Patrik Mijić

 NK ROGAŠKA (Facebook)
SANJA DUPLO SLAVLJE

Hrvatski napadač briljira u susjedstvu: ‘Veliki sam dinamovac, volio bih zaigrati u HNL-u‘

S četiri gola u pet kola ključni dio proljetne renesanse slovenskog prvoligaša
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 09. ožujak 2024. 22:08

Prva polusezona u elitnom slovenskom rangu u povijesti Rogaške nije prošla dobro, klub iz Rogaške Slatine u 19 kola je uspio osvojiti tek 11 bodova. Nije pomagao ni Donat MG, prirodna mineralna voda iz tog grada, trener Oskar Drobne morao je negdje pronaći novu dozu magnezija, neophodnu za prvoligaško preživljavanje Crno-bijelih. Tražio je i u Slovačkoj našao 25-godišnjeg hrvatskog napadača Patrika Mijića.

Otkako je došao, u pet kola je zabio četiri pogotka, a u tom je razdoblju Rogaška osvojila osam bodova. Učinak je s 19 posto osvojenih bodova jesenas skočio na proljetnih 53 posto. I dalje su posljednji, no Radomlje, koje im u goste stiže u nedjelju, bježi im dva boda, a nisu daleko ni Aluminij, Domžale i Mura. Do kraja je još 12 kola...

- Stiglo je, osim mene, ove zime još novih igrača, između ostalih još jedan Hrvat, zadnji vezni Di Mateo Lovrić. Odmah mi je krenulo dobro, na pripremama sam u četiri utakmice zabio osam golova. Tako je krenula ta dobra forma koja se nastavila u prvenstvu, nadam se da će se održati što dulje i da ćemo s mojim golovima izboriti ostanak. Na kraju krajeva, zato sam i doveden - priča Mijić.

Jesenas je bio u klubu Zlate Moravce, jednom od ukupno tek pet klubova u prvim ligama diljem Europe koji još ove sezone nije trijumfirao. Nije bilo uspješno, tek 342 minute u 14 ligaških nastupa bez gola i asistencije, uz tri pogotka u četiri utakmice u Kupu.

- Na prvoj pripremnoj utakmici krajem siječnja, tek sam bio potpisao, ušao sam u drugom poluvremenu i zabio četiri gola srpskom drugoligašu Tekstilcu. Poklopilo mi se, odmah sam stekao povjerenje suigrača i trenera, a očito mi paše i način na koji momčad igra. Dobivam dosta lopti i to pokušavam vratiti na najbolji način - objašnjava Mijić i dodaje:

- Imali smo najteži raspored, u pet utakmica igrali smo s četiri najjače momčadi u ligi. U Ljubljani smo nadigrali Olimpiju i remizirali nakon što smo primili gol u zadnjoj minuti, dobili kod kuće Domžale, izgubili samo kod vodećeg Celja, pa s Mariborom 0:0, iako smo i tu zaslužili više od jednog boda, pa u zadnjem kolu slavili kod Kopra. Svi su na polusezoni već pričali o sigurnom novom drugoligašu, da spasa nema. Sada više to nitko ne priča, čak tvrde da ćemo sigurno ostati u 1. ligi ako ovako nastavimo. To je i moje mišljenje, s ovakvim igrama nema šanse da ispadnemo. Cilj je održati formu što dulje i ne smijemo ni pomisliti da smo nešto napravili jer realno i nismo, tek smo uhvatili priključak.

Trener mu je Oskar Drobne, 49-godišnjak koji je prije dvadesetak godina bio igrač Varteksa.

- Trener Drobne je uveo Rogašku u 1. slovensku ligu, vrhunski je stručnjak, ima jasan plan i viziju. Nastavimo li slijediti njegove upute, uvjeren sam da ćemo ostvariti cilj.

U Sloveniji je u samo mjesec i pol dana od dolaska ostavio dubok trag, već je nekoliko puta bio u momčadi kola.

- Sve je sjajno, liga je dosta praćena i mislim da je ovo idealna odskočna daska za budućnost. Cilj je ostati u ligi s Rogaškom, pokušati zabiti što više golova i ako bude koja ponuda, probati otići u neki veći klub. Naravno da bih jednog dana volio igrati u HNL-u, ali vidjet ćemo što budućnost nosi.

Mijić je, inače, veliki navijač Dinama, što ne bi bilo neobično da mu ostatak obitelji ne navija za - Hajduk.

- Nema tu skrivanja, veliki sam dinamovac. Od rođenja je tako, iako sam okružen hajdukovcima, majka Lucija, otac Ilija, stariji brat Alen i sestra Anamarija, svi su navijači splitskih Bijelih. Bogu hvala da je tako, ja, za razliku od njih, slavim redovito. Vjerujem da ću slaviti i na kraju ove sezone, da će Rogaška izboriti ostanak, a Dinamo biti prvak Hrvatske!

Dinamo II spasio od ispadanja, Cavani najdraži napadač

Mijić je iz Slavonskog Broda, počeo je u tamošnjem Željezničaru pa je potom išao u Oriolik, Omladinac iz Gornje Vrbe i Međimurje, a početkom 2021. stigao je u drugoligaški Dinamo II.

- Pozvali su me iz Maksimira nakon mojih dobrih igara u Međimurju. Bili su u zoni ispadanja, došao sam im pomoći da se spase i tako je i bilo. Nije bilo nikakve priče da bih mogao biti priključen prvoj momčadi Dinama.

Nakon Dinama otišao je u Sesvete pa igrao u redovima dva austrijska drugoligaša Dornbirnu i Hornu. Odigrao je 43 utakmice, zabio 15 golova...

- U Austriji mi je bilo super, s Hornom sam bio i jesenski prvak, prvi klupski strijelac, ali klub nije imao prvoligaške ambicije pa smo završili četvrti. Nakon isteka ugovora otišao sam u Slovačku gdje baš i nije bilo kako sam očekivao. Trener je inzistirao na meni, došao sam i - dobivao mrvice. Za mene osobno i za klub bilo je loše, nisam bio zadovoljan svojim statusom i odlučio sam raskinuti ugovor. Ukazala se Rogaška i na kraju se ispostavilo kao pun pogodak. Bogu hvala da se sve tako dogodilo...

Zanimljiv je njegov izbor za napadača kojeg najviše cijeni.

- Sviđa mi se i uvijek mi se sviđao Edinson Cavani. Niste baš očekivali ovakav odgovor, zar ne?

Linker
19. rujan 2024 00:47