NEWS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA News Images/Alamy/Alamy/Profimedia
PREGOVORI SU U TIJEKU

Europski uglednik ponudio posao Slavenu Biliću! U slučaju da prihvati, bivšeg izbornika bi dočekao Vatreni

Olympiacos je ponudio trenersku klupu bivšem hrvatskom izborniku Slavenu Biliću
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. srpanj 2022. 21:32

Hrvatski stručnjak njihov je prvi izbor, žele ga odmah i samo je na Biliću odluka hoće li prihvatiti novi posao. Grci kažu da su pregovori u tijeku...

Klub iz Pireja ispao je iz Lige prvaka nakon što ga je Maccabi Haifa matirao 4:0 na njegovom terenu. To je bilo dovoljno da odluči smijeniti trenera, ali jedan od razloga što još nije imenovan novi jer što stari zasad nije otišao. Portugalac Pedro Martins ima ugovor još dvije godine i radi se na sporazumnom razlazu jer inače bi to klub poprilično koštalo. Mediji su dosad objavili da Martins ima klauzulu po kojoj mora platiti četiri milijuna eura ako ode u klub engleske Premier lige, čega su se očito bojali, ne i koliko su oni njemu dužni ukoliko mu daju otkaz. Martins je u Olympiacosu od 2018. godine i svi očekuju da će se dogovoriti.

U svakom slučaju Bilića vide najboljim rješenjem te istiću posebno da je vodio dva kluba u engleskoj Premier ligi (West Ham i WBA), kao i da je njegov nogomet uvijek bio hvaljen.

Bilić nije jedino ime u optjecaju, ali on je glavni. Ostali će doći u obzir ako ne prihvati, takve poruke stižu iz kluba. Ti drugi su Španjolci Carlos Corberan i Javier Calleja. Od klubova koje su trenirali kod prvog se ističe Huddersfield, a kod drugog Villarreal i Alaves.

Olympiacos čeka nastavak europskih kvalifikacija, sada za Europsku ligu sa Slovanom. Mnogo je vijesti o odlascima i mogućim dolascima igrača, navodno bi mogao stići i Umtiti iz Barcelone, ali prvo moraju riješiti pitanje trenera.

Bilić je zadnje radio u Kini u Beijing Guoanu, a u Pireju bi ga dočekao Šime Vrsaljko kojeg je još on kao izbornik promovirao za A reprezentativca...

Linker
21. studeni 2022 06:48