Karim Benzema

 FRANCK FIFE Afp
NAJBOLJI NA SVIJETU

Emotivni Benzema uzeo Zlatnu loptu pa posebnu zahvalu uputio jednom čovjeku: ‘On mi je ovo omogućio...‘

‘Ovo je ostvarenje mog dječačkog sna. Bilo je teških perioda, ali nikad nisam odustajao‘, rekao je.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2022. 22:25

Karim Benzema osvajač je Zlatne lopte za 2022. godinu. Drugi je to najstariji igrač koji je osvojio najprestižniju pojedinačnu nagradu za nogometaša u povijesti. Napadač madridskog Reala je sa 34 godine, 9 mjeseci i 29 dana i dalje iza Stanleyja Matthewsa, legendarnog napadača engleskog Blackpoola i prvog osvajača Zlatne lopte ikada, 1956. godine. Matthews je imao čak 41 godinu, 10 mjeseci i 17 dana kada je podigao trofej...

No, večer ponedjeljka bila je u znaku Benzeme, francuskog golgetera koji je prošle sezone odveo Real do naslova u Španjolskoj, ali i do 14. osvojene Lige prvaka za kraljevski klub. Nagradu mu je uručio bivši trener Los Blancosa, Zinedine Zidane koji je godinama uspješno surađivao s Benzemom.

image

Karim Benzema i Zinedine Zidane

FRANCK FIFE Afp

- Ovo je ponos. Ovo je ostvarenje dječačkog sna. S ovim sam odrastao. A onda sam dobio motivaciju. Imao sam dva uzora na putu do ovoga - mog sunarodnjaka Zizoua i Ronalda. Nikad nisam spuštao ruke pred snom u mojoj glavi. Istina, bilo je perioda kada nisam bio u reprezentaciji, ali nikada nisam odustajao - rekao je Benzema na pozornici pariškog kazališta Chatelet i nastavio:

image

Karim Benzema s majkom Malikom

FRANCK FIFE Afp

- Bilo je teško, a upravo ova nagrada uvijek me tjerala do krajnjih granica. Zadovoljan sam sa svojim radom i sada sam jako sretan. Hvala mojim suigračima iz Reala i Francuske, hvala mom divnom predsjedniku (Florentino Perez, op.a.) koji mi je kao obitelj. Hvala i Lyonovoj akademiji, predsjedniku Aulasu, zahvaljujući njemu ispunio sam svoj san i zaigrao za Real - rekao je emotivni Francuz.

Inače, 9. igrač svijeta po izboru novinara iz više od 100 zemalja svijeta je kapetan Vatrenih i Realova desetka, Luka Modrić. A odmah iza Benzeme u poretku smjestili su se Sadio Mane, Kevin De Bruyne...

Linker
23. travanj 2024 21:32