Igrači Italije

 Federico Proietti/afp/profimedia
MOBILIZACIJA ZA EURO

Izbornik suparnika Vatrenih otkrio novi plan, stižu mu četiri velikana: ‘Probit ćemo granice!‘

Utakmica Hrvatske i Italije igra se u Leipzigu 24. lipnja u 21 sat
Piše: SNObjavljeno: 01. svibanj 2024. 10:37

Talijanska nogometna reprezentacija ima veliki izazov uoči Europskog prvenstva u Njemačkoj. Azzurri su branitelji naslova, ali i reprezentacija koja nije nastupila na Svjetskom prvenstvu u Kataru što je bio drugi uzastopni Mundial na kojem Talijani nisu igrali.

Izbornik Luciano Spalletti je sigurno pod velikim pritiskom, a u razgovoru za Corriere dello Sport je otkrio plan koji je izložio Talijanskom nogometnom savez oko uključivanja nekih legendi u rad reprezentacije.

- Pozvao sam Francesca Tottija, Alessandra Del Piera, Roberta Baggija i Giancarla Antognonija u stožer reprezentacije. Već sam o tome pričao s predsjednikom Saveza, Gabrieleom Gravinom. Siguran sam da bi reprezentativci uz takva četiri fenomena na klupi, pokušali probiti svoje granice - rekao je Spalletti i objasnio kakav profil nogometaša želi vidjeti u reprezentaciji:

- Više volim manje kvalitetne, ali moralno ispravnije nogometaše nego kada je to obrnuti slučaj. Dres reprezentacije je svetinja i moramo 24 sata na dan biti toga svjesni.

Italija će na Euru igrati u skupini B s Hrvatskom, Španjolskom i Albanijom. Utakmice Vatrenih i Azzurra igra se u Leipzigu 24. lipnja u 21.00.

Linker
01. svibanj 2024 10:38