Heimir Hallgrimsson

 SAM HODDE Getty Images Via Afp
GOTOVA POTRAGA

Irci imaju novog izbornika. Na klupu reprezentacije došao Islanđanin koji je vodio i Jamajku

Hallgrimsson je vodio Island na SP-u u Rusiji protiv Hrvatske koja je u susretu u skupini slavila 2:1
Piše: HinaObjavljeno: 10. srpanj 2024. 20:01

Islandski nogometni stručnjak Heimir Hallgrimsson (57) izabran je za novog izbornik irske nogometne reprezentacije, objavio je tamošnji nogometni savez (FAI).

Irci su tako okončali osmomomjesečnu potragu za novim izbornikom nakon što Stephenu Kennyju nije produljen ugovor nakon što se momčad nije kvalificirala za EURO 2024.

"Irska je s pravom ponosna nogometna nacija koja je stalno proizvodila talentirane igrače i uživala u mnogim nezaboravnim trenucima na velikim međunarodnim turnirima. Čast je biti irskim izbornikom," kazao je 57-godišnji Islanđanin.

"Imamo mladu i uzbudljivu ekipu koja ima pravi potencijal. Čekaju nas važne i uzbudljive utakmice u Ligi nacija, kao i kvalifikacijska kampanja za FIFA Svjetsko prvenstvo sljedeće godine," dodao je.

Hallgrimsson je posljednje dvije godine bio izbornik Jamajke, od 2018. do 2021. je vodio Al arabi, dok je od 2016. do 2018. bio za kormilom islandske vrste. Hallgrimsson je vodio Island na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Hrvatske koja je u susretu u skupini slavila 2:1.

Trenirao je i mušku i žensku ekipu islandskog IBV-a.

Linker
06. rujan 2024 17:04