nastupi i golovi, kod Pata se ističe – broj ozljeda!

Najslavnije trenutke igračke karijere Pato je proveo u redovima Milana. Tada je na, nogometnom tržištu njegova vrijednost iznosila 35 milijuna eura. Za Rossonere je nastupao od kolovoza 2007. do siječnja 2013. Odigrao je 150 utakmica, zabio 63 gola (uz 18 asistencija) i doživio – 14 ozljeda! Studenti medicine mogli su na slučaju Pato usavršiti znanje iz anatomije, poglavito iz područja mišičja, te kostiju koljena i bedara.

Nakon Milana vratio se u Brazil. Prvo u Corinthians, a onda u Sao Paolo. Igrajući u klubu iz najmnogoljudnijeg brazilskog grada Pato je doživio dvije ozljede. Jedna od njih podrazumijevala je dijagnozu koju nogometaši najmanje vole čuti: ozljeda prednjeg križnog ligamenta!

Uslijedila je potom i posudba (iz Brazila) u londonski Chelsea. No, niti ondje Pato nije bio bolje sreće. Odigrao je svega dvije utakmice, zabio jedan gol i – ozlijedio se.

Dio svoje karijere Alexandre Pato živio je i radio u španjolskom Villarealu. Konkretno, za „‘Žutu podmornicu‘ odigrao je 14 utakmica (dva gola, tri asistencije). Njegovi biografi tvrde da je ondje propustio samo tri utakmice: dvije zbog gripe, a jednu uslijed problema sa gležnjem.

Tijekom boravka u Kini i povratka u Sao Paolo, liječnici su s Patom imali manje posla. Djelomično su zaslužni i treneri koji su ga tada trenirali. Naime, Pato je na spomenutim destinacijama – manje igrao.

Očigledno se nadao kako će po dolasku u Orlando (tijekom veljače 2021.) – „oživjeti karijeru“. I doista, na Floridi je „živnuo“. Upisao je 32 nastupa (uz četiri gola i pet asistencija). Međutim, u proteklih godinu i pol dana Alexandre Pato je „upisao“ i tri ozljede.

Ova posljednja – ozljeda koljena doista bi mu mogla biti i zadnja u igračkoj karijeri...

Linker
19. travanj 2024 08:46